20. luukku

Lafin virallinen joulukalenteri 2013.

20. luukku

ViestiKirjoittaja Avalyn » Pe Joulu 20, 2013 7:27 pm

Pidätkö kynttilälyhdyistä? Löytyykö kaapeistasi tyhjiä lasipurkkeja, joille et keksi mitään järkevää käyttöä? Mikäli vastasit molempiin kysymyksiin myöntävästi, tänään on onnenpäiväsi! Tässä luukussa nimittäin opetetaan, kuinka muutat tarpeettomat lasipurkit sieviksi kynttilälyhdyiksi, joiden avulla karkotat joulukuun pimeyden helposti tiehensä. Omatekoinen kynttilälyhty on myös oiva, ekologinen lahja ystävälle tai sukulaiselle. ^^

Ohjeet ja tarvikkeet tarjosi shunshun, kiitos kaunis hänelle. <3


Tarvikkeet:

Kuva
Pitsinauhaa tai pitsin palasia, tyhjä lasipurkki, sivellin, sanomalehti tai muu alusta, Decoupage-koristelakkaa (liimalakkaa) sekä koristehelmiä tai muita sieviä pieniä koristeita.

Mikäli tyhjässä lasipurkissasi on yhä etiketti tallella, liota se pois, ennen kuin alat askarrella. Itse olin sen verran onnekas, että sain käyttööni valmiiksi etiketittömän purkin ja pääsin heti hommiin. :3

Aloita askartelu levittämällä sanomalehti tai muu alusta suojaksi. Mallaa tämän jälkeen purkin kylkeen pitsinauhaa tai pitsin palasia ja päätä, mihin kohtiin aiot laittaa pitsiä. Kun olet päätöksesi tehnyt, sivele noihin kohtiin koristelakkaa. Jotta koristelakka ei ehdi kuivua siveltimeen ja pilata sitä, käy seuraavaksi pesemässä sivellin huolellisesti lämpimällä vedellä.

Kun sivellin on pesty, asettele pitsi yhä melko kostean koristelakan päälle. Lakka toimii liimana. Alla olevasta kuvasta näet, miltä tuleva kynttilälyhtyni näytti tässä vaiheessa.

Kuva

Kun pitsi on paikoillaan, sivele sen päälle runsas kerros koristelakkaa. Lakka kiinnittää pitsin sekä estää sitä homehtumasta, mikäli kynttilälyhtyä käytetään ulkona. Pidä siis huolta siitä, että pitsi on kauttaaltaan peitetty lakalla. Koristelakka kuivuu värittömäksi, joten ei tarvitse huolestua, jos lakkaa menee muuallekin kuin pitsin päälle.

Kuva

Kuva

Kun pitsit on lakattu ja sivellin uudemman kerran pesty, voit koristella kynttilälyhtysi haluamallasi tavalla. Itse asettelin sinisiä ja valkoisia helmiä lakatun pitsin päälle, kuten kuvista näkyy.

Kuva

Kuva

Kun olet koristellut kynttilälyhdyn mieleiseksesi, jätä se kuivumaan. Kannattaa antaa lyhdyn kuivua ihan rauhassa, varsinkin, jos aiot paketoida sen lahjaksi. (Mikäli sinulla on varastossa tuikkukynttilöitä, voit laittaa yhden sellaisen mukaan pakettiin, jotta paketin vastaanottaja pääsee heti testaamaan lahjaansa.)

Valmis kynttilälyhty:

Kuva

Valaisevia askartelutuokioita! ^^
Jossain ollessaan on jostain poissa.

    3 tykkää.
Avatar
Avalyn
Vuoden trouble
 
Viestit: 589
Liittynyt: Ma Helmi 16, 2009 10:13 pm

Paluu Joulukalenteri

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron