19. luukku

Lafin virallinen joulukalenteri 2013.

19. luukku

ViestiKirjoittaja minnako » To Joulu 19, 2013 4:13 pm

Kuva

Hyvää 19. päivää! Toivottavasti kaikilla alkaa olla tässä vaiheessa joulukuuta lahjahankinnat tehtyinä, tai ainakin jonkinlainen suunnitelma siitä, mitä kellekin tulee hankkia (jos pää lyö tyhjää, tsekkailkaa vaikka 17.luukusta inspiraatiota). Toisaalta siihen on yhä aikaa, että kello lyö 12. aattopäivänä (vai koska ne kaupat nyt sulkeutuivatkaan), joten edelleen ehtii!
Ellet sitten ole niin rehti yksilö, ettet aio lahjoa ketään.

Jos kuitenkin aiot jouluna pitää lähipiirisi ruodussa muillakin kuin kiristyksen ja uhkailun keinoin, edessä on ennen pitkää lahjuksien paketointiprosessi. Joka yleensä alkaa hienosta visiosta ja päätyy liki joka ikinen kerta puhkirutatun lahjapaperin ja jokaiseen väärään kohtaan takertuneiden teipinpalojen kautta epäsymmetriseen möykkyyn josta 1/3 on lahjaa ja 2/3 koristeita yrittämässä tehdä siitä yhdestä kolmanneksesta nätin paketin näköisen. Sekä vakaaseen päätökseen, ettet enää koskaan paketoi mitään muuta kuin selkeän neliskanttisia asioita, kuten suklaarasioita, kirjoja tai tiiliskiviä. Tai ehkä sittenkin vain lahjakortteja ja arpoja.

Takaisin niihin paketinnaamiointikeinoihin. Tässä luukussa nimittäin ajattelin näyttää teille erään simppelin tavan, jolla voitte somistaa pakettinne perinteisen lahjanarun sijaan. Tarvitset vain sakset, neulan, lankaa, helmiä tms. ja palan kangasta. Ideaalein vaihtoehto lienisi jokin huopamainen, suht jämäkkä kangas, mutta itse kaivelin tällä kertaa materiaalikseni vanhan t-paidan, ja ihan pätevästi sekin homman hoiti, vaikka lopputuloksesta tuleekin vähän lötkömpi niin.

No niin, asiaan:
1. Leikkaa kankaasta 3-5cm halkaisijaltaan oleva ympyrä.
2. Leikkaa vielä neljä samanlaista.

Kuva

Tässä näette millaisia ympyröitä meikäläinen leikkaa vapaalla kädellä. Tai oikeastaan, toivottavasti kuva on tällä kertaa sen verran pieni, että nimenomaan ette näe. Vähemmän venkuroita soikioita saanee käyttämällä jotakin purnukanpohjaa hyväksi ja piirtämällä ympyrät kankaaseen ennen leikkaamista.

4. Taita ympyrät puoliksi ja pujota lanka niistä läpi.

Kuva

5. Tee lankaan solmu ja kiristä. Älä kuitenkaan niin paljon kuin ranteesta lähtee, sillä koristetta on helpompi muotoilla ja pöyhiä parempaan asentoon jos terälehdillä on hiukan tilaa liikkua.
Ja kuten saatatte myös kuvasta huomata, huoneeni on edelleen poikkeuksellisen kimalteleva niiden hehkulamppukuusenpallojen jälkeen (minnako ei nähtävästi vieläkään ole kehdannut kertoa, kenen tekosia se oikein oli :D mutta kai te olette näiden luukkujen tyylistä ja juttujen tasosta sen jo muutenkin osanneet päätellä).
En ole päässyt vielä joulusiivoukseen asti, myönnetään.

Kuva

6. Tee uudelleen solmu tai pari niin, ettei luomuksesi hajoa käsiin ja leikkaa ylimääräiset langanpätkät pois. Liimaa keskelle helmi tai jotain muuta tarkoitukseen sopivaa koristusta, ja näin sinulla on valmiina nätti kiva kukkanen, joka kätkee mukavasti neliösenttejä alleen paketin pinnasta. Kannattaa tosin antaa liiman kuivua ensin.

Kuva

Kiinnitä kukat liimalla/teipillä/langalla/pyhällä hengellä joko suoraan paketin päälle tai pahvialustaan ja sitten pahvialusta pakettiin, tai käytä kukkia samoilla kiinnitystekniikoilla pakettikorttien koristeluun.

Kuva

Käytin taikavoimiani ja muutin lennossa kukkien värin sekä kaiken muunkin vähän rokimpaan makuun sopivaksi.

No ei, oikeasti tein vain kuten tv-kokit ja tein tämän jo aiemmin valmiiksi. Punainen versio vain oli edes vähän kuvausystävällisempää materiaalia näissä hämärähommissa, kuten kuvasta näkyy. Toivottavasti sain alkeellisella kuvanmuokkausohjelmallani kaivettua kukista edes vähän muotoa esiin, eivätkä ne näytä pelkiltä mustilta möykyiltä.

Tosin, en minä niitä punaisiakaan ihan turhan päiten tehnyt. Näin näppärästi ne sopivat siis pakettikortin koristukseksikin (kulman rei’ittäminen on kuvassa vielä tekemättä) :

Kuva


Millä tyylillä te olette pakettisavotastanne suoriutuneet, vai onko se allekirjoittaneen lailla vielä to do-listalla? Luukussa esiintynyt pakettihan siis oli vain kuvausrekvisiitaksi paperiin kääritty tyhjä pahvirasia, joten aitojen paketointi on yhä vaiheessa :D(Tämänkin luukun meille tarjosi Nightfall! Kiitos oikein kamalasti!)
提心吊胆和闷

    4 tykkää.
Avatar
minnako
Mao Zedong
 
Viestit: 2220
Liittynyt: To Elo 14, 2008 5:52 pm
Paikkakunta: BJ

Paluu Joulukalenteri

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron