9. luukku

Lafin virallinen joulukalenteri 2013.

9. luukku

ViestiKirjoittaja minnako » Ma Joulu 09, 2013 6:43 pm

Hei taas!

Tämän päiväisessäkin luukussa on tehtävä!

Etsi tietoosi sanapari, joka tehtävästä tulee, lähetä se minnakolle yksityisviestinä ja saatat myöhemmin saada pienen palkinnon. ; ) Tehtävään pääset tästä.

Kyseessä on tänään japanilainen ristikko, joka Wikipedian mukaan on saanut alkunsa Tokiossa, kun pilvenpiirtäjien ikkunoihin tehtiin kuvioita valoja sammuttamalla ja sytyttämällä.

Ohjeet:

Avaa kuva ja tallenna se koneellesi, jotta voit avata sen kuvanmuokkausohjelmassa. Vaihtoehtoisesti piirrä ruudukko ja numerot ruutupaperille (pitkä rivi 20 ja lyhyt 11 ruutua).

Ruuturivien ylä- ja sivumarginaaleissa kerrotaan vihjeenä kunkin rivin peräkkäisten väritettävien ruutujen määrä. Väritettyjen ruuturyhmien väliin on aina jätettävä vähintään yksi tyhjä ruutu. Esimerkiksi vihje ”3 6 2” tarkoittaa, että rivillä on järjestyksessä ensin yksi kolmen, sitten yksi kuuden ja lopuksi yksi kahden värillisen ruudun ruuturyhmä. Kuvanmuokkausohjelmalla (ja esim. paintilla) on helppo täyttää ja pyyhkiä ruutuja nopeasti, kun taas käsin tehtävässä kannattaa käyttää lyijykynää ja hyvää kumia.

Ristikon ratkaiseminen kannattaa aloittaa etsimällä ruudukosta rivejä, joilta väritetään kaikki ruudut. Jos väritettävien ruutujen määrän kertova numero on suurempi kuin puolet rivin pituudesta, voi päätellä ruudut, jotka varmasti väritetään. Risteäviltä riveiltä kannattaa etsiä rivit, joista väritetään vain yksi ruutu tai yksi ruuturyhmä. Sen avulla selviää varmasti tyhjiksi jäävät ruudut.


Hauskaa ratkaisemisen iloa! Kuten edellisessäkin topicissa, älkää kertoko vastausta täällä, jotta muutkin saisivat ratkaista. Sen sijaan jos japanilainen ristikko ei ole sinulle tuttu / ratkaiseminen tuntuu liian vaikealta, tässä topicissa saa ja kannattaa kysyä neuvoa!
提心吊胆和闷

    1 tykkää.
Avatar
minnako
Mao Zedong
 
Viestit: 2220
Liittynyt: To Elo 14, 2008 5:52 pm
Paikkakunta: BJ

Re: 9. luukku

ViestiKirjoittaja gnrbu » Ma Joulu 09, 2013 8:09 pm

Rakastan myös japanilaisia ristikoita. :D Tämä oli kyllä helppo.

    1 tykkää.
Avatar
gnrbu
Vuoden Kaoru
 
Viestit: 2497
Liittynyt: Ti Maalis 24, 2009 12:05 am


Paluu Joulukalenteri

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron