Tulevia muutoksia foorumissa (vastaa ja vaikuta!)

Lafi kusee? Ylläpito on joukko viisastelevia idiootteja? Onko sinulla vuosisadan idea Lafin tason parantamiseksi? Älä paranna maailmaa Mäkkärin pöydässä, avaudu tänne.

Tulevia muutoksia foorumissa (vastaa ja vaikuta!)

ViestiKirjoittaja gnrbu » To Marras 24, 2011 9:52 pm

Hei hylkeet,

Foorumi on nyt teknisesti hieman hankalassa paikassa. Lyhyesti sanottuna: Olemme kasvaneet liian isoksi. Vaikka meidän mielestämme on mahtavaa, että foorumiin on tullut paljon ficcejä, kommentteja ja keskustelua, tietokantamme ei ole samaa mieltä vaan uhkaa hajota tämän tekstimäärän alle. Joudumme siis lähiaikoina Tekemään Asialle Jotain™, ja on mahdollista, ettei Lafi ole enää sen jälkeen entisensä.

Ennen kuin alamme vetää johtoja irti tai antaa virtaa uusille luomuksille, haluamme kuitenkin kuulla teidänkin ajatuksianne. Millaisessa Lafissa haluatte jatkossa käydä?

Todennäköisimmät vaihtoehdot ovat seuraavat:

1) Pidetään nykyinen foorumi, jolloin joudutaan kuitenkin karsimaan jotain sisältöä. Tämä voi tarkoittaa esim. muiden kuin ficcialueiden poistoa tai vanhojen ficcien poistoa.

2) Aloitetaan uusi foorumi, nelos-Lafi (vuoden 2008 jälkeen liittyneille tiedoksi, että tällä hetkellä käytössä oleva foorumi on kolmos-Lafi). Nykyinen foorumi arkistoidaan ja se jää luettavaksi samalla tavalla kuin ykkös- ja kakkos-Lafit aiemmin. Uudet viestit postataan kokonaan uuteen foorumiin, joka on tietysti aluksi tyhjä ja täyttyy sitä mukaa, kun ihmiset postaavat sinne uusia ficcejä ja muita ketjuja. Muuten foorumi toimii täysin samalla tavalla kuin nykyinenkin: Ulkoasu pysyy samana, ja sieltä löytyvät samat chatit, tykkää-napit yms. kuin nykyisestäkin. Myös foorumin osoite pysyy samana.

3) Tehdään sivustolle iso uudistus. Nykyinen foorumi arkistoidaan ja se jää luettavaksi samalla tavalla kuin ykkös- ja kakkos-Lafit aiemmin. Uudet viestit postataan kokonaan uuteen järjestelmään. Uusi järjestelmä on hyvin erilainen kuin nykyinen: Esimerkiksi ficcejä ei enää postata foorumiketjuiksi, vaan sivuilta löytyy erillinen "Uusi ficci" -linkki, jonka kautta pääsee lisäämään alkutiedot ja luvut. Opittavaa on siis paljon, mutta samalla saamme käyttöömme paljon kivoja uusia toimintoja. Foorumin osoite pysyy kuitenkin samana.

Kuulostaako jokin vaihtoehdoista erityisen hyvältä tai huonolta ja miksi? Mitä nykyisen foorumin asioita haluaisit ehdottomasti säilyttää Lafissa tulevaisuudessakin, mistä pitäisi jo päästä eroon?

Meitä ylläpitäjiäkin vaivaa vielä alkuhämmennys, eikä mitään suunnitelmaa ole hakattu kiveen. Samalla kun punnitsemme näitä vaihtoehtoja, tutkimme myös mahdollisuuksia siirtää Lafi toiselle palvelimelle tai helpottaa tilannetta teknisillä muutoksilla. Vastaamme kuitenkin mielellämme, jos sinulle heräsi kysymyksiä.

    4 tykkää.
Avatar
gnrbu
Vuoden Kaoru
 
Viestit: 2497
Liittynyt: Ti Maalis 24, 2009 12:05 am

Re: Tulevia muutoksia foorumissa (vastaa ja vaikuta!)

ViestiKirjoittaja Aysha » To Marras 24, 2011 10:33 pm

Voisin tulla tänne sanomaan saman tien oma mielipiteeni enkä lykätä turhan pitkäksi aikaa.

Mielestäni tuo kolmas vaihtoehto kuulostaa turhan hankalalta ja jossain määrin itselleni hiukan epämieluisaksi, minkä takia pitäisin sitä viimeisenä vaihtoehtona. Itse olen enemmän tuon ensimmäisen kohdan kannalla, että karsitaan pois se, mitä voidaan. Mieluiten jättäisin vanhat ficit rauhaan ja poistaisin muuta, koska itsehän en esimerkiksi käytä lainkaan esimerkiksi offtobicia, vaikka tiedän monien pitävän siitä. Eli ottaisin muuta pois ja kirjoittajan tahdon mukaan vanhoja ficcejä.

Muuten pitäisin mahdollisesti tuosta toisesta vaihtoehdosta eli muutosta, mutta hehtaarikirjoittajana olisi aika vaikeata alkaa postaamaan tarinoitani uuteen paikkaan (kun tännekin siirtäminen oli aika haastavaa). Haluaisin nimittäin siirtää vanhatkin tarinat siinä samalla, koska kaipailen välillä niihinkin kommentteja. Tässä kohdassa myönnän olevani laiska, mutta veikkaan muutamien muiden ajattelevan samaa.

Mutta niin, todennäköisesti tyydyn siihen päätökseen, johon ylläpito päätyy, ja mietin sitten vasta, miten minun kannattaa toimia.
いつからか夢の中でしか眠れない
Itsukaraka yume no naka de shika nemurenai
Dream because dreams should be cherished.

Birth - words & music: ASAGI

    2 tykkää.
Avatar
Aysha
Multisex Lafi
 
Viestit: 365
Liittynyt: To Elo 14, 2008 6:29 pm
Paikkakunta: in your mind, where your deebest sins live

Re: Tulevia muutoksia foorumissa (vastaa ja vaikuta!)

ViestiKirjoittaja Fanyare » To Marras 24, 2011 10:50 pm

Ensimmäinen ajatukseni oli se, kuinka kamalaa pian 50-osaisen ficcini siirtäminen tulee olemaan seuraavalle foorumille. D: Mutta mitään muuta syytä valittamiseen en oikein keksi. Ajatus siitä että foorumin sisältöä tehtäisiin suppeammaksi, tuntuu vähän oudolta ja melkein sotii koko foorumikäytännön pointtia vastaan. Ayshan tavoin ainakin haluaisin, että vanhat ficit jätettäisiin rauhaan. Enkä minäkään innosta puhku jos joudun taas siirtämään kaikki ficit uuteen paikkaan, mutta ei sille mitään voi jos muutto on paras vaihtoehto, kyllä siihenkin sitten sopeudun. Kiinnostavimmalta ja raikkaimmalta tuntuu vaihtoehto 3), mutta varmaksi en osaa mielipidettäni sanoa ennen kuin tiedän, mitä kaikkea ko. vaihtoehto pitää sisällään. Sopeudun varmaan kyllä mihin vaihtoehtoon tahansa.
Come to me
just in a dream
Come on and resque me

    4 tykkää.
Avatar
Fanyare
Taustalaulaja
 
Viestit: 332
Liittynyt: To Elo 14, 2008 5:59 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Tulevia muutoksia foorumissa (vastaa ja vaikuta!)

ViestiKirjoittaja Serina » To Marras 24, 2011 11:00 pm

Minullekin heräsi mielipiteitä tästä, ja komppaan Ayshaa siinä, että ensimmäinen tarjoamanne vaihtoehto kuulostaa parhaalta. Minusta Lafi saisi keskittyä siihen, mikä on olennaista itse Lafin kannalta, eli jrock fanfictioniin. Tuen tuota ideaa, että offtopic -palsta poistettaisiin ja menisin jopa sen verran pitkälle, että kaikki muukin pois vain, joka ei ole fanfictionia. Koko Jrock -alue on mielestäni jokseenkin turha. Kaikesta tuosta muusta voi kuitenkin keskustella muillakin foorumeilla, mutta Lafilla on tarjottavana jotain, mitä muilta suomenkielisiltä sivuilta ei löydy yhtä laajana.

Mikäli Lafi aloitettaisiin jälleen "alusta", ei kestäisi kauaakaan kun oltaisi jo samassa pisteessä kuin aikaisemminkin. Aktiiviset lafilaiset kuitenkin todennäköisesti postaavat ficcinsä uusiksi foorumille, joten onko "alusta aloittaminen" loppujen lopuksi niinkään tehokasta? Mieluummin luopuisin kaikesta ylimääräisestä ja nauttisin vain ficeistä.

Toki ymmärrän, jos enemmistö lafilaisista kuitenkin haluaa keskustella fanitunteistaan, muodista, sosialisoida jne., ja silloin tätä enemmistöä totta kai pitäisi kunnioittaa. Onhan esimerkiksi topic "Tyhmät kysymykset" ilmeisesti ihan suosittu. Täytyy kuitenkin kysyä, että onko keskustelun Kaorun oikeakätisyydestä pakko rajoittua Lafiin kun google nyt kuitenkin on kaveri ja sitä kautta varmasti löytyy yksi jos toinenkin foorumi, jossa voi omistautua pelkälle fanityttöilylle?

    1 tykkää.
Avatar
Serina
Roudari
 
Viestit: 51
Liittynyt: Su Elo 17, 2008 12:32 pm

Re: Tulevia muutoksia foorumissa (vastaa ja vaikuta!)

ViestiKirjoittaja minnako » To Marras 24, 2011 11:10 pm

^ Ongelma on siinä, ettei tila riitä, vaikka ficcien alta poistettaisiin koko muu foorumi - käytännössä siis jossain vaiheessa pitäisi alkaa poistaa myös ficcejä. Mutta ei siitä sen enempää, Meepu gnrbu varmasti kertoo asiasta pian lisää, koska tietääkin enemmän kuin varmaan kukaan muu.
提心吊胆和闷

    4 tykkää.
Avatar
minnako
Mao Zedong
 
Viestit: 2220
Liittynyt: To Elo 14, 2008 5:52 pm
Paikkakunta: BJ

Re: Tulevia muutoksia foorumissa (vastaa ja vaikuta!)

ViestiKirjoittaja neo-giri » To Marras 24, 2011 11:26 pm

Mä en kannata kyllä melkein yhtään tota ekaa vaihtoehtoa, en varsinkaan, jos se oli vähänkään niin radikaali tapaus, että tyyliin vaan ficcialue jäis jäljelle. Okei, ficit on ehkä tän foorumin pääpointti, mutta voitte olla varmoja, että musta tulis melkein nollapostaaja lafissa ja saattaisin ajan saatossa kyllästyä ja häipätä kokonaan, jos täällä olis vaan ficcitopiceja:'D Ja ennen kaikkea, lafi on ollut mulle foorumi, jonka kautta oon tutustunu ihmisiin ja mun mielestä olis kiva tutustua ihmisiin jatkossakin ja epäilen varsin vahvasti, että jos keskustelutopiceja karsittais niin se tutustuminen olis paljon vaikeampaa, vaikka en mä nyt suoranaisesti ite näissä topiceissa uusia tuttavuussuhteita luo, mutta ää, selitänX'DD Eli en tykkää ykkösvaihtoehdosta, en välttämättä edes pienen karsimisen kera.

Serina kirjoitti:Mikäli Lafi aloitettaisiin jälleen "alusta", ei kestäisi kauaakaan kun oltaisi jo samassa pisteessä kuin aikaisemminkin. Aktiiviset lafilaiset kuitenkin todennäköisesti postaavat ficcinsä uusiksi foorumille, joten onko "alusta aloittaminen" loppujen lopuksi niinkään tehokasta? Mieluummin luopuisin kaikesta ylimääräisestä ja nauttisin vain ficeistä.
Lafista on kumminkin tämän nykyisen version aikana varmasti hävinnyt porukkaa, joten uskon, ettei loppujen lopuksi niin kovinkaan suurta osaa ficeistä tulisi siirrettyä uuteen lafiin. Lisäks uuden version myötä kaikkien muidenkin alueiden viestimäärä käytännössä nollautuisi ja kyllä siinä nyt tovi menisi, että offtopic alueella olisi taas tuo lähemmäs 4000viestiä taikka j-rock alueella yli 6000viestiä. Vaikka Serina et olisikaan lafissa niin kiinnostunut muusta kuin ficeistä, niin iso osa lafilaisista nauttii myös foorumin muista alueista, keskustelusta, kaikesta randomista jne eivätkä pidä näitä muita alueita 'ylimääräisinä' :)

Serina kirjoitti:varmasti löytyy yksi jos toinenkin foorumi, jossa voi omistautua pelkälle fanityttöilylle?
Itseasiassa en mä ainakaan oo montaa suomalaista j-rock foorumia löytänyt:'D Lisäksi lafi on omalta osaltaan varsin tasokas foorumi, joten täällä on senkin perusteella kiva olla, eikä täällä kyllä mun mielestä fanityttöillä yhtään niin paljon kuin monilla muilla foorumeilla, oli ne sitten j-rock foorumeita tai jotain muita:'D

Kakkosvaihtoehto vaikuttaa sillain varsin turvalliselta, että näitä lafin uusia sukupolvia on jo aiemminkin tehty ja käytännössä foorumi pysyisi melkein samanlaisena, mitä nyt ne vanhat viestit löytyisi sitten 'vanhan' lafin uumenista^^

Kolmonen kuulostaa näin alkuun varsin sekavalta, mutta kunhan sen pointin sit tajuais, niin voishan se kenties olla ihan kivakin vaihtoehto^^ Ainahan kaikkiin uudistukseen tottuu, ainakin mä olen tottunut:'D

Eipä mulla nyt ainakaan muuta, kiitos^^
Gitchi Gitchi Goo !!

    8 tykkää.
Avatar
neo-giri
Taustalaulaja
 
Viestit: 346
Liittynyt: Ke Heinä 01, 2009 6:03 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Tulevia muutoksia foorumissa (vastaa ja vaikuta!)

ViestiKirjoittaja Yuugi » To Marras 24, 2011 11:36 pm

Minusta neloslafi, eli vaihtoehto b kuulostaisi parhaimmalta. Tämä tietysti vaatisi uhrauksia käyttäjiltä sen verran, että ficit/kommentit otettaisi talteen. Kannatan tätä myös siksi, että uusi foorumi antaisi käyttäjille mahdollisuuden postata myös vanhat ficcinsä uudelle foorumille, sillä lafi kolmosen lukkiutuminen siivoaisi uuden foorumin pakostakin näistä käyttäjistä, jotka eivät ole postanneet foorumille ties kuinka pitkään aikaan sekä tietysti ficeistä, joita ei olla vuosiin luettu, mutta joita voisi sitten lukea vanhalta foorumilta, mikäli mieli tekisi. Uudella foorumilla olisi tilaa aktiivisille käyttäjille sitten enemmän.

Offtopicin poistamista en kannata. Lafi kärsi jo aikamoisen kolauksen offtopicin lukitsemisesta ja sitten sen rajoittamisesta. Ties minkälaisen tuhon koko alueen poistaminen saisi aikaan käyttäjistössämme. Tiedän, että on olemassa foorumeita, jotka keskittyvät vain offtopicciin, mutta, no, fakta on, että mikäli rajaamme offtopicin ainoastaan näille foorumeille ja keskitymme itse pelkästään ficcaamiseen, käyttäjistö tulee muuttumaan ja vähenemään, mitä en sallisi tapahtuvan... kuulostampa muuten kamalan viralliselta. :D Kaiken lisäksi typoan enemmän, kuin on ihmiselle laillista, koska leikkasin juuri kynteni enkä ole tottunut kirjoittamaan sormenpäillä kynsien sijaan. Sori, kaverit.

Kolmosvaihtoehtokaan ei mielestäni ole paha. Hankala kenties, mutta tottumiskysymys. Tietty tämä sama käyttäjistö, joka olisi valmis hylkäämään lafin offtopicin murskautuessa, saattaisi myöskin jättää foorumin ihan silläkin varjolla, että sitä olisi liian vaikea käyttää.

Kannatan siis kaiken logiikan nimissä kakkosvaihtoehtoa. Kaiken lisäksi koen, että uusi foorumi olisi suurpiirteisesti mahdollisuus uudistaa tätä foorumia monin tavoin niin ulkoa kuin sisältä, jos tajuatte, mitä tarkoitan. Ei mullistavia, tavalliseen käyttäjistöön radikaalisti vaikuttavia päätöksiä, mutta muutamia pikku-uudistuksia. ^-~

(Miten ois, saisko neloslafiin avoimen offtopicin takaisin? Koen, että päätös tehdä topiccienluomisesta pelkästään ylläpidon oikeus oli harvinaisen typerä veto, anteeksi nyt vaan. Mutta hei, ihmiset tekevät virheitä. :D)
ママちゃん, 平手打ちしてください!!

Kuva

Avan tehnyt Hasu

    5 tykkää.
Avatar
Yuugi
Pääesiintyjä
 
Viestit: 595
Liittynyt: To Elo 14, 2008 7:03 pm
Paikkakunta: Ramen hameen alunen, siellä minne kaikki kadonnut menee

Re: Tulevia muutoksia foorumissa (vastaa ja vaikuta!)

ViestiKirjoittaja gnrbu » To Marras 24, 2011 11:54 pm

Aysha: Pakko saada kertoa sinulle, että modekeskustelussa nousi esiin tällainenkin leikkimielinen ehdotus:

eräs moderaattori kirjoitti:Ehdotus: bannataan Aysha. Ja poistetaan sen ficit. Itse asiassa bannataan kaikki käyttäjät, jotka postaa liian usein ja liian pitkästi.


Satuimme nimittäin huomaamaan, että Älä katso taaksesi -ficcisi spinoffeineen on suurempi kuin koko Offtopic-alue yhteensä! Onnittelut hienosta saavutuksesta! :D (Äläkä pelkää, me haluamme kyllä pitää ÄKT:n täällä yhtä kovasti kuin sinäkin, vaikka se venyisi kuinka pitkäksi.)

--

Sitten vähän vakavampia kommentteja:

Fanyare kirjoitti:Ajatus siitä että foorumin sisältöä tehtäisiin suppeammaksi, tuntuu vähän oudolta ja melkein sotii koko foorumikäytännön pointtia vastaan.

Niin meidänkin mielestämme!

Aysha kirjoitti:Mieluiten jättäisin vanhat ficit rauhaan ja poistaisin muuta, koska itsehän en esimerkiksi käytä lainkaan esimerkiksi offtobicia, vaikka tiedän monien pitävän siitä.

Fanyare kirjoitti:Ayshan tavoin ainakin haluaisin, että vanhat ficit jätettäisiin rauhaan.

Serina kirjoitti:Tuen tuota ideaa, että offtopic -palsta poistettaisiin ja menisin jopa sen verran pitkälle, että kaikki muukin pois vain, joka ei ole fanfictionia.

Lafi on fanfictionfoorumi, joten ficit ovat varmasti viimeinen asia, joita kukaan meistä haluaisi poistella. Valitettavasti Minnako on oikeassa: Vaikka poistaisimme foorumista kaiken muun, olisimme ennemmin tai myöhemmin tilanteessa, jossa ficcejä olisi pakko alkaa karsia.

Toinen vaihtoehto vanhojen ficcien poistamiselle on vanhojen ficcien arkistointi. Silloin kaikki esim. 3 vuotta vanhemmat ficit (tai vaihtoehtoisesti ficit, joihin ei ole tullut uusia osia eikä kommentteja tiettyyn aikaan) siirrettäisiin foorumista erilliselle arkistosivulle. Sieltä niitä voisi lukea, muttei kommentoida.

neo-giri kirjoitti:Okei, ficit on ehkä tän foorumin pääpointti, mutta voitte olla varmoja, että musta tulis melkein nollapostaaja lafissa ja saattaisin ajan saatossa kyllästyä ja häipätä kokonaan, jos täällä olis vaan ficcitopiceja:'D Ja ennen kaikkea, lafi on ollut mulle foorumi, jonka kautta oon tutustunu ihmisiin ja mun mielestä olis kiva tutustua ihmisiin jatkossakin ja epäilen varsin vahvasti, että jos keskustelutopiceja karsittais niin se tutustuminen olis paljon vaikeampaa

Et varmasti ole ainoa! Kaikilla alueilla ja keskusteluilla on omat kannattajansa. Eihän tämä muuten vaikeaa olisikaan. :D

Aysha kirjoitti:Muuten pitäisin mahdollisesti tuosta toisesta vaihtoehdosta eli muutosta, mutta hehtaarikirjoittajana olisi aika vaikeata alkaa postaamaan tarinoitani uuteen paikkaan (kun tännekin siirtäminen oli aika haastavaa). Haluaisin nimittäin siirtää vanhatkin tarinat siinä samalla, koska kaipailen välillä niihinkin kommentteja.

Fanyare kirjoitti:Ensimmäinen ajatukseni oli se, kuinka kamalaa pian 50-osaisen ficcini siirtäminen tulee olemaan seuraavalle foorumille. D:

Tästä ehdimmekin jo jutella ylläpidon kesken. Totesimme, että pystyisimme hoitamaan ficcien siirron keskitetysti. Kirjoittajat saisivat siis kertoa meille, mitkä ficeistään haluavat tuoda uuteen foorumiin, ja me siirtäisimme ne sinne kommentteineen. 50+-osaisen ficin uudelleenpostaaminen on iso työ teille, mutta vain muutama napinpainallus minulle.

Samanlainen mahdollisuus saattaa järjestyä myös, jos päätämme siirtyä foorumista kokonaan uuteen järjestelmään.

Serina kirjoitti:Mikäli Lafi aloitettaisiin jälleen "alusta", ei kestäisi kauaakaan kun oltaisi jo samassa pisteessä kuin aikaisemminkin. Aktiiviset lafilaiset kuitenkin todennäköisesti postaavat ficcinsä uusiksi foorumille, joten onko "alusta aloittaminen" loppujen lopuksi niinkään tehokasta?

Tämä on erittäin mielenkiintoinen kysymys! Alusta aloittaminenhan perustuu pitkälti siihen, että suurin osa ficcejä kirjoittaneista on jo lopettanut Lafissa käymisen (tai häpeää muuten vaan ensimmäisiä tekeleitään niin paljon, ettei jää kaipaamaan niitä :D), ja heidän ficciensä viemä tila voidaan täyttää uusilla ficeillä. Jos kaikki foorumissa olevat ficit kuitenkin siirretään, olemme täsmälleen samassa pisteessä, josta lähdimme.

Tästä näkökulmasta katsottuna kolmosvaihtoehto, eli uusi järjestelmä, joka ei ole foorumi, olisi houkutteleva. Uusi järjestelmä voitaisiin nimittäin rakentaa sellaiseksi, että sen sisään saataisiin mahtumaan kuinka paljon tavaraa tahansa.

Yuugi kirjoitti:Minusta kakkoslafi, eli vaihtoehto b kuulostaisi parhaimmalta. Tämä tietysti vaatisi uhrauksia käyttäjiltä sen verran, että ficit/kommentit otettaisi talteen.

Ficit ja kommentit olisivat vanhassa, lukitussa foorumissa yhtä hyvässä tallessa kuin tälläkin hetkellä. ^^

Yuugi kirjoitti:Tietty tämä sama käyttäjistö, joka olisi valmis hylkäämään lafin offtopicin murskautuessa, saattaisi myöskin jättää foorumin ihan silläkin varjolla, että sitä olisi liian vaikea käyttää.

Tavoitteena olisi tietysti tehdä uudesta sivustosta nykyistä helpompi käyttää. :D

Yuugi kirjoitti:(Miten ois, saisko neloslafiin avoimen offtopicin takaisin? Koen, että päätös tehdä topiccienluomisesta pelkästään ylläpidon oikeus oli harvinaisen typerä veto, anteeksi nyt vaan. Mutta hei, ihmiset tekevät virheitä. :D)

En uskalla luvata, mutta nyt on loistava tilaisuus keskustella asiasta.

    8 tykkää.
Avatar
gnrbu
Vuoden Kaoru
 
Viestit: 2497
Liittynyt: Ti Maalis 24, 2009 12:05 am

Re: Tulevia muutoksia foorumissa (vastaa ja vaikuta!)

ViestiKirjoittaja Yuugi » Pe Marras 25, 2011 2:46 am

Kiitos vastauksesta, gnrbu. Saanen esittää vielä yhden täysin mitättömän lisäkysymyksen:

Tarkoittaisiko uusi foorumi kuitenkin sitä, että käyttäjät saisivat postata myös vanhat ficcinsä sinne mahdollisia uusia kommentteja odotellen? En kuitenkaan usko tämän kuormittavan uuden foorumin tilaa mitenkään ratkaisevasti, koska iso osa niistä kirjoittajista, jotka ovat kirjoitelleet esim. K-18 -puolelle, on lakannut jo käyttämästä lafia. Näiden ficcejä tuskin tarvitsisi pelätä uudella foorumilla.
ママちゃん, 平手打ちしてください!!

Kuva

Avan tehnyt Hasu

Avatar
Yuugi
Pääesiintyjä
 
Viestit: 595
Liittynyt: To Elo 14, 2008 7:03 pm
Paikkakunta: Ramen hameen alunen, siellä minne kaikki kadonnut menee

Re: Tulevia muutoksia foorumissa (vastaa ja vaikuta!)

ViestiKirjoittaja Cafekko-Chan » Pe Marras 25, 2011 7:49 am

heissaaaan

mun on ihan pakko tulla sanomaan että musta ykkösvaihtoehto on paras, mietitään ensin alkuun paljonko poistettavaa olisi ja sitten jos sitä ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi, niin sitten vasta mietitään muita. neloslafia voitaisiin miettiä sitten myöhemmin :DD kuulostan poliitikolta :(
jos pitäisi tätä ''uutta lafia'' sitten alkaa miettimään, niin mun mielestä vaihtoehto kaks on paras, mun mielestä tää on just hyvä pohja lafille. kaikki hyvin selvästi tässä näin :)

anteeks turha kommenttini, mutta pelkään kaikkea uutta, terveisin: piti vanhaa twitteriäkin niin kauan kunnes twitteri ilmotti et se pitää vaihtaa uudeks ja se vaihto sen sit ite.;__;
''夢見た頃は独りでいるのが怖くて嫌で''
''手にした温もりを上手に返す勇気が無くて''
''真っ直ぐ伸びてくみんなの顔を見るのが嫌いで''
'' 居場所が欲しいの、この街の中、独りにしなで ''

Avatar
Cafekko-Chan
Roudari
 
Viestit: 90
Liittynyt: Ti Syys 28, 2010 7:35 pm

Re: Tulevia muutoksia foorumissa (vastaa ja vaikuta!)

ViestiKirjoittaja serellenders » Pe Marras 25, 2011 12:13 pm

Itse tykkään nelos lafi ideasta ja tosta kolmos vaihtoehdosta vaikka alussa tietenkin voi olla se, että joutuu opettelemaan käyttämään niitä kaikkia ominaisuuksia ja näin. Kuitenkin nuo ominaisuudet vain houkuttelevat. Tietenkin se vaatii käyttäjiltä ja etenkin ficcaajilta paljon. Myös tosin olisi mukavaa, että ylläpito viitsisi ja vaivautuisi tekemään selkeät ohjeet jos päädyttäisiin tuohon kolmos vaihtoehtoon tuohon ficcien postaukseen varsinkin.
Ensimmäisestä vaihtoehdosta en ole todellakaan innostunnut. Tykkään lukea vielläkin täällä noita vanhempia ficcejä ja jotenkin vähän epäillen, että ne ficit juuri poistettaisiin sitten täältä. Voisinhan tietenkin savettaa ne koneelleni, mutta kuitenkin.
Kun ruumiini ajattelee... On ihollanikin sielu
Colette, la retraite sentimentale


ex-altesse

    4 tykkää.
Avatar
serellenders
Teknikko
 
Viestit: 147
Liittynyt: La Maalis 14, 2009 1:39 pm
Paikkakunta: warkaus

Re: Tulevia muutoksia foorumissa (vastaa ja vaikuta!)

ViestiKirjoittaja allisapp » Pe Marras 25, 2011 12:39 pm

imo, noi ominaisuudet olisi mahtavia! Eikös jsosain vaiheessa miettitty tagien käyttöä? Sen suhteen olisi hienoa, jos esim. bändien kohdalla voi klikata alavalikon, jossa tulee yhtyeiden nimiä. Ja siitä sitte valitsemaan sellaisia bändejä, joita esiintyy tekstissä. Ja sitten kuka tahansa jäsen voi lisätä niitä jne.

Sen sijaan ensimmäistä vaihtoehtoa suoranaisesti vastustan. Ette hei tiedäkään, kuinka kaipaan ensimmäisiä Hopeanuoli-ficciäni, jotka poistettiin eräältä foorumilta juuri tuon syyn takia. Näin yli viiden vuoden jälkeen olisi mahtava lukea sellaisia. Uusi foorumi on mielestäni parhain idea, mutta jos käytetään samaa osoitetta (lafiff.net), niin mitä käy näille nykyisille viestiketjuille? Missä se arkisto olisi? :'D
Kuva
The g l o o m y morning has already died

    5 tykkää.
Avatar
allisapp
Taustalaulaja
 
Viestit: 252
Liittynyt: Ma Syys 15, 2008 9:11 pm
Paikkakunta: tossun alla

Re: Tulevia muutoksia foorumissa (vastaa ja vaikuta!)

ViestiKirjoittaja gnrbu » Pe Marras 25, 2011 1:08 pm

Yuugi kirjoitti:Tarkoittaisiko uusi foorumi kuitenkin sitä, että käyttäjät saisivat postata myös vanhat ficcinsä sinne mahdollisia uusia kommentteja odotellen?

Unohdin sitten mainita tämän edellisessä vastauksessani. ^^; Aikaisempien fooruminvaihtojen yhteydessä vanhoja ficcejä on saanut postata uudelleen, ja niin saisi tehdä tälläkin kerralla.

Cafekko-Chan kirjoitti:jos pitäisi tätä ''uutta lafia'' sitten alkaa miettimään, niin mun mielestä vaihtoehto kaks on paras, mun mielestä tää on just hyvä pohja lafille.

Tuttu ja turvallinen ainakin. PhpBB on minunkin mielestäni paras saatavilla oleva foorumiohjelma, mutta viime aikoina on alkanut epäilyttää, onko foorumiohjelma ylipäätään paras tapa ylläpitää tällaista sivustoa. Foorumin huonoina puolina mainittakoon, että tähän on ollut tosi ärsyttävää tehdä lisäosia (tykkää-nappi, jame-syöte, chat), ja tietysti se, ettei foorumiohjelman rakenne auta yhtään tämän tietokantaongelman kanssa. ;p

Jos päädymme vaihtamaan koko ohjelmaa, ei se kuitenkaan tarkoita, ettei Lafissa olisi enää minkäänlaista foorumia. Silloin foorumia vain käytettäisiin pelkkään keskusteluun, ja ficit ja kommentit olisivat siitä erillään.

serellenders kirjoitti:Tietenkin se vaatii käyttäjiltä ja etenkin ficcaajilta paljon. Myös tosin olisi mukavaa, että ylläpito viitsisi ja vaivautuisi tekemään selkeät ohjeet jos päädyttäisiin tuohon kolmos vaihtoehtoon tuohon ficcien postaukseen varsinkin.

Itse asiassa ajattelin tehdä järjestelmästä niin helpon käyttää, ettei ohjeita tarvita, mutta jos haluatte mieluummin sellaiset... ;D

allisapp kirjoitti:Eikös jsosain vaiheessa miettitty tagien käyttöä? Sen suhteen olisi hienoa, jos esim. bändien kohdalla voi klikata alavalikon, jossa tulee yhtyeiden nimiä. Ja siitä sitte valitsemaan sellaisia bändejä, joita esiintyy tekstissä. Ja sitten kuka tahansa jäsen voi lisätä niitä jne.

Mietittiin! Asiasta keskusteltiin muiden asioiden ohella Ficcien arvostelu tähdillä, tagit, karma yms. -ketjussa. Miettimässämme uudessa järjestelmässä on tällaiset tag-ominaisuudet sisäänrakennettuna, joten niiden käyttö olisi todella helppoa. Erilaiset tagit ja valikot mahdollistavat myös monipuolisemmat haut: Uudesta järjestelmästä voisi helpolla hakutoiminnolla etsiä vaikkapa kaikki ficit, joiden parituksena on Reituki, ikärajana K-15 tai suurempi ja genrenä romantiikka.

allisapp kirjoitti:Uusi foorumi on mielestäni parhain idea, mutta jos käytetään samaa osoitetta (lafiff.net), niin mitä käy näille nykyisille viestiketjuille? Missä se arkisto olisi? :'D

Se saisi oman osoitteensa, esim. lafiff.net/arkisto.

    6 tykkää.
Avatar
gnrbu
Vuoden Kaoru
 
Viestit: 2497
Liittynyt: Ti Maalis 24, 2009 12:05 am

Re: Tulevia muutoksia foorumissa (vastaa ja vaikuta!)

ViestiKirjoittaja shunshun » Pe Marras 25, 2011 2:53 pm

Tyypilliseen tapaani olen Yuugin kanssa enemmän kuin samaa mieltä - kaikesta.

Eli uusi foorumi, jonne aktiivit viskovat täältä ficcinsä ja jatkavat neloslafin parissa (samalla saadaan putsattua alueet jo häipyneiden käyttäjien viesteistä ja ficeistä - jotka jäisivät tänne arkistoon - ja itse tyhjän panttina seisovista käyttäjätunnuksistakin).
Muutenkin uusi lafi olisi vain hyvä tekosyy yleiselle kehittämiselle ja uudistamiselle koko foorumilla.

Kuten Yuugi sanoikin, Offtopicin poistaminen ei ole hyvä idea. Itse toki pärjäisin ilmankin, mutta no... sen poisto on hyvä ajatus, jos tarkoituksena on upottaa koko lafi kuin puhjennut kumivene. Samoin kannatan sen avoimen rakenteen palauttamista, fandom on pienentynyt jrock-piireissä yleensä eikä lafi ole niin aktiivinen kuin ennen, uskoisin sen toimivan ilman liiempää spämmäilyä.
-Mä en ole homo!
- Vidoll Shun

Ruokalista

    5 tykkää.
Avatar
shunshun
Pääesiintyjä
 
Viestit: 647
Liittynyt: To Elo 14, 2008 6:56 pm
Paikkakunta: Inside every mind blowing orgasm

Re: Tulevia muutoksia foorumissa (vastaa ja vaikuta!)

ViestiKirjoittaja Amai » La Marras 26, 2011 2:08 pm

Vaihtoehto 1 ei kuulosta hyvältä. Myöskään minä en erityisemmin kannata esimerkiksi offtopicin poistoa, saatikaan vanhojen ficcien. Ja karsimisesta huolimatta lafi olisi taas ennemmin tai myöhemmin yhtä täynnä, joten eiköhän siitä olisi melkein enemmän haittaa kuin hyötyä. Minun mielipiteeni.

Hmm... Kaikki uusi houkuttelee ja olen utelias näkemään, mitä vaihtoehto 3 toisi tullessaan. Uutena ja hiljaisen lafilaisena en kuitenkaan ole vielä täysin ehtinyt tutustumaan tähänkään, mutta ymmärrän, että uudistukset eivät ehkä ole vanhaan tottuneiden käyttäjien mieleen. Ainakaan monimutkaisuus ei olisi hyvä juttu lafissa olen itsekin aika pahasti hukassa jo vähän erilaisten tietokoneasioiden (hieno sanavalinta) kanssa, mutta luotan siihen, että uudistuksetkin saataisiin hoidettua riittävän helppokäyttöisiksi. =)
Amai mukautuu tyytyväsenä päätökseen, mikä se ikinä onkaan, eikä ainakaan aio karata ovet paukkuen. ^.^

    3 tykkää.
Avatar
Amai
Bändäri
 
Viestit: 25
Liittynyt: La Heinä 09, 2011 5:41 pm

Re: Tulevia muutoksia foorumissa (vastaa ja vaikuta!)

ViestiKirjoittaja tikraw » La Marras 26, 2011 4:49 pm

shunshun kirjoitti:Muutenkin uusi lafi olisi vain hyvä tekosyy yleiselle kehittämiselle ja uudistamiselle koko foorumilla.

Ihan mielenkiinnosta kysyn sulta ja samaa mieltä olevilta, että jos kerran kannatat uudistuksia ja kehittämistä, mikset myös 3. vaihtoehtoa eli perinpohjaista ja mullistavaa uudistusta? :'D Tai siis onko nykyisessä Lafissa esim. jotain niin loistavaa, että haluat pitää sen tulevaisuudessakin vai pelottaako iso mullistus? Uuden systeemin vaikeutta en hyväksy perusteluksi, koska sitähän se ei tulisi olemaan :D Eikö olisikin uutta ficciä lisätessä loogisempaa klikata "uusi ficci" nappia eikä nykyistä "uusi aihe" namiskaa?
gnrbu kirjoitti:Jos käyttäjä joutuu opettelemaan järjestelmän käyttöä, järjestelmässä on jotain vikaa.

Perustelen väittämäni tällä viisaudella :'D
Just smile, it confuses people.

    1 tykkää.
Avatar
tikraw
Pääesiintyjä
 
Viestit: 1846
Liittynyt: Su Maalis 01, 2009 7:23 pm

Re: Tulevia muutoksia foorumissa (vastaa ja vaikuta!)

ViestiKirjoittaja shunshun » La Marras 26, 2011 5:53 pm

tikraw kirjoitti:
shunshun kirjoitti:shunshun kirjoitti:Muutenkin uusi lafi olisi vain hyvä tekosyy yleiselle kehittämiselle ja uudistamiselle koko foorumilla.


Ihan mielenkiinnosta kysyn sulta ja samaa mieltä olevilta, että jos kerran kannatat uudistuksia ja kehittämistä, mikset myös 3. vaihtoehtoa eli perinpohjaista ja mullistavaa uudistusta? :'D Tai siis onko nykyisessä Lafissa esim. jotain niin loistavaa, että haluat pitää sen tulevaisuudessakin vai pelottaako iso mullistus? Uuden systeemin vaikeutta en hyväksy perusteluksi, koska sitähän se ei tulisi olemaan :D Eikö olisikin uutta ficciä lisätessä loogisempaa klikata "uusi ficci" nappia eikä nykyistä "uusi aihe" namiskaa?


Niin, köh, enkös sanonut viestini aluksi, että komppaan täysin Yuugia, en vain nähnyt tarpeelliseksi sanoa kaikkea Yuugin sanomaa uudelleen, koska lol hei. Eli kannattaa lukea Yuugin viesti = mun mielipide. Siellä kannatettiin myös kolmosvaihtoehtoa neloslafin ohella.
Vaikka oon vanha, niin en sentäs niin vanha, että oisin eläkeläisten tapaan kehitystä vastaan lol, enpä vaan vaivautunut tekemään mitään yo-tason referaattia, koska Yuugi sanoi kaiken jo kertaalleen.
Eli enpä perustele mitään mitenkään, kun en ole vaihtoehtoa vastaan, olin vaan laiska paska - sen tunnustan.
(gögögöö ennakko-oletuksia ei pitäisi tehdä niin herkästi) :----------D
-Mä en ole homo!
- Vidoll Shun

Ruokalista

Avatar
shunshun
Pääesiintyjä
 
Viestit: 647
Liittynyt: To Elo 14, 2008 6:56 pm
Paikkakunta: Inside every mind blowing orgasm

Re: Tulevia muutoksia foorumissa (vastaa ja vaikuta!)

ViestiKirjoittaja Dekiru » La Marras 26, 2011 6:00 pm

Voi ei. .__.

Minä oon täällä pyöriny vasta vajaa kuukauden, joten nyt jo toi uus muutto saattas vähän oudolta vaikuttaa. Mut parempi se ainakin on, kun että viestejä täältä poistettaisiin tai että tehtäs kokonaan uus järjestelmä, oon siis aika vahvasti ton kakkosvaihtoehdon kannalla. Koska olen sopeutumiskyvytön, se vanha, tuttu ja turvallinen ois paras vaihtoehto. En tykkää itte yhtään siitä, että ulkoasu vaihtuu mitenkään, koska sitten siinä vie pitkään että kotiutuu.

Ihe oon kanssa eräällä todella pienellä kirjotusfoorumilla ollu, ja tultiin sellaseen tilanteeseen että halutaan se yksityiseks. No, niin tehtiin, eli alotettiin tavallaan ihan tyhjästä foorumista joka sitten suljettu oli vastoin kuin se edellinen. Ja sehän sitten kuitenkin täyttyy nopeasti ja siihen tottuu vieläkin nopeammin.

Mutta niiden kannalta, keillä on täällä kesken ficcejä, niin mites niiden kanssa? Siirretäänkö ne jo julkastutkin osat sinne uuteen foorumiin ja jatketaan siellä? Onhan se aika perseestä niille keillä se tarina on vähän pidempi kun pari lukua. En tosiaan tiedä.

Sitten myös minun luovat aivoni keksivät todella tyhmän idean, poistaa offtopic täältä että saataisiin lisää tilaa ja perustaa lafi-offtopic forkka mikä ois sitten muutaman linkin kautta sidoksissa tänne. Tuo nyt on niin tyhmä idea näin tyhmältä ihmiseltä että hävettää, teillä on tasan viisi sekuntia aikaa unohtaa tuo. Luoja. Mut neloslafissakin oltas sit taas kohta siinä pisteessä ettei tila riitä. Voi tätä elämää.

Mutta kyllä mulle varmaan kaikki vaihtoehdot käy, paitsi toi ykkönen. Kolmone kuulosti niin jumalattoman monimutkaselta että piti lukee kymmenesti enkä tajunnu, mutta kait se ihan hyvä vois olla. Kuhan ette tee siitä uudesta järjestelmästä liian hankalaa ja kertositte siitä jotain tarkemmin, ennen jos sellanen tulis. Mut nii, tehkää mitä lystäätte, kuopus seuraa isompien perässä.

    2 tykkää.
Avatar
Dekiru
Teknikko
 
Viestit: 144
Liittynyt: Pe Loka 28, 2011 12:46 pm
Paikkakunta: Athum.

Re: Tulevia muutoksia foorumissa (vastaa ja vaikuta!)

ViestiKirjoittaja shunshun » La Marras 26, 2011 6:10 pm

Dekiru,
gnrbu tuossa ylempänä vastasikin Yuugin kysymykseen siitä, että postataanko vanhat ficit uudelle foorumille, jos siihen ratkaisuun päädytään.
Näin meneteltiin myös, kun siirryttiin kakkoslafista tänne, eli toisin sanoen vanhat ficit siirrettäisiin neloslafiin ja postataan tulevat osat sinne, koska koko foorumi toimii siellä.
Mielestäni se on mitätön homma siihen nähden, jos vaihtoehtona olisi esim. offtopicin ja jopa ficcien poistaminen täältä.
-Mä en ole homo!
- Vidoll Shun

Ruokalista

Avatar
shunshun
Pääesiintyjä
 
Viestit: 647
Liittynyt: To Elo 14, 2008 6:56 pm
Paikkakunta: Inside every mind blowing orgasm

Re: Tulevia muutoksia foorumissa (vastaa ja vaikuta!)

ViestiKirjoittaja Ninjin » La Marras 26, 2011 6:51 pm

Kunhan kukaan ei poista mun vanhoja fikkejä, niin mikä tahansa kelpaa. Mulla on ikuisena kirouksena kovalevyjen kuoleminen ja siten lafit on mulle oikeastaan ainoa paikka, jossa ficit on varmasti säilyneet. Säälittävää. Minä + tietotekniikka = syntax error
Neloslafi mahdollisesti erilaisena kuulostaa ihan jännittävältä vaihtoehdolta. Kannatan nykyisen lafin museoimista vanhojen lafien tapaan.
Mutta tosiaan, voisko esim. offtopicille/bänditöpöille järjestää jonkun oman systeeminsä ja pitää se linkin kautta yhteydessä "fikkilafiin"? Tällainen systeemi olis varmaan ihan helvetin turhauttava modattava, mutta hidastaisi täyttymistä.
"I'm an angel, you ass. I don't have a soul to sell."

    3 tykkää.
Avatar
Ninjin
Pääesiintyjä
 
Viestit: 763
Liittynyt: La Elo 16, 2008 1:57 pm
Paikkakunta: Hyvinkää

Seuraava

Paluu Ota kantaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron