Vapaa keskustelu vs. off topic

Lafi kusee? Ylläpito on joukko viisastelevia idiootteja? Onko sinulla vuosisadan idea Lafin tason parantamiseksi? Älä paranna maailmaa Mäkkärin pöydässä, avaudu tänne.

Vapaa keskustelu vs. off topic

ViestiKirjoittaja gnrbu » Ti Loka 05, 2010 12:13 pm

Vapaa keskustelu -kokeilu päättyy tällä viikolla. On siis aika kysellä mielipiteitänne. Voit vastata vapaamuotoisesti tai ao. kysymyksiä apuna käyttäen.

Sunny, rela, neo-giri ja serellenders: Kommenttinne Palautetta ja keskustelua offtopic-alueista -keskustelussa on huomioitu. Voitte halutessanne vastata vielä tänne, mutta se ei ole tarpeellista.

--

1. Vapaa keskustelu -alueella kuka tahansa pystyi aloittamaan uusia ketjuja. Hyvä vai huono asia? Aloititko itse uusia ketjuja? Miksi / miksi et?
2. Vapaa keskustelu -alueelle kirjoitettu viestit eivät kasvata kirjoittajan viestimäärää. Hyvä vai huono asia? Vaikuttiko se kirjoittamiseesi? Kirjoititko vapaa keskustelu -alueelle enemmän vai vähemmän kuin tavallisesti off topic -alueelle?
3. Vapaa keskustelu -aluetta ei moderoitu. Jos alueelle olisi postattu esim. lainvastaista materiaalia tai hardcore-pornoa, moderaattorit olisivat toki poistaneet sen. Vapaa keskustelu -alueella ei kuitenkaan annettu huomautuksia esim. lyhyistä, aiheen vierestä menevistä tai sisällöttömistä viesteistä. Hyvä vai huono asia?
4. Vapaa keskustelu -alue jäi huomattavasti off topicia hiljaisemmaksi. Mistä luulet sen johtuvan?
5. Suurinta osaa off topic -alueen keskusteluista ei uudelleenperustettu vapaaseen keskusteluun. Mistä luulet sen johtuvan? (Kuka tahansa olisi siis saanut aloittaa vapaaseen keskusteluun vaikka vitutustopicin.)
6. Vietitkö off topicin lukitsemisen takia enemmän aikaa Lafin muilla alueilla (esim. ficcialueet tai bänditopicit)? Kävitkö off topicin lukitsemisen takia Lafissa vähemmän kuin aiemmin?
7. Muita mielipiteitä vapaasta keskustelusta?
8. Kuinka haluaisit Lafin off topic -keskustelun jatkuvan tästä eteenpäin? Pitäisikö vanha off topic -alue palauttaa samanlaisena kuin aiemmin? Pitäisikö vapaa keskustelu -alue säilyttää? Pitäisikö em. alueet yhdistää uudeksi alueeksi? Millaiseksi?

Avatar
gnrbu
Vuoden Kaoru
 
Viestit: 2497
Liittynyt: Ti Maalis 24, 2009 12:05 am

Re: Vapaa keskustelu vs. off topic

ViestiKirjoittaja Wexiina96 » Ti Loka 05, 2010 4:29 pm

1. Hyvä juttu ehdottomasti. En tienny ettei off topic:issa voi x' D Mutta joo onhan se erittäin hyvä, että halutessaan voi aloittaa itseään kiinnostavista jutuista keskustelun.

2. Tämä on yksi alueen parhaimmista puolista ehdottomasti. Olen sitä mieltä, että se on parempi niin, ettei Jrockiin kuulumattomat asiat vaikuta viestimäärään.

3. Ehdottomasti hyvä juttu. Koska esimerkiksi, jos puhuu itselleen jostain vaikeasta asiasta tai näin ja viestistä tulee lyhyt, niin onhan se ihan järjetöntä, että saa päälle vielä haukut lyhyestä viestistä.

4. Hmm, enpäs tiedä. Itse en kirjoittanut sinne, koska siellä ei oikeastaan ollut vielä sellaisia asioita, joihin haluaisin sanoa oman sanani, enkä halunnut mennä sinne uutta topiciakaan alkaa värkkäämään. Ja tuota, luulisin, että jos ihmiset ajattelevat, että 'tämä on vain väliaikainen ja poistetaan sitten' niin he eivät halua 'turhaan' kirjoittaa viestiä. En tiedä. Minä en ole muut.

5. Itse en perustanut sellaista, koska en koe sen olevan mulle sopiva tehtävä. Siis onhan se isokin juttu perustaa joku tollainenkin keskustelu. Mulla ei riitä rohkeus mennä sohimaan tuollaisia juttuja... Muuten en tiiä.

6. En oikeastaan. En ollut kauhean paljoa off topic alueella. Joskus satunnaisesti.

7. Öööö... Joo ei mulla oo mitään oikeastaan enempää. Halusin vaan ehdottomasti ilmaista mielipiteeni.

8. En tiedä, kuinka se olis mahdollista, mutta jos olis mahdollista siirtää off topic alueelta niitä keskusteluja tonne Vapaa keskustelu -alueelle. Mutta en tiiä olisko se aika vaivalloista sitten. Haluaisin kuitenkin, että Vapaa keskustelu tulis. Mulle tulee huono omatunto yleensä, jos kirjotan viestejä sillai, että niitä viestejä tulee offauksesta. Mutta joo. Kittoos <3 ~ ! n_n
< 3

Avatar
Wexiina96
Teknikko
 
Viestit: 122
Liittynyt: To Kesä 11, 2009 8:04 am
Paikkakunta: Seoulu

Re: Vapaa keskustelu vs. off topic

ViestiKirjoittaja jasper » Ti Loka 05, 2010 5:58 pm

Mun mielestä sillä, että kuka tahansa saattaa perustaa töpön, on omat hyvät ja huonot puolensa. Kynnys toki on varmasti matalampi, kun ideaa ei tarvitse "hyväksyttää" modeilla, mutta siinä piilee myös mun mielestä se ongelma. En tiedä, tulisiko ajan saatossa sitten off/vapaa keskustelu -alueelle niitä turhanpäiväisiä töpöjä, jotka täyttyisivät keskinkertaisesta spämmistä.
Parhaita puolia tuolla vapaalla keskustelulla oli mun mielestä juuri se, ettei viestien postaaminen kasvata viestimäärää - ainakin mun huono omatunto katosi hieman, kun en turhalla kasvata postimäärää. Kirjoitin alueelle (tai postasin kuvia, anyhow) kutakuinkin yhtä paljon, joten juurikaan tuo postimäärien nousemattomuus ei ainakaan muhun mitenkään vaikuttanut, vaikka joskus tuli myös olo, että kehtaako sitä heittää taas viestiä, vaikkei numerot tossa nickin alla nousekaan. . .
Moderoimattomuuden lieveilmiöitä ei ainakaan vielä näkynyt ja tavallaan olisi ihan jees, jos offista tulisi vapaamuotoisempi ja keskustelun piiriin voisi ottaa esim. kpopin, vaikka on OK tai jpopin vaikka on horo. Tietenkin keskustelun pääpaino tulisi mieluusti pitää ihan jrockissa & fanfictionista.
Luulen, ettei offin töpöistä suurinta osaa perustettu uudelleen, koska esim. itse en olisi halunnut olla juuri se, joka toi sen niin mielipiteitä jakavan vitutustöpön vapaan puolelle. Ja hiljaisuus saattaa johtua siitäkin, ettei niitä vanhoja tuttuja kavereita ollutkaan sielä vapaan puolella, vaan pitäisi uskaltaa itse aloittaa ne töpöt, hui!
Offin olemattomuus ei sen kummemmin myöskään vaikuttanut itse foorumin käyttöön, vaikka kyllä ehkä tuli selailtua ficcialueita vähän enemmän ja huutomerkiteltyä sitten sen alueen viestejä, kun muutakaan tekemistä (= uusien viestien lukeminen) ei ollut.
Paras puoli tosiaan tuossa vapaa keskustelu -alueessa oli juuri se, ettei sinne postaaminen nostattanut viestimääriä ja mulle moderoimattomuus nosti sellaista itsesensuuria, koska ei sitten ollut äiti & co. sanomassa millon liika on liikaa. Jonkinlainen hybridi olisi kiva saada näistä kahdesta - alue, jossa sana on vapaa eikä se kasvata viestimäärää. Kuitenkin uudet topic-ideat olisi mun mielestä yhä hyvä kierrättää modejen silmien alta, että ei sitten tulisi vain päättömiä offitöpöjä. Rakkautta ja rajoja, sopivassa suhteessa.
ja taas
hierrät a i k a a s i verille

Avatar
jasper
Vuoden Kiyoharu
 
Viestit: 841
Liittynyt: Ti Elo 19, 2008 2:10 pm
Paikkakunta: helsinki

Re: Vapaa keskustelu vs. off topic

ViestiKirjoittaja gnrbu » Ti Loka 05, 2010 6:36 pm

Haluan esittää pari tarkentavaa kysymystä. Näitä ei ole tarkoitettu pelkästään Jasperille vaan kaikille, joilla on asiasta mitään mielipiteitä.

jasper kirjoitti:En tiedä, tulisiko ajan saatossa sitten off/vapaa keskustelu -alueelle niitä turhanpäiväisiä töpöjä, jotka täyttyisivät keskinkertaisesta spämmistä.

Ovatko turhanpäiväiset töpöt ja keskinkertainen spämmi huono asia?

Häiritsisikö sinua, jos ot-puolella olisi vaikka "mitä söit tänään?" -ketju, jonka vastaukset olisivat yksisanaisia "pizzaa", "porkkanalaatikkoa", "kirjolohta ja perunamuussia"? Miksi häiritsisi tai ei häiritsisi?

Vaikuttaako asiaan se, kasvattavatko ot-puolen viestit kirjoittajan viestimäärää? (Eli häiritseekö sinua vähemmän, jos tuollaisia "turhia" viestejä ei lasketa mukaan viestimäärään?)

Entä vaikuttaako asiaan se, ovatko viestit pelkkää listausta (kuten edellä) vai keskustelua (A: "porkkanalaatikkoa" B: "ai jaa, meillä syödään sitä vain jouluna. teitkö itse vai ostitko kaupasta?" A: "isä teki, meillä on oma porkkanamaa ja syödään kesäisin porkkanaruokaa kerran viikossa" C: "vähänkö siistiä! sattuuko sinulla olemaan hyvää porkkanapihvien reseptiä?" A: "joo, tässä on linkki")?

jasper kirjoitti:joskus tuli myös olo, että kehtaako sitä heittää taas viestiä, vaikkei numerot tossa nickin alla nousekaan. . .

Onko muilla käyttäjillä tunne, että ot-puolelle (off topic, vakavat asiat, vapaa keskustelu) postaaminen on jotenkin huono asia? Miksi?

Pitäisikö Lafin ylläpidon alkaa kampanjoida sen puolesta, että ihmisillä olisi ot-puolella hauskempaa, vai sen puolesta, että ot-puolelle kirjoittamista hillittäisiin entisestään? Melko kärjistetty kysymys, mutta kumpi vaihtoehto tuntuu paremmalta? Miksi?

Avatar
gnrbu
Vuoden Kaoru
 
Viestit: 2497
Liittynyt: Ti Maalis 24, 2009 12:05 am

Re: Vapaa keskustelu vs. off topic

ViestiKirjoittaja jasper » Ti Loka 05, 2010 7:05 pm

gnrbu, periaatteessa on vaikeaa arvottaa, onko joku asia huono vai hyvä, mutta mua henkilökohtaisesti ei kuitenkaan hirveästi kiinnosta, kuka mitäkin söi ja kuka sen on valmistanut. Tietysti offin (sen yleisen randomoksennustöpön) puolelle voi aina heittää että SÖIN MAAILMAN PARHAITA PORKKANAPIHVEJÄ EVA ja jakaa sen reseptin, jos niinkseen tulee. Jos viestimäärät tästä ei kasva, juiliihan se vähemmän, kun ihmiset ei spämmää viestien toivossa vaan sitten vaikka spämmäämisen ilosta, tarpeesta jakaa kaikki koko maailmalle (tai ainakin lafille). Tietysti onhan se parempi, jos jotain keskustelua vaikka sitten niistä porkkanoista syntyy, mutta sen todennäköisyys noin sisältököyhässä on imo aika pieni. Aina "mitä söit tänään" tyyppiset ketjut voi vain kuitata luetuiksi katsomatta, ei sillä ja periaatteessa sillähän se ketutusongelma ainakin mun kohdalla huomattavasti hälvenee.

Syyllisyys offaamisesta mulle ainakin syntyy siitä, että kun pääpointti pitäisi kuitenkin olla siinä asiapitoisemmassa materiaalissa, vaikka sen yhteisöllisyyden luo mun mielestä kuitenkin se offipuoli. Lafin tarjonta ei enää hirveästi vastaa mun toivomuksia, kun fandomit ovat allekirjoittaneella niin rajoittuneet, ettei välttämättä se foorumin pääpointti enää vastaa kysyntää, mutta silti pitää laudasta ja/tai niistä ihmisistä siellä, eikä tahtoisi vaan kadota. Ja aina jotain kivaa kuitenkin joskus löytyy.
Mutta, kun ihmiset valittaa lafin huonosta ilmapiiristä, pitäisikö sitten ehkä offiin jotenkin panostaa /kannustaa /jalostaa korkeamman tason yhteisöllisyydeksi tms.? (ja ei, mulla ei ole hajuakaan mitä korkeamman tason yhteisöllisyys olisi käytännössä, lol) Myös mua hämmentää, että edes siinä the offiketjussa minkäänlaista _keskustelua ei ole oikein syntynyt, vaan kaikki pikemminkin tuntuvat postaavan sinne sen, mikä ei mihinkään muualle ot-alueella sovi. Toisilla foorumeilla olen ihan suvereenisti offissa puhunut esim. rollkurista, joka kyllä ei liittynyt mitenkään itse foorumin pointtiin, mutta kunnollinen keskustelu avaa ihan uudenlaisia ovia ja rakentaa ihan toisenlaisia siltoja käyttäjien välille. Nyt kun kuva saattaa jäädä vain sille tasolle, mistä fandomeista käyttäjä Sanni-Juuteri89 tykkää ja mitä kommentoi.
ja taas
hierrät a i k a a s i verille

Avatar
jasper
Vuoden Kiyoharu
 
Viestit: 841
Liittynyt: Ti Elo 19, 2008 2:10 pm
Paikkakunta: helsinki

Re: Vapaa keskustelu vs. off topic

ViestiKirjoittaja Noradriel » Su Loka 10, 2010 10:59 pm

1. Periaatteessa hyvä juttu. Ihan sen takia, että kynnys on matalampi aloittaa itseä kiinnostava aihe. En perustanut yhtään topicia kun ei ollut tarpeellista.

2. Ehdottomasti hyvä asia. Tämä estää hyvin spämmäämistä. Itsellä ei tuntunut niin syylliseltä postata Vapaa keskustelu alueelle, kun ne ei lisää viestimäärää. Näin lyhyessä ajassa en osaa arvioida kovinkaan hyvin, mutta ehkä hieman useammin?

3. En osaa ihan sanoa. Hyvä asia, ainakaan omasta mielestä ei ollut kovinkaan kamalaa tekstiä postattu. Ehkä myös lafilaisten oma sensuuri toimii.

4. Ehkä siksi että ihmiset olivat ylivarovaisia ja että koeäyttö oli vain kuukauden. Ja myös se, että se oli TESTAUS. Ei siis varmuutta pysyvyydestä.

5. Ylivarovuus jälleen ja myös testaus. Ei varmuutta pysyykö alue vai ei.

6. En, oma käynti Lafissa vähentyi, tähän vaikuttaa kylläkin oman elämäntilanteen eikä sinänsä mikään foorumin juttu. Tai ehkä hieman se, ettei keskustelu ollut vapaata missään. Ei ollut mitään missä voisi kommentoida edellistä täydellisen randomisti tai sanoa muuten vain randomia.

7. ...Eipä juuri.

8. Mielestäni varsinkaan tämä Vapaa keskustelu ei toimi tälläisenään. Minulla itselläni ei ole ollut ongelmaa Offtopicin kanssa, vaikka joillain on. Minusta paras vaihtoehto olisi entinen Off-osasto yhdistettynä Vapaan keskustelun ominaisuuteen, jolloin viestimäärät eivät nouse.
Est celui qui lui jettera première pierre.

Avatar
Noradriel
Teknikko
 
Viestit: 149
Liittynyt: To Elo 14, 2008 6:56 pm
Paikkakunta: Mansessa ja satunnaisesti vierailee Japanissa uniensa kautta

Re: Vapaa keskustelu vs. off topic

ViestiKirjoittaja sunny » Ke Loka 13, 2010 7:49 am

Tiedän, ettei kantaani tähän aiheeseen liiemmin kaivata enää, mutta tekemisenpuutteen puuskassani päädyin ilmaisemaan mielipiteeni vielä kerran.

1. Hyvä asia ! Sillä tavalla Lafiin tulee ainakin ketjuja, jotka kiinnostavat edes jotakuta. Itse en aloittanut ketjua, en keksinyt oikein mitään kunnon aihetta, enkä kokenut tarvetta aloittaa uutta aihetta alueelle. Olisin kyllä varmasti aloittanut, jos olisin tahtonut.

2. Se on mielestäni PALJON parempi vaihtoehto kuin se, että viestimäärä kasvaisi. Vapaa keskustelu -alueella ei ollut läheskään niin paljon spämmäystä kuin Offtopicissa, mikä on mielestäni hyvä asia. Olen edelleen sillä kannalla, että viestit on hyvä tienata "rehellisesti", eli kommentoimalla ja kirjoittamalla jostakin tärkeästä tai aikaa vaativasta asiasta, kuin kirjoittaa siitä, että vituttaa kun ei ole violetteja sukkia.

3. Hmm. Se kuulostaa huonolta asialta, mutta toisaalta, mikäli viestimäärä ei kasva, niin ei kai sillä loppujen lopuksi ole mitään väliä, onko viestissä järkeä vai ei. Itsepähän sen lähettäjä on aikaansa siihen uhrannut :D Toisaalta taas, turha spämmäily häiritsee keskustelua, jota ainakin minä haluaisin käydä enemmän Vapaa keskustelu tai Offtopic -alueella.

4. En tiedä. Ehkä siitä, että ihmiset kokivat sinne kirjoittamisen hyödyttömämmäksi, kun viestimääräkään ei kasva ? Mikäli tämä teoria on totta, niin siinä tapauksessa voimme päätellä, että käyttäjät, jotka eivät kirjoittaneet mitään Vapaaseen Keskusteluun, postasivat Offtopiciin vain, jotta saisivat enemmän viestejä tililleen. Tai sinne postaaminen tuntui vain hyödyllisemmältä, kun vitutuksen purkamisesta sai palkaksi yhden numeron suuremman viestilukeman. En tiedä.

5. Luultavasti ihmiset vain halusivat kokeilla jotakin uutta, tai sitten he pelkäsivät, ettei kukaan kiinnostuisi vanhoista topiceista, eivätkä näin ollen luoneet sinne juuri esimerkiksi vaikka Vitutustopicia. Itse olen ainakin tyytyväinen tästä.

6. No. En ole kovin kauaa käyttäjänä Lafissa ollut, joten en oikein voi vastata tähän kysymykseen. Vietin kyllä enemmän aikaa ficcipuolella kuin Vapaassa keskustelussa, jos se riittää vastaukseksi.

7. Pidän siitä enemmän kuin Offtopicista, mutta haluaisin sinne enemmän keskustelua. Esimerkiksi Retorisissa kysymyksissä ei liiemmin kommentoida edellisen lähettämää kysymystä, mikä tekee siitä melko samankaltaisen listauksen kuin esim. Vitutustopic ja Hehkutustopic. Lisäksi aihepiirit siellä eivät käsittele pahemmin sitä, että miksi esimerkiksi Nasun pitikään suuttua Puhille, vaan ihmisten omaa elämää, useimmiten vastoinkäymisiä, eli mielestäni se on liukumassa vitutustopicia kohti.

8. Totta puhuen (saatan olla ainoa tämän mielipiteen kanssa), olen pitänyt Lafista nyt vähän enemmän, kun ei ole ollut käytössä kumpaakaan, ei Vapaata keskustelua tai Offtopicia. Tuntuu, ettei täällä ole mitään turhaa :D
Mutta jos jompikumpi on säilytettävä, niin sanoisin, että mieluiten yhdistelmä. Sellainen, jossa on keskustelua, ei merkityksetöntä postailua (eli ei vitutustopaa, hehkutustopaa, etc. Kaikenlaiset hauskat pelit ym jotka parantaisivat foorumihenkeä voisivat olla kivoja.) Viestimäärä voisi lisääntyä, kunhan kaikissa viesteissä olisi oltava jotakin järkeä. Alueen pitäisi toki olla modejen valvovan silmän alla. Toiseksi eniten tahtoisin pitää Vapaan keskustelun.
難道 是天意

Avatar
sunny
Vuoden kommentoija
 
Viestit: 177
Liittynyt: Su Syys 05, 2010 6:14 pm

Re: Vapaa keskustelu vs. off topic

ViestiKirjoittaja tuizi » Ke Loka 13, 2010 9:47 pm

Päätimpä minäkin tulla tänne kertomaan mielipiteeni...

1. Hyvä ja huono asia. Vielä tähän mennessä se on ollut hyvä juttu, mutta sinne saattaa kyllä tulla jossain vaiheessa kymmenen samanlaista töpöä. Kaikki vain eivät viitsi katsoa että onko sellaista töpöä perustettu kuin haluaisi, he vain tekevät uuden.

2. Hyvä asia, koska silloin tulee vähemmän turhia viestejä. Monet vain haluavat, että viestimäärän kohdalla on iso luku. Silloin ei tule kommattua niin paljon ficcejä, joka on ainakin omasta mielestäni hyvin tärkeä asia.

3. Olen kuulkaas tästä asiasta sitä mieltä, että tämä on hyvä asia. Perustelut ovat jo Wexiinan viestissä.

4. Tämä johtuu aika varmasti siitä, että se on uusi juttu. Uusien asioiden kanssa ollaan varovaisia. Tämä on oma mielipiteeni asiasta.

5. En kommentoi kun en tiedä! Itse minun piti yksi perustaa, mutta juuri silloin kun menin sitä perustamaan laitettiin alue lukkoon xD

6. Tämä ei vaikuttanut ollenkaan siihen. Mulla on ollut niin paljon kiireitä, etten ole juuri ehtinyt lafissa käydäkkään. Tuo on kuitenkin vain yksi alue lafissa, täälä on paljon muutakin :D

7. -

8. Offtopicin saisi mielestäni avata uudellee, kuitenkaan vapaata keskustelua poistamatta. Tällöin ne, jotka haluavat voivat käydä off-topicissa kirjoittelemassa näihin vanhoihin ja tuttuihin töpöihin. Vapaaseen keskusteluun taas voisi keksiä täysin uusia aiheita. Ja sinne sitten saisi tulla kirjoittelemaan vähän uudemmat ja kokemattomammat lafilaiset :) Ja tietysti muutkin! Mutta siis varmaankin uusille on iso porras kirjoittaa jotain sellaiseen paikkaan, mihin suunnilleen vain nämä vanhemmat ovat kirjoitelleet.
I pick up the pieces of my life, and crush them in my hand
no one remembers me anymore

Kuvathere´s nothing left anymore...

Avatar
tuizi
Roudari
 
Viestit: 60
Liittynyt: Ma Maalis 22, 2010 6:14 pm
Paikkakunta: Manse

Re: Vapaa keskustelu vs. off topic

ViestiKirjoittaja Crudelis » Ke Marras 17, 2010 10:58 pm

1. Hyvä asia, jos tulee joku hyvä idea, joka on uuden topicin arvoinen. Itse en ole yhtäkään ketjua aloittanut.
2. Hyvä asia, ettei menisi ihan tukkoon viestikalastelijoiden vuoksi. Itselläni ei varmaan vaikuta,sillä rakastan ficcien kommentoimista, kommentoin kaikkea lukemaani, enkä hillu offtopic alueella paljoa.
3. Hyvä asia. Joku voi ilmaista asiansa ja tuntonsa tiiviisti muutamalla sanalla, ei tiiviys ole huono asia.
4. Ehkä siitä, että viestien kalastelijat eivät enää saaneet aikaan toivottua vaikutusta.
5. Ei ehkä kehdattu, kun niistä oli tullut niin paljon valitusta. Kun niitä ei enää ollut niin ei ehkä koettu myöskään tarvetta sellaisille topiceille.
6. En. Vietän muutenkin ehkä 90% ajastani lukien ja kommentoiden ficcejä. Tai postaten omia ficcejäni. Off-topicin kuvitteellisesti viemän ajan olen korvannut kirjoittamisella.
7. Ehdottomasti positiivinen juttu.
8. Vapaa keskustelu oli alueena mielestäni tarkoitustaan toteuttava ja todella hyvä. Kannatan sen jatkamista.
Unelmoi kuin eläisit ikuisesti.
Elä kuin kuolisit tänään.

James Dean

Avatar
Crudelis
Fani
 
Viestit: 16
Liittynyt: Ma Marras 15, 2010 1:09 pm
Paikkakunta: Kain hymykuoppa


Paluu Ota kantaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron