Ylläpidon vastaukset nimettömiin kysymyksiin

Lafi kusee? Ylläpito on joukko viisastelevia idiootteja? Onko sinulla vuosisadan idea Lafin tason parantamiseksi? Älä paranna maailmaa Mäkkärin pöydässä, avaudu tänne.

Ylläpidon vastaukset nimettömiin kysymyksiin

ViestiKirjoittaja gnrbu » Ti Syys 14, 2010 12:58 pm

Julkaisemme tässä ketjussa vastauksia kävijäkyselyssä esitettyihin nimettömiin kysymyksiin.

Kokeellinen vapaa keskustelu -alue herätti usammankin kysymyksen:

no öö lähinnä vaan ihmettelen et miten tohon vapaa keskustelu-alueesee päädyttii ku musta se on paljon huonompi ku offtopic, eikä mua oikeastaan vaan kiinnosta asiat, mitä siel puhuttaa. kaipaan offtopiccia : (

miksei offtopik-alueesta voitu tehdä heti samanlaista kuin vapaa keskustelu-alueesta? tai siis itse en näe mitään järkeä tuossa vapaassa alueessa. onko sen tarkoitus olla uusi offtopik, mutta kun postaa sinne niin viestit ei vain kasva? onko se niiden ainut ero? saako vapaaseen keskusteluun tehdä esim. vitutustopsun?

Vapaa keskustelu on ainakin toistaiseksi pelkkä väliaikainen kokeilu. Sen avulla tutkimme sitä, millaisia topicceja alueelle ilmestyy, kun niitä saa vapaasti tehdä, ja kertyykö spämmäilijöitä yhtä paljon nyt, kun offaaminen ei nosta viestimäärää. Vapaassa keskustelussa saa keskustella kaikesta - siis myös kaikesta siitä, mitä varsinaisessa offissa on, mukaanlukien vitutus.
Vapaa keskustelu on kokeiluluonteinen vaihtoehto nykyiselle off-alueelle, ja tämän kokeilun perusteella tehdään uutta kyselyä käyttäjien keskuudessa, keskustellaan kokeilun seurauksista ja lopulta tehdään päätöksiä offin kehittämiseksi. Jo tämä kysymyksesi ja samalla mielipiteesi on tämän kokeilun tulosta ja se otetaan huomioon muunkin palautteen tavoin - kiitoksia siis kannanotostasi.
(Kiitokset vastauksen muotoilusta Amberulle.)

Olisiko mahdollista saada Vakavat aiheet-alue takaisin ?

Ei huolta, vakavat aiheet -alue on edelleen käytössä. Vain kaksi ketjua, masennusarkisto ja onnellisuusarkisto, on lukittu väliaikaisesti. Nekin avataan taas vapaa keskustelu -kokeilun päätyttyä.

Uusia ideoitakin on saatu:

Olisiko mahdollista saada Lafiin aluetta J-dramalle vähän samalla tavalla kuin bändeille, mutta ei aakkosittain? Tiedän, että Lafi käsittelee j-rockkia ja j-rockkareista tehtäviä fanfictioita, mutta mielestäni J-drama voisi olla ihan hyvä lisä.

Keskusteltuamme asiasta olemme sitä mieltä, ettei j-drama kuulu Lafin aihealueisiin, draamojen esiintyjät kun ovat useammin poppareita kuin rockareita. Emme siis halua omistaa draamoille kokonaista aluetta. Mikäli lafilaiset haluavat keskustella j-draamoista, aiheelle voi toki luoda ketjun vapaa keskustelu -alueelle (ja myöhemmin off topiciin, kun se taas avataan).
// edit: Kuten eräs valveutunut lukija muistutti, j-dramoista voi keskustella myös Lafin sisarfoorumin Osaka Romanesquen J-doramat-ketjussa.

Oikeastaan haluaisin vain tietää, onko ylläpidolla suunnitelmia Lafin kehittämiseksi, ja jos on, niin millaisia nämä ko. suunnitelmat ovat?

Meillä on joitakin suunnitelmia, ja kävijäkyselyn tulokset saatuamme niitä on toivottavasti vielä paljon enemmän. :) Tarkempia paljastuksia joudutte valitettavasti odottamaan lokakuulle asti.

Joukosta löytyi myös hankalampiakin kysymyksiä:

Mikä on elämän tarkoitus?

Adminimme Orkrist kertoi, mutta kielsi julkaisemasta vastausta. Amberun mukaan elämän tarkoitus on "Lakata miettimästä elämän tarkoitusta ja elää!!111one!" ja Minnakon valinta oli klassinen "LAFI!1". Gnrbu ei osaa valita runoista "sex, drugs, rock'n'roll / speed, weed & birth control / life's a bitch and then you die / so fuck this world and let's get high" ja "razors pain you / rivers are damp / acid stains you / and drugs cause cramp / guns aren't lawful / nooses give / gas smells awful / you might as well live".

Miksi ylläpidosta suurin osa ei nykyään kommentoi ficceihin?

Orkrist: Mulla menee Lafissa tällä hetkellä kaikki aika ylläpidon juttuihin, vaikka joka päivä käynkin. Opiskeluista, töistä ja sosiaalisesta elämästä johtuvasta writer's blockista ja keskittymiskyvyn puutteesta kärsiessäni on mulle huomattavan hankalaa kirjoittaa hyviä, rakentavia kommentteja. Pääosin tällä hetkellä en lue ficcejä juuri lainkaan, mutta niihin lukemiini pyrin jättämään kommentin - tuli se sitten samana iltana tai viisi viikkoa myöhässä.
Amber: Itse olen priorisoinut moderoinnin ja muutamat muut Lafi-asiat (Gaala ym. itse järjestämäni) kommentoinnin ohi. Valitettavasti aikani ei ole esimerkiksi ylioppilaskirjoitusten, pääsykokeiden ja yliopisto-opintojen alun vuoksi kaikkeen foorumin toimintaan tämän paremmin viimeaikoina riittänyt. (Se on sitten makuasia, onko se vähän, jos kuitenkin käyn foorumilla yleisesti ottaen joka päivä ja usein vietän sen parissa monia tunteja kerralla...) Parhaani teen ja kommentoin mahdollisuuksien mukaan edelleen, mutta kieltämättä harmittavan harvoin. Toinen syy vähälle kommentoinnille on käyttäjien asenne modeilta tulleita kommentteja kohtaan. Kommenttivastaus alkaa lähes poikkeuksetta tyyliin "Voi apua, pelästyin, kun joku vihreänickinen oli tullut kommentoimaan. D:" :----D Tietenkin tämäkin voisi muuttua, jos me kaikki kommentoisimme enemmän.
Minnako: Kommentoin suurinpiirtein jokaista ficiä, jonka luen omasta mielenkiinnosta, joten kommenttien määrä on suoraan verrannollinen mielenkiinnon määrään. Välillä enemmän, joskus vähemmän.
gnrbu: Kommentoin mielestäni ihan riittävästi.
(Muut eivät vielä ole ehtineet vastata.)

Avatar
gnrbu
Vuoden Kaoru
 
Viestit: 2497
Liittynyt: Ti Maalis 24, 2009 12:05 am

Paluu Ota kantaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron