Risuja

Lafi kusee? Ylläpito on joukko viisastelevia idiootteja? Onko sinulla vuosisadan idea Lafin tason parantamiseksi? Älä paranna maailmaa Mäkkärin pöydässä, avaudu tänne.

Risuja

ViestiKirjoittaja Amber » Ma Heinä 20, 2009 5:25 pm

Otsikko kertookin kaiken - täällä voit ilmaista mielipiteesi siitä, mitä kehitettävää Lafissa on ja mitä voisimme vielä parantaa. :>
Sateen jälkeen hiekkatiellä kauneus hehkuu ja kumartaa syvään.

"I think that giving up is a harder road. Walk a road that wouldn’t leave you any regrets."
- Kaoru, Dir en grey

Avatar by Ninjin.

Avatar
Amber
Vuoden beta
 
Viestit: 1282
Liittynyt: Pe Elo 08, 2008 8:58 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Risuja

ViestiKirjoittaja Fanyare » La Heinä 25, 2009 10:47 pm

Mulla on vain yksi asia joka hämää tällä hetkellä. Ei mitään suurempia kaunoja, teette oikeasti tosi kunnioitettavaa työtä tämän foorumin eteen yms., mutta:
Selasin äsken vanhaa ficciäni täällä ja olin ihan suu donitsina kun huomasin että pari hyvää kommenttia oli poistettu välistä (kyllä, olen tietoinen siitä että Lafia siivottiin). Niissä ilmaistiin mielipide, lyhyesti mutta ilmaistiin kuitenkin, ja kerrottiin mikä oli hyvää, quoteilla tai ihan omilla sanoilla. Sanalla sanoen mun mielestä niiden poistaminen oli turhaa. Ne kommentit myös täyttivät Lafin sääntöjen kommenttikohdan: "Kerro sen sijaan, mistä pidit ja mistä et ja mitä mieltä kirjoittajan tyylistä, mitä ajatuksia ficci toi mieleesi jne." Kaikki oli vain ilmaistu lyhyesti, mikä ei tunnu oikeutetulta syyltä kommentin poistamiseen. Älkää vetäkö hernettä nenään, mutta mun mielestä teiltä säästyisi todella paljon vaivaa ja työtä, jos antaisitte kommenttien olla - mä luulen että ne kaikki kuitenkin antavat kirjoittajalle jotain. Sitä paitsi, Lafin käyttäjien keski-ikä on muutenkin sen verran alhainen, että kommenteilta vaaditaan ehkä liiankin korkeaa tasoa. Ensimmäisinä foorumivuosinani kirjoitin paljon muutaman lauseen kommentteja, eikä niitä poistettu. Kommentoijien pitäisi antaa kehittyä rauhassa, ei ole kivaa jos lukee ficin, kommentoi siihen sen verran mitä osaa ja tadaa, seuraavana päivänä se on poistettu. Ei ole hirveän rakentavaa. Puhumattakaan siitä, miten paljon enemmän kolmen lauseen kommentti sanoo kuin se että lukee ficin jättämättä kommenttia. Niitä romaanikommentteja, ei edes kolmasosanäytön mittaisia kommentteja tule kaikilta varsinkaan alkuvaiheessa tai välttämättä koskaan.

Sori jos kuulostan hirveältä valittajalta ja/tai pilkunnussijalta. Ei, mun elämä ei kaadu siitä että menetin kaksi kommenttia mutta mun mielestä niiden poistamisperusteet oli väärät, ja jos ootte poistanut enemmänkin samoilla perusteilla niin menetys on jo suurempi. Ne kommentit saattaa merkitä jollekin paljon, vaikka Lafi ei olekaan elämän keskipiste yms. 'Siivouksesta' mulle tulee lähinnä mieleen että poistetaan juuri noita "Ihana, jatka <3" -kommentteja, mutta uskaltaisin veikata että ihan sellaisia ei Lafissa kuitenkaan hirveästi vilise. Tiedän ettei poistettuja kommentteja saa enää takaisin, mutta jos aiotte poistaa jatkossakin noin suuria määriä, jokin varoitus tai vastaava olisi ihan paikallaan, tiedän että siitä tulee lisää vaivaa mutta reilumpaa se olisi.
Jajoo, muuta valitettavaa mulla ei olekaan. Vain yksi risu, teette kuitenkin hienoa työtä tämän foorumin kanssa all in all. ^^
Come to me
just in a dream
Come on and resque me

Avatar
Fanyare
Taustalaulaja
 
Viestit: 332
Liittynyt: To Elo 14, 2008 5:59 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Risuja

ViestiKirjoittaja Orkrist » To Heinä 30, 2009 9:21 am

Fanyare ja Amor, me tiedostamme sen ongelman, että siivotessamme on lähtenyt myös sellaisia kommentteja, jotka saattoivat olla vain muutaman rivin mittaisia, mutta niissä oli kuitenkin asiaa - myönnän rehellisesti, että itse en väsyneenä tullut aina lukeneeksi kunnolla tai aivan loppuun asti kommentteja, jotka oli ilmoitettu huutomerkin kautta ylläpidolle, jolloin delete saattoi viuhua myös tapauksissa, joissa sen ei olisi pitänyt. Olen siitä todella pahoillani paitsi itseni, myös koko ylläpidon puolesta - hyviä kommentteja ei ollut koskaan tarkoitus poistaa. (Ja toisin kuin muutama ilmeisen vihainen käyttäjä on ajatellut, emme ole myöskään tahallamme poistaneet pelkästään joidenkin tiettyjen käyttäjien kommentteja. Emme todellakaan tuijottaneet nickejä siivotessamme.)
Lafissa vaaditaan ehkä liikaa, myönnettäköön, ja on totta myös se, että monet poistetut kommentit ovat meidän mielestämme olleet kehnoja. Meillä on kunnianhimoinen ja luultavasti tuhoon tuomittu ajatus pitää tämä foorumi korkealaatuisena sen suhteen, että täällä todella saa järkeviä ja pointillisia kommentteja teksteihinsä, ja yhtenäistä mielipidettä huonosta, mitään sanomattomasta kommentista ei voi koskaan luoda käyttäjien ja ylläpidon kesken, koska jokaisella on oma mielipiteensä. Loppupeleissä kuitenkin kokisin, että niin kauan kuin me teemme tätä hommaa, meillä on myös oikeus arvioida siivouksen yhteydessä, mikä meidän mielestämme on kehnohkoa ja mikä ei. Tämän ei ole tarkoitus kuulostaa elitistiseltä tai diktatuurilta, vaan joka foorumilla on erilaiset ylläpitäjät ja joka foorumin ylläpitäjillä on oikeus viimeiseen sanaan fooruminsa suhteen. Mielipiteitä toki kehnon kommentin suhteen otetaan vastaan, mikäli sellaisia joku haluaa esittää.

Näihin kommentteihin on varsin hankala vastata mitään siistiä ja rakentavaa, paitsi tämä: olemme tehneet virheitä siivotessamme ja opimme niistä ensi kerralla, jos sellainen tulee. Anteeksi siis uudelleen ylläpidon puolesta niille, joita on loukannut tai surettanut kommenttien poistaminen siivouksen ohessa - ensi kerralla yritämme olla tarkkaavaisempia, mikäli kokeilemme tätä enää uudelleen.
Sekä pahoitteluni ajatuksenjuoksun katkeilusta ja epäloogisuudesta tässä viestissä.
here's the truth - baby, here's the truth.

Avatar
Orkrist
Pääesiintyjä
 
Viestit: 606
Liittynyt: Pe Elo 08, 2008 9:30 am

Re: Risuja

ViestiKirjoittaja Haltsu » To Syys 03, 2009 7:17 pm

Rakentava kysymys ja palaute:
Miksi Lafissa on sallittu ns. persoonattomat ficit, (joissa ei siis ole annettu ketään tiettyjä henkilöitä, vaan paritukset on jätetty lukijan päätettäväksi,) vaikka varsinaisia muita fandomeja ei ole sallittu? Kun periaatteessa nuo persoonattomathan eivät kuitenkaan ole j-rock-ficcejä - varsinkaan, jos niissä ei ole edes mitään viitteitä aiheeseen, vaan genrekin on jotain satunnaista kuolemis/rakastumishömppää tai muuta vastaavaa. (Käytännössähän tuollaiset persoonattomat ficit eivät oikestaan ole edes fanficcejä, vaan tarinoita tai novelleja, joita voisi soveltaa ihan mihin tahansa fandomiin ja täten käytännössä postata ihan mille foorumille tahansa.)
If I close my eyes, it’s all right
If I’m feeling it, it’s all right
If you’re here, it’s all right
If I go mad, it’s all right
If you’re here, it’s all right
If I go mad, it’s all right
If I go mad…

Avatar
Haltsu
Bändäri
 
Viestit: 49
Liittynyt: To Elo 14, 2008 5:00 pm

Re: Risuja

ViestiKirjoittaja ikur » Ma Loka 19, 2009 3:03 pm

Mun on pakko nyt tulla antamaan kommenttia tästä uudesta kategorisoinnista koskien ficcien lajittelua. (enkä ole edes varma postaanko oikeaan paikkaan XD)

Eli onhan se toki hieno juttu että nyt jokaisella ikärajalla on oma alueensa minne ficcejä voidaan postata, mutta mä näen siinä huonojakin puolia. Onhan se hyvä, ettei nyt NC-ficcejä eksy lukemaan 12-vuotiaat ja näin, mutta nyt saattaa helposti ficcien ikärajotukset alkaa heitellä. Tarkoitan heittelyllä sitä, että onhan se paljon coolimpaa postata fic korkeamman ikärajan alueelle kuin vaikka G/S:ään. Nyt tämä, että ficit ovat näin, saattaa aiheuttaa sitä että PG-ficcejä alkaa ilmestyä R-puolelle, koska (ainakin mun mielestä) R-alue näyttää nyt paljon laimeammalta. Ennen se oli R/NC ja se paljon puhuttu NC soitti jotain kelloa, että "hei, tänne menee korkeamman ikärajan ficit, eli tämä on selvä PG."
Tai sitten tässä saattaa käydä niin, että NC-ficit alkavat lisääntyä, koska näyttää kummasti siltä, että mitä korkeampi ikäraja, sitä enemmän kommentteja. (vaikka eihän korkea ikäraja takaa ficin erinomaisuutta.) Näin ollen R-alue saattaa jäädä joiltakin unholaan. Ennen kun nämä kaksi olivat yhdessä, niin hyvää luettavaa etsivän silmät osuivat pakostakin R-ficceihin. Nyt tuntuu siltä, että koska porno on in, R jää kakkoseksi. En tiedä, tämä on siis vain mun mielipide !

Ja sitten vähän kysyttävää. Miten nyt sitten, siirretäänkö kaikki R-ficit R-puolelle ? o.O;; siinähän on hirveä homma ! Kaikki vanhat ja uudet, ei kai niitä poistamaankaan lähdetä ? :o Vai aloitetaanko postaaminen sillä lailla, että se joka kirjoittaa R-ficin, postaa sen R-puolelle ? Mitenkäs R-ficit, jotka ovat vielä kesken ? Jos joku jaksaa kaikki ne siirtää, niin tämä tietty "järjestys" (kuulostaapa ilkeältä) menee sekaisin, tai siis, etusivulla olleet ficit heitetään jonnekin taka-alalle ja sitten kukaan ei ainakaan muista niitä, hyvä jos kirjoittajakaan ! :_D Tämä vaatii todellakin totuttelua. Ainakin mun osalta.

Eli tähän toivoisin jotain selitystä, olen hämmentynyt.

Avatar
ikur
Teknikko
 
Viestit: 156
Liittynyt: Pe Elo 15, 2008 10:30 pm
Paikkakunta: next door

Re: Risuja

ViestiKirjoittaja Orkrist » Ma Loka 19, 2009 3:36 pm

ikur, K15 ja K18 jaetaan keskenään sen vuoksi, että monilta on nimenomaan jo nyt hämärtynyt raja niiden välillä, ja olemme saaneet palautetta, että on tuskaista etsiä oikeita K18-ficcejä, kun alemmankin ikärajan ficit luokitellaan ylempään. Lisäksi haluamme korostaa ja muistuttaa nuorimmille käyttäjillemme, että NC on todellakin K18, eli sisältää usein todella graafista ja järkyttävääkin materiaalia, ja että R tarkoittaa Suomessa K15-ikärajaa, koska niiden merkitys on tuntunut hämärtyneen.

Meillä on ollut jaottelu G-PG-R/NC käytössä Lafin perustamisesta asti, eikä toistaiseksi ole ollut ongelmaa liian matalien ikärajojen postaamisesta esimerkiksi R/NC-alueelle. Emme siis usko, että K13-alueelle kuuluvia ficcejä alkaa ilmestyä K15-puolelle mitenkään erityisen paljon, koska pääasiassa ikärajavirheet ovat olleet K15:n ja K18:n välillä.
Me emme edelleenkään voi tehdä mitään sille, millaiset ficit saavat kommentteja, oli ikäraja mikä hyvänsä. K15-alueen perustaminen ja vanhan alueen jaottelu perustuu pelkästään selkeyteen ja käyttäjäystävällisyyteen, ja tällä tavalla näemme, kehittyykö ikärajojen taju tämän myötä parempaan suuntaan. Tämä on kokeilu, ja jos se ei toimi, palaamme mahdollisesti vanhaan tai keksimme jotain uutta. Lafinkin pitää kuitenkin uudistua ja päivittyä välillä. Lisäksi on ainakin minusta väärin K15-ficcien kirjoittajille, että heidän teksteihinsä törmätään vain, kun ollaan pornon perässä, eikä niille ole omaa aluetta.

Lafi on lukittuna 26.-27.10. ja sinä aikana ylläpito jaottelee vanhat ficit K15- ja K18-alueille. Ylläpito siirtää kaikki K15-topicit, jolloin ne asettuvat uudelle alueelle samassa aikajärjestyksessä kuin ovat nykyisellä alueella. Uudet K15-ficit pyydetään postaamaan suoraan alueelle.

Haltsu, kiitos palautteesta! Asiasta ollaan valmistelemassa virallista kantaa, ja osa sitä on myös originaalifiktion alueen comeback.
here's the truth - baby, here's the truth.

Avatar
Orkrist
Pääesiintyjä
 
Viestit: 606
Liittynyt: Pe Elo 08, 2008 9:30 am

Re: Risuja

ViestiKirjoittaja GanesaIX » Su Loka 25, 2009 9:59 pm

Tuli hieman taas lukaistua, että mitä kaikkea täällä muuttuukaan, joten tulen taas sepittämään vieraskielisten osastosta. Ideani on vastaavanlainen - olisiko mitenkään mahdollista luoda myös vieraskielisten osastolle eri ikäraja-kategoriat vaikkapa subfoorumien avulla? Mielestäni se nimittäin olisi kätevää, sillä vaikka ficcejä on melko vähän, niin olisihan se kiva löytää helposti tietyn ikärajan avulla. Nyt nimittäin ficit tuntuvat olevan hieman sumpussa tuolla ja sekaisin kuin musta pyykki ja värikäs pyykki. Ensimmäisenä saattaa olla G:ks laitettu ficci, mutta sen jälkeen silmille pomppaakin joko NC-17 tai R. Siisti foorumi on kiva foorumi, eikö?

Avatar
GanesaIX
Taustalaulaja
 
Viestit: 273
Liittynyt: Su Elo 17, 2008 7:30 pm
Paikkakunta: Actuate Eden

Re: Risuja

ViestiKirjoittaja mirugashi » Ma Loka 26, 2009 7:13 pm

Nyt on pakko tulla napisemaan eräästä asiasta. Minua näet häiritsee jumalattoman paljon nuo pienellä fontilla kirjoitetut esittelyt esim. K18-alueen alla. Ne tekevät etusivusta kauhean täyden oloisen, eikä tila ns. pysty "hengittämään".
Mielestäni olisi huomattavasti parempi, jos jokaisen alueen alkuun luotaisiin topikki "alueen esittely". Näin Lafin ulkoasu säilyisi siistinä ja selkeänä.

Sumimasen nalkutukseni.
Mirugashi
The wise man says: "Just walk this way - to the dawn of the light. The wind will blow into your face - as the years pass you by..."

Avatar
mirugashi
Teknikko
 
Viestit: 105
Liittynyt: To Tammi 22, 2009 3:35 pm
Paikkakunta: Runokirjan välilehdet

Re: Risuja

ViestiKirjoittaja Amber » Ma Loka 26, 2009 9:24 pm

mirugashi, jokaisen alueen alussa on ollut vastaavat tiedot jo jonkin aikaa, mutta koska se ei näytä purreen käyttäjien ikärajatietoisuuteen,joten päätimme siirtää infot etusivulle - nyt niitä ei voi ohittaa entiseen malliin. Asiaa voidaan harkita uudestaan, jos tilanne alkaa korjaantua. Tekstejä lienee mahdollista ainakin lyhentää jonkin verran.

GanesaIX:n kysymykseen en itse ota kantaa, sillä en ole tietoinen teknisistä toteutusmahdollisuuksista tms. Sinänsä kyllä toteutuskelpoinen idea. :>
Sateen jälkeen hiekkatiellä kauneus hehkuu ja kumartaa syvään.

"I think that giving up is a harder road. Walk a road that wouldn’t leave you any regrets."
- Kaoru, Dir en grey

Avatar by Ninjin.

Avatar
Amber
Vuoden beta
 
Viestit: 1282
Liittynyt: Pe Elo 08, 2008 8:58 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Risuja

ViestiKirjoittaja shunshun » Ma Helmi 01, 2010 9:43 pm

Nyt kuulkaas kiehuu, sen takia, että jotain todella oleellisia asioita on jätetty täysin ristiriitaisiksi keskenään ja kysyn vaan, että mitä tässä nyt sitten saa tehdä ja mitä ei ja miksi hitossa ei tarkisteta tuommoisia marginaalivirheitä pois. (Eikös joku korjannutkin jotain kiellettyjen aiheiden keskustelun aikana lapsipornosta tms.; ilmeisesti tyylillä: juosten kustu, koska tämä ei sattunut silmiin). Ja nyt on turha vedota siihen, että tätä hommaakin pyörittää vain ihmiset, koska ihminen olen minäkin ja on vain inhimillistä suuttua/olla harmissaan/harkita hakkaavansa jokaisen vastaantulijan/teurastavansa huonekalunsa ja sen perässä itsensä seuraavan asian takia: teidän arvon sääntöjenne sekavuuden ja ristiriitaisuuden vuoksi kaatui juuri yli vuoden ajan suunnitellun 30-? -osaisen ficin sekä puolisen vuotta suunnitellun moniosaisen ficin julkaisu. (Molemmat oli muuten jo aloitettu, joskaan ei vielä valmiiksi asti tehty...). Jokainen varmaan ymmärtää sekä minun että Yuugin harmistuksen asian tiimoilta, etenkin kun kaiken olisi voinut välttää, jos tiedot olisi vain oikein.
Tiedän, ettei asiaa voi kukaan kuin kai pahoitella, mutta sehän tässä hatuttaakin, käpy kärtsää ja mänty perässä.

Warning -> Varoitus: Tässä voit varoittaa lukijoita, jos tekstisi sisältää materiaalia, josta heidän olisi hyvä tietää ennen lukemista. Esimerkiksi hyvin tarkasti kuvailtu insestiraiskaus voisi olla tällainen.


Pääsääntöisesti kuitenkin hyväksymme viittaukset sekä lasten hyväksikäyttöön että insestiin, mutta emme kovinkaan tarkasti kuvailtuna.


Btw jostain syystä voin melkein vasemman jalan varpaideni kautta vannoa, etten nähnyt kappaleen loppussa tätä alempaa insestimainintaa liittyessäni foorumille tai edes puoli vuotta sitten tsiigaillessani... Ja jos olisin/Yuugi olisi moisen huomannut (me nimittäin syksyn mittaan lueskelimme sääntöjä nimenomaan siksi, ettemme riko säädöksiä ideoidemme kanssa), niin emme olisi/minä en olisi suunnitellut tarinoita sen enempää.
Ja ihan oikeasti kannattaa mainita selkeästi siinä pahuksen alleviivatussa osiossa se, että insesti on kiellettyä (mitä siinä tosiaan ei mainita), eikä vaan tunkasta sinne peränurkkaan, etenkään mahdollisesti jälkikäteen.

Tarkoitus tosiaan oli kirjoittaa fictionia, jossa esiintyi insestiä. Toisessa siten, että 1800-luvulla oli totaalisen normaalia ja yleistä mennä naimisiin serkkunsa kanssa - ja on kuulkaa vähän turhaa kirjoittaa NC-tason ficciä, jos seksikuvaukset eivät ole sallittuja (huom. molemminpuolista rakkautta sisältäviä ei-täysin lähisuhteissa), joten ei lohduta "no, jos ette kuvaile akteja/tarkkaa suhdetta niin se on okei", koska se on suunniteltu korkealle ikärajalle ja ideana ihmissuhteet muutenkin, joten seksi on _olennainen osa.
Toisessa ficissä tarkoitukseni oli käsitellä kahden veljeksen rakkaussuhdetta (huom. ei hyväksikäyttöä, vaan molemminpuolista, täysi-ikäisten välistä suhdetta), ja mitenkäs kirjoitan insestisuhteesta moniosaisen ficin kuvailematta sitä... näemmä en mitenkään.

Toisekseen kysynpä mielenkiinnosta, miksi molemminpuolisen insestirakkaussuhteen käsittely muuten kuin mainintana fictionissa on kiellettyä vaikkei se ole laissa kiellettyä? (Rikoslain 17. pykälässä lähisukulaisen, suoraan aleneva tai ylenevä polvi tai sisarus, kanssa sukupuoliyhteys on rangaistavaa tai korkeintaan kaksi vuotta vankeutta. Mutta huom! vain, jos asian tiimoilla on tapahtunut rikos... )
Onko se kielletty kenties siksi, ettei ylläpito itse hyväksy sukulaisten välistä rakkautta? (Jos niin, asia on sitten sillä selvä, vaikka imo onkin rasistista tuomita rakkautta - mutta mikäs siinä.)

Tiedän, että tämä pikkuhiljaa vaikuttaa olevan "selvä tarve rikkoa tai kiertää sääntöjä ihan vaan sääntöjen olemassaolon vuoksi", kuitenkin voin vakuuttaa, ettei kyse ole nytkään siitä. Yuugi ja minä satuimme vain saamaan mielikuvituksekkaita ideoita (myönnämme, että nämä aiheet puhtaasti vain kiinnostavat meitä suuresti), jotka vaikuttivat kaikessa suhteessa toteutuskelpoisilta ja hienoilta dramaattisine ihmissuhdejuonikuvioineen, (jotka ovat niin monimutkaisia, että eksyn itsekin sokkeloon), mutta näemmä viime hetkellä kaatuivat sitten ohjeistuksen ristiriitoihin.

En pyydä anteeksi sitä, että saatoin olla sarkastinen ja ilkeä kielenkäytöltäni, koska olen ihan aiheesta suuttunut, vaan sen sijaan sanon äitiäni lainaten, että oma vika, pikkusika :<
Nyt sitten ohjeet oikein ja ristiriidat mummon hameen alle, ja toivotaan, ettei kellekään muulle käy yhtä paskaisesti kuin mulle ja Yuugille.
-Mä en ole homo!
- Vidoll Shun

Ruokalista

Avatar
shunshun
Pääesiintyjä
 
Viestit: 647
Liittynyt: To Elo 14, 2008 6:56 pm
Paikkakunta: Inside every mind blowing orgasm

Re: Risuja

ViestiKirjoittaja Orkrist » Ti Helmi 02, 2010 3:24 pm

shunshun, aivan ensimmäiseksi on esitettävä vilpittömät pahoittelut sekä mun että koko modetiimin puolesta, koska kun asia nostettiin esille, kävi ilmi, ettei kukaan muista miksi ja missä tilanteessa tuo insestikohta on lisätty sääntöihin samaan nippuun lasten hyväksikäytön kanssa. Tiedän, että tämä kuulostaa selittelyltä, mutta sääntöjä on kasattu ja hiottu pala kerrallaan kohta kaksi vuotta kohti nykyistä asuaan, ja pientä päivittelyä tapahtuu edelleen esimerkiksi kieliasun suhteen. En kuitenkaan yritä selitellä tietäni ulos tästä, vaan totean yksinkertaisesti, että kyse on omasta mokastani, ja syy sääntöjen sekavuuteen on mun, joten olen todella pahoillani siitä, että se aiheutti sinulle ja Yuugille mielipahaa.

Ylläpidon kanta insestificceihin ei kuitenkaan ole kielteinen - keskusteltuamme asiasta tulimme siihen tulokseen, että insestificcejä saa postata Lafiin aivan normaalisti, kunhan varoitukset ovat kunnossa (kuten kaikissa NC-ficeissä tulisi olla) ja ficeissä ei ole viittauksia tarkempia kuvauksia lasten hyväksikäytöstä ja/tai lasten välistä seksuaalista kanssakäymistä (johon aiemmin viitattiin harhaanjohtavasti termillä lapsiporno, mutta jonka muutin hieman kuvaavammaksi äskettäin samalla, kun poistin insestiviittauksen ja tarkensin sääntöjä hieman). Molemmat ficcinne ovat siis tervetulleita Lafiin, mikäli haluatte ne edelleen tänne postata.

Kiitos, kun nostit asian esille - käyn lähipäivinä säännöt ja muut ohjeistukset läpi tarkalla syynillä ja yritän korjata muut mahdolliset ristiriitaisuudet. Vielä kerran anteeksi, ja toisin kuin ehkä saatoitte käsittää, tämä ei ole todellakaan ollut minkäännäköinen henkilökohtainen kiusanteko teille, vaan minun mokani.
here's the truth - baby, here's the truth.

Avatar
Orkrist
Pääesiintyjä
 
Viestit: 606
Liittynyt: Pe Elo 08, 2008 9:30 am

Re: Risuja

ViestiKirjoittaja jasper » Su Elo 01, 2010 11:26 pm

Sallittu-kategorian kuvauksessa mainittu "paritus saa olla henkilöiden sukupuolesta riippumatta", on ehkä hieman turha huomautus, koska kun slash on niin oletusarvoista Lafissa, että se tuskin järkyttää edes Sanni-Juuterin mielenlaatua, vaikka okei, normaaleissa ikärajoissa homosuhteet taitavat melkein automaattisesti nostattaa ikärajaa.
ja taas
hierrät a i k a a s i verille

Avatar
jasper
Vuoden Kiyoharu
 
Viestit: 841
Liittynyt: Ti Elo 19, 2008 2:10 pm
Paikkakunta: helsinki

Re: Risuja

ViestiKirjoittaja Orkrist » Ma Elo 02, 2010 10:50 am

^Kategorioiden kuvaukset on lainattu suoraan Amberin ikärajaohjeistuksesta, jolloin kyseinen huomautus on päätynyt mukaan. Itse en koe sitä niin häiritsevänä, että välittömästi poistaisin sen sieltä; kategoriakuvausten tarkistamista on suunniteltu kyllä ja teen sen kunhan ehdin.
here's the truth - baby, here's the truth.

Avatar
Orkrist
Pääesiintyjä
 
Viestit: 606
Liittynyt: Pe Elo 08, 2008 9:30 am

Re: Risuja

ViestiKirjoittaja Sammy » Pe Elo 27, 2010 10:21 pm

No en ny tiiä, onko varsinainen risu, mutta. Kun kattelee tota offtopic puolta, jotenki tuntuu, että siellä hengataan enemmän, kuin ite fanfictionia lukemassa (myönnän, en ole kommentoinut (vaikka seuraankin joitakin ficcejä) ja luen vitutustöpöä päivittäin omaksi huvikseni). Joten, eikö niitä turhia töpöjä voisi poistella? Hassuimmalta tuntuu 'Plussat ja miinukset', koska sen tavallaan hehkutustopikin ja vitutustopikin yhdistelmä. Miksi ne pitäisi yhdistää, kun on jo ne kaksi? Ja sitten on myös offtopic, johon kuitenkin kirjotetaan myös hehkutuksia ja vitutuksia. Ihan kiva, että on vaihtoehtoja, mutta onko niitä jo liikaa?

Myös joku 'Kauneus ja muoti' on jo niin kuollu tuolla, että... Tarvitaanko sitä mihinkään?

Ja toinen on offtopic puolen 'Vakavat aiheet'. Hienoa, että jo yksi töpö lukittiin, koska siihen tosiaan kirjoiteltiin välillä ihan huomioinhakuisuuttaan. Mutta minkä takia ylipäätään lafilaisille on annettu mahdollisuus purkaa itseään noin? On syömishäiriöistä, masennuksesta, ihmissuhteista, luonnonsuojelusta... Eikö sen saman voisi purkaa _fanfictioniin_, joka on tämän foorumin _pääasia_?
Okei, henkevä keskustelu on ihan hyvästä, mutta se tuntuu paisuneen kamalasti.

Ei mulla muuta, eikä siis varsinaista risua, kunhan oli vain jotain purkautumista tästä asiasta :-----D

Avatar
Sammy
Roudari
 
Viestit: 55
Liittynyt: To Elo 14, 2008 5:41 pm
Paikkakunta: Pori

Re: Risuja

ViestiKirjoittaja serellenders » Pe Elo 27, 2010 11:19 pm

viitaten Sammyn viestiin, niin samaa mieltä. Jotenkin alkanut vaikuttamaan siltä, että lafi jälleen vaihteeksi elää offtopick-alueen varassa.

Itse kun tulee vierailtua lafissa useampi kerta päivässä niin uudet postaukset tuntuvan tulevan offtopick-alueelle.

Jotenkin taas alkaa tuntumaan, että lafin niin sanottu hehku fanfiction foorumina on alkanut hiipumaan. Muutenkin kun tuntuu nykyään myös siltä, että vain ne yhdet ja samat käyttäjät käyvät kommentoimassa fanfictionia joka on edelleen minun käsittääkseni tämän foorumin ydin edelleen.

Että missä mättää?

Joo ymmärrän, että ketään ei voida pakottaa kommentoimaan, mutta tarviiko sitten hakea postaukset offtopiikkeista? Kun esimerkiksi vitutustopiikkiin tulee lähes päivittäin samoilta ihmisiltä viestiä, tai siltä ainakin tuntuu...

Ylläpidon on ehkä sinänsä vaikea vaikuttaa niin sanotusti näin isoon asiaan, mutta eikö huomautus,muistutus foorumin ydinasiasta olisi paikallaan?
Kun ruumiini ajattelee... On ihollanikin sielu
Colette, la retraite sentimentale


ex-altesse

Avatar
serellenders
Teknikko
 
Viestit: 147
Liittynyt: La Maalis 14, 2009 1:39 pm
Paikkakunta: warkaus

Re: Risuja

ViestiKirjoittaja minnako » Pe Elo 27, 2010 11:52 pm

altesse, Sammy ja muutkin: itseasiassa tälläkin hetkellä keskustellaan Ylläpidon kesken aiheesta, ja tätä kommentoiminen vs. offtopic -asiaa ollaan mietitty niin kauan kuin muistan (esim. juuri jokaisessa ylläpitomiitissä, johon olen osallistunut). Asia ei siis ole mitenkään ignoorattu. :D Olisi kiva kuulla myös mielipiteitä siitä, miten itse haluaisitte asian olevan ("Offtopic pois kokonaan!1"), sillä sillä tavalla varmaan asiaan pystyy vaikuttamaan eniten. :)

Ylläpidon on, kuten altesse sanoi, vaikea pakottaa ketään kommentoimaan tai siirtää käyttäjiä offtopic-alueelta ficcipuolelle. (Ja liiasta offtopicin käytöstä kyllä myös huomautetaan, vaikkei sitä kaikki käyttäjät näekään ;))

Itse en kuitenkaan näe offtopicia täysin turhana alueena, ja mielestäni eri topicit eri aiheille selkeyttää keskustelua, vaikkei niihin niin usein postataisikaan.
提心吊胆和闷

Avatar
minnako
Mao Zedong
 
Viestit: 2220
Liittynyt: To Elo 14, 2008 5:52 pm
Paikkakunta: BJ

Re: Risuja

ViestiKirjoittaja serellenders » La Elo 28, 2010 12:22 am

minnako, ei en kannata missään nimessä tuota, että offtopiikit poistettaisiin kokonaan käytössä. Kuitenkin tuo on sinänsä ihan hyvä tapa saada jonkinlaista kuvaa muista käyttäjistä. Siellä on tosiaan hyviä alueita joihin postataan vähän tai kohtuudella ja sitten nämä muutamat esimerkiksi juuri vitutustopick jotka vetävät päivittäin mielettömän määrän postauksia ja päivittäin tulee ikävä kyllä näitä samoilta ihmisiltä tuonnekin postauksia päivittäin.

Joku helppo tapa saada taas tämä offtopick vs. fanfiction saman arvoiseksi tai sitten saada fanfiction jopa ylempiarvoiseksi.
En sitten tiedä toimisiko jos offtopikit suljettaisiin väliaikaisesti jos ihmiset sitten vaikka muistaisivat jälleen nämä fictit ja kommentoimisen. Tosin jos ei itse kirjoita fictejä eikä myöskään vaivaudu, halua, uskalla, viitsi kommentoida niin kyllähän jo itse kirjoittamisesta saa puhenaihetta mielinmäärin.
Kun ruumiini ajattelee... On ihollanikin sielu
Colette, la retraite sentimentale


ex-altesse

Avatar
serellenders
Teknikko
 
Viestit: 147
Liittynyt: La Maalis 14, 2009 1:39 pm
Paikkakunta: warkaus

Re: Risuja

ViestiKirjoittaja Amber » La Elo 28, 2010 8:41 am

altesse, en tiedä, olitko jo tuolloin foorumilla, mutta offtopic on aikoinaan ollut kuukauden suljettuna juurikin kyseisestä syystä. Kyllä se auttoi ehkä seuraavat kaksi kuukautta, mutta kuten huomaat, ratkaisu ei ole pysyvä, kun samassa tilanteessa ollaan jälleen. Onko järkevää tehdä offtopicin lukitsemisesta toistuva muistutus vai olisiko kuitenkin parempi löytää toinen tapa vaikuttaa asiaan?

Kuten Minnako tuolla yempänä sanoikin, asia kyllä tiedostetaan ylläpidossa ja tekisimme sille mielellämme jotakin. Se jokin ei kuitenkaan mielellään ole offin sulkeminen lopullisesti, koska sen olemassaolo parantaa mahdollisuuksia toisten käyttäjien kanssa tutustumiseen, mielipiteiden ja ajatusten vaihtoon, parantaa foorumihenkeä jne. Offi ei ole turhaa, vaikka niin usein tulee ajatelleeksi!

Jos jollakin teistä on mitään ideoita offin väliaikaisen lukittamisen lisäksi, nyt on hyvä aika avata suu! Ette uskokaan, miten paljon haluamme tämän asian ratkaista.
Sateen jälkeen hiekkatiellä kauneus hehkuu ja kumartaa syvään.

"I think that giving up is a harder road. Walk a road that wouldn’t leave you any regrets."
- Kaoru, Dir en grey

Avatar by Ninjin.

Avatar
Amber
Vuoden beta
 
Viestit: 1282
Liittynyt: Pe Elo 08, 2008 8:58 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Risuja

ViestiKirjoittaja paramnesia » La Elo 28, 2010 12:16 pm

Vastaan nyt tänne, koska jatkuva offailu lafissa on minusta melkoinen risu.

Yksi syy ihmisten offailuun voisi olla se pieni kommentointi pelko. Itse olen käynnyt ficcien kommentoinnista keskustelua useamman lafilaisen kanssa ja monet ovat myöntäneet jättäneensä kommentoimatta "liian suuren riman" vuoksi, jonka jälkeen kommentointihalu on ollut pakko päästä purkamaan offtopiciin. Itse myönnän myös sortuneeni tähän useasti.

Ymmärrän kyllä harvojen haluavan muutaman sanan tai edes muutaman rivin kommenttia ficciinsa, eikä se väärin ole, mutta silti olen pidemmän aikaa kokenut lafissa olevan kommentin tason suuremmassa arvossa, kuin itse kommentin. Jo ylläpidon töiden helpottamiseksi ehdotan, että jos itse kirjoittaja haluaa tarkempia tietoja kommentoijan ajatuksista, hän voisi itse pyytää niitä esim. yksärillä. Kuten sanoin, toiset haluavat pitkiä ja laajoja kommentteja, mutta on meitäkin keille riittää edes se muutama moite tai kehu. Henk.koht. se on minusta kommentoimatta jättämistä parempi vaihtoehto, tietää ainekin jonkun edes lukeneen oman tekeleensä.

Ja sitten itse offtopicista. Miksi siellä pitää olla edes niin paljoa alueita?
gnrbu @ Se, mitä et kasvotusten uskalla sanoa -topic lukkoon kirjoitti:Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että kaikki vitus-, masennus- yms. topicit voisi yhdistää yhdeksi tukiryhmätopiciksi

Yhdyn tähän täysin. Lisäksi monia alueita voisi poistaa, yhdistää tai miettiä mitä niillä edes tekee. Esim. Blogit, Last.fm, mesetunnukset jne voisi tallentaa vaikka omaan profiiliinsa tai allekirjoitukseen, sikäli haluaa ihmisten löytävän itsensä muualtakin kuin Lafista.

Tässä nyt pieniä pohditojani. Ja nyt menen juomaan teetä, että saisin ajatuksen kulkemaan ja voisin sitten olla ihan hiljaa aiheesta :D
風の中で育った木は根が強い.

Avatar
paramnesia
Teknikko
 
Viestit: 185
Liittynyt: Ma Heinä 13, 2009 7:30 pm
Paikkakunta: Hyvinge

Re: Risuja

ViestiKirjoittaja Nera » La Elo 28, 2010 12:36 pm

Tämä on nyt sekameteli, mutta...
En tiedä onko minulla suuria ideoita tms, mutta kannatan offin väliaikaista lukitsemista. Tekihän se Wanhalla foorumilla oikein hyvää ja hillitsi käyttäjien (myös allekirjoittaneen) spämmäystä ketjuihin, joita piti uusia n-määrä viikkojen jälkeen kun 10 sivun mitta tuli täyteen.
Kannatan ideaa off-töpön kesälomasta, ehkä se motivoisi ihmisiä puhumaan vaikka bändeistä vai onko oikea kirjoitusasu 'Kyoa' vai 'Kyota'. Ruikuttaa voi myös omassa blogissan (:D!!), sillä kuinka monta oikeasti kiinnostaa "yhy, koulu alko ja saldo on loppu!1"? Ei minua, koulussa on oikeasti aika jees olla ja ilman kännykkää voi ihan oikeasti elää, uskokaa tai älkää ja siksihän gmail chat, irc (ei vain galtsu), mese, skype, aim, yahoo, icq ja muut keksittiin. ;D

TAI. Sellainen käytäntö, että sama käyttäjä ei kirjoita kuin kerran sivulle 1, 2, 3 jne? Tietysti se vaatisi käyttäjältä enemmän omaa järkeä ja itsehillintää, snadisti enemmän vahtimista modejen kannalta ja vielä vähän enemmän itsehillintää. Ehdotan tätä sellaisiin töpöihin kuin vitutus ja + & -, koska sinne on niin helppo laittaa asiaa, vaikkei sitä oikeasti olisikaan. Kyllä minäkin tykkään käydä laittamassa haleja lafilaisella X ja Y ja pätemässä ovatko tatskat & lävärit hot vai not, mutta... Rajansa tietenkin kaikella.
Kuulostaisiko tällainen yhtään miltään?

Avatar
Nera
Vuoden crossover
 
Viestit: 270
Liittynyt: To Elo 14, 2008 5:43 pm
Paikkakunta: NU ÅBO

Seuraava

Paluu Ota kantaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron