Suosikkificit

Täältä löytyvät kaikki ficcien lukemiseen ja kommentointiin liittyvät keskustelut.

Suosikkificit

ViestiKirjoittaja Amber » Su Elo 10, 2008 12:47 pm

[Kysymykset kopioitu suoraan Orkristin viestistä toisesta Lafista - Orkrist kopioinut ensimmäisestä Lafista suoraan Ujelolta.XD]

Mitkä/mikä ovat lempificcejäsi/lempificcisi?
Miksi?
Mistä ne löytyvät? (Linkitys suositeltavaa.)
Minkälaisista ficeistä yleensäkin pidät? Mikä genre iskee ja mikä ei?
Sateen jälkeen hiekkatiellä kauneus hehkuu ja kumartaa syvään.

"I think that giving up is a harder road. Walk a road that wouldn’t leave you any regrets."
- Kaoru, Dir en grey

Avatar by Ninjin.

Avatar
Amber
Vuoden beta
 
Viestit: 1282
Liittynyt: Pe Elo 08, 2008 8:58 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Suosikkificit

ViestiKirjoittaja Memlei » La Elo 16, 2008 12:36 pm

Jaik, pitäähän sitä heivata lempificit uuteenkin Lafiin, varsinkin, kun lista on kokenut pieniä muutoksia ajan myötä!Osan nappaan suoraan vanhasta postauksestani kakkoslafista, sillä en turhaan jaksa ruveta kirjoittamaan uusia yhteenvetoja. Kaikki ficit englanninkielisiä.VALMIIT


A Dirty Carnival by Minka
Gazette (+ Dir en grey, BUCK-TICK, 12012), AoixRuki, MiyavixAoi, AU, action, drama, NC-17

"Nobody is what they seem and everybody is running from something; police, assassins or a meddling private investigator with too many questions. The only thing that can be taken as god-honest truth is that when the lives of a wanted computer hacker and a tough talking counterfeit artist collide, nothing will ever be the same and the streets will feel the vibrations for years to come."

Nerokas ja ajoittain hermojaraastavakin ficci, joka vaatii lukijaltaan paljon. DC:sta on kovaa vauhtia tulossa paras Gazette-ficci ellei jopa paras j-rock-ficci koskaan. Minkalla on todellakin sana hallussa, ja jotain ficistä kertoo sekin, että Minka on itse sanonut aikovansa joskus yrittää saada Dirty Carnivalin julkaistua kirjana, eri henkilöillä tietysti. On kenties vaikea uskoa, että ficci, jossa pääparituksen osapuolet ylipäätään tapaavat toisensa ensimmäisen kerran tarinan yhdeksännessä osassa, voi olla niin tajuttoman hieno, mutta niin se vain on. Upeat hahmoprofiilit kuten kovis, slangia heittävä Ruki ja kala-/elokuvafriikki emonörde Aoi tekevät ficistä todella värikkään, ja sen lisäksi Minka hallitsee ehkä parhaiten kaikista ficcareista kunnon action scenejen kirjoittamisen ja taitaa siinä sivussa vielä huumorinkin.Tähän yksinkertaisesti uppoaa. Älyttömän pitkät ja tasaisesti muutaman viikon välein tulevat päivitykset ovat pelkkää plussaa. Kaiken hyvän lisäksi Minka on luvannut DC:iin tulevaksi jatko-osan (ja lupasi se mulle melkein AoixAtsushi-office!porn -spinoffinkin 8(( ). Lukekaa.

Dahlia by calorie-zero
Gazette, ReitaxRuki, UruhaxAoi, ReitaxOC, AU, angst, drama, PG-13
Kevyesti koskettavin ja tunteitaherättävin lukemani ficci. Ruki on pienestä pitäen käytännössä asunut sairaalassa heikon sydämensä vuoksi, ja saa viettää päivänsä lähes aina yksin, kunnes Reita astuu kuvioihin ja muuttaa molempien elämän aika totaalisesti. Kaunis, todella kaunis ficci, Dirty Carnivalin tapaan yksi parhaista koskaan. Vaikea sanoa tästä mitään muuta, tää on yksinkertaisesti... sanoinko jo kaunis?

If Everyday is December by rupon
Gazette, UruhaxAoi, RukixUruha, AU, angst, drama, NC-17
Ujelo suositteli tätä joskus vanhassa Lafissa, ja päätin antaa ficille mahdollisuuden, mikä olikin loistopäätös.
Aoista ja Uruhasta tulee velipuolet heidän vanhempiensa lyödessä hynttyyn yhteen ja muuttaessa samaan asuntoon. Kaksikko ei kuitenkaan tule kovinkaan hyvin toimeen keskenään Aoin käyttäytyessä kuin idiootti Uruhaa kohtaan, mutta jossakin vaiheessa tapahtuu jotakin...
Mielenkiintoinen ja todella hienosti ja värikkäästi kirjoitettu ficci, joka oli ihan pakko lukea kerralla läpi. Harmillista vain, ettei rupon kirjoita enää lainkaan.

Cold Crush Gate by ccgensou
Gazette, ReitaxRuki, angst, PG-13
Reitan kylmä ja välinpitämätön käytös ajavat Rukin lopulta pistämään välit poikki poikaystävästään, mutta näyttää siltä, ettei kukaan oikeastaan halunnutkaan suhteen loppuvan. Ruki taistelee saadakseen selvää toisen tunteista ja toiveista, mutta kaikki ei ole niin yksinkertaista.
Täydellistä angstia angstiseen oloon, tää oikeasti ottaa sydämenpohjasta. :3 Hyvin, kauniisti kirjoitettu, todellakin lukemisen arvoinen jatkoficci.

Transition by Kagome_angel
Gazette + miyavi, ReitaxMiyavi, angst, drama, NC-17
Reita asettaa itselleen säännön koskien Miyavia: katsoa saa muttei koskea. Kun kerran on koskettu, ei takaisin enää ole paluuta, mutta Reita ei suostu myöntämään tunteitaan pakonkaan edessä.
Hienosti kirjoitettu, loistava idea ja erinomainen toteutus. Kagome osaa naurattaa, itkettää ja tarjota lukijoilleen niin laatusmuttia kuin -fluffyakin; mikä vain ikinä on tarpeen. En olisi aiemmin osannut parittaa Reitaa Miyaville, mutta tämä ficci käänsi pääni siinä suhteessa aika lahjakkaasti.
Suosittelen tutustumaan Kagomen muuhunkin tuotantoon, etenkin likan AoixReitaxMiyavi -oneshotsarjaan (sisältää ficit In Good Company, Who Needs an Alarm Clock?, Just a Little Complicated, Mistake # --, Deviating From the Plan), joka ei näy koskaan saavan loppua (mikä tietenkin on vain positiivinen juttu).

The Ones That Were by sani
Gazette, ReitaxUruha, ReitaxRuki, RukixAoi, AU, drama, NC-17
(Linkki viimeiseen osaan, siinä on linkit aiempiin.)

"For ten years, Reita had lost faith in the power of fate - but when someone he never thought he'd see again reappears in his life, he thinks he might just start believing again."

Hellyttävä, suloinen ja aivot off-tilaan -tyylinen suhdesotku, jonka sani kirjoitustaidoillaan ja ideoillaan luotsaa erinomaiseen lopputulokseen. Joissakin kohdissa tekee mieli hihittää ja nostaa aww-kyltti, kun taas toisinaan tota lukiessa haluaisi vain kaivautua peiton alle itkemään pois se ahdistus ja paha olo, jotka ficci tuo tullessaan.

Until tomorrow by life_giver
Gazette, AoixUruha, ReitaxRuki, angst, drama, NC-17
Uruha päätyy muuttamaan tilapäisesti Aoin kämppään menettäessään oman asuntonsa tulipalossa. Aoi on aina pitänyt Uruhaa erikoisena ja vähän etäisenä, ja vasta viettäessään tämän kanssa aikaa vurokauden ympäri hän alkaa saada pikkuhiljaa selville, mistä asiassa todella on kyse.
Yksi parhaista AoixUruhoista koskaan, yksi parhaista Gazette-ficeistä koskaan. Täydellinen kielioppi, kauniit metaforat, kekseliäät juonenkäänteet ja tietyt ficin aikana lukijalle tarjotut ahaaelämykset kenties siitä niin loistavan tekevätkin. Hyvin tumma ja ahdistava mutta jollakin tavalla kuitenkin hellä ja vapauttava ficci.

Hatsu-Yume by life_giver
(Linkki ensimmäiseen osaan. Seuraavat osat eivät kuitenkaan aina ole linkitetty kivasti kaikkien kappaleiden loppuun, mutta life_giverin ficcilistauksesta loputkin löytyvät.)
Gazette, AoixUruha, angst, drama, NC-17
Aoi ja Uruha ovat olleet parhaat ystävät pienestä pitäen, ja aikuisikään mennessä molemmat ovat toivottoman rakastuneita toisiinsa. Kumpikaan ei kuitenkaan uskalla tunnustaa rakkauttaan toiselle siinä pelossa, että heidän ystävyytensä rikkoutuisi kokonaan; mielummin he kärvistelevät omissa sydänsuruissaan joutuessaan katsomaan vierestä, kuinka toinen aloittaa kerta toisensa jälkeen uuden suhteen jonkun uuden, merkityksettömän kasvon kanssa.
Herkullista ja mukaansatempaavaa angstia, aivan ihania suhdesotkuja. Olen täysin koukuttunut life_giverin kirjoitustapaan. Ihana.

Metempsychosis by kenxkenlove
Gazette, AoixRuki, AoixUruha, AU, sci-fi, angst, drama, NC-17

"A company called Yoani building their own humans called 'perfect'. Supposed to be a very advanced robot disguised as a human, is later found out to be much more. 2-7-6{also known as Ruki} is much less of a perfect than most, and when Aoi comes to investigate the Perfects, Ruki becomes too attached. Leading them into trouble with the Doctor, and the rest of the investigation teams."

Tämän kohdalla ei kannata pelästyä genremerkintää "sci-fi", sillä ficci ei ole lainkaan mitään star wars -tyylistä robottihöpinää. Merempsychosisissa toi sci-fi on ujutettu tosi nätisti ihan normimaailmaan, eikä koko juttu itse asiassa tunnu lainkaan epäuskottavalta. Jos haluaa lukea avuttomasta Rukista ja sitä jelppaavasta Aoista, kannattaa valita tämä. Kuten Dirty Carnivalin kohdalla, tämäkin on jotenkin hirvittävän nerokas ja vaatii lukijaltaan keskittymistä, mutta toisaalta teksti antaa lukijalleen myös han tajuttomasti takaisin.

Amongst the Ruins by chantrea_johari
Gazette, AoixUruha, angst, hurt/comfort, NC-17
Aoin ja Uruhan suhde kukoistaa, kunnes eräänä iltana käy... jotakin, ja siitä lähtien Aoi käyttäytyy omituisesti.
Paljolti ahdistava, todentuntuinen ja karuudessaan hyvin kaunis ficci - kertoo kaunistelematta elämän tosiasioista ja kamalista sattumuksista, joita voi osua kenen tahansa kohdalle. Chantrea tosiaan saa lukijansa tuntemaan olonsa hyvin pieneksi ja merkityksettömäksi.KESKENERÄISET


You are my Voice by kiyoshiyuu
Gazette, RukixReita, AU, angst, drama, PG-13, osia 14/15(?)
Ruki on täysin normaali - hän ei vain pysty puhumaan. Jokin jätkän aivoissa on pikkuhiljaa vienyt hänen kykynsä tuottaa puhetta, mikä tekee Rukin elämästä aika kurjaa. Toisaalta kun hän tapaa pitkäaikaisen idolinsa Reitan, joka on laulaja (lol) suositussa bändissä, kaikki Rukin elämässä muuttuu.
Aivan ihanaa AU:ta, ajoittain todella angstista ja taas toisaalta joskus täynnä söpöä fluffia. Kannattaa ehdottomasti lukea, kyseessä on kuitenkin yksi tämän hetken parhaista keskeneräisistä ficeistä.
Viimeksi muokannut Memlei päivämäärä Pe Huhti 03, 2009 10:35 pm, muokattu yhteensä 5 kertaa
Myöhemmin, kun Albert oli kuollut, Jack käsitti, että Albert keräsi hyviä päiviä
niin kuin muut ihmiset keräsivät kolikoita tai postikorttisarjoja.

Avatar
Memlei
Teknikko
 
Viestit: 109
Liittynyt: To Elo 14, 2008 5:12 pm

Re: Suosikkificit

ViestiKirjoittaja Keikkudo » Su Elo 17, 2008 4:13 pm

Mitkä/mikä ovat lempificcejäsi/lempificcisi?
No suomenkielisistä lempificceihin kuuluu
Ayshan Älä katso taaksesi
Ankaran Embrace
tamaranaaain 2 be wiz u
Näin pari mainitakseni
Englantilaisista suosikkeja onkin vain yksi:
Corporation domination

Miksi?
Kaikki yllämianitut ficit on kirjoitwttu niin hyvin että nousevat automaattisesti suosikkeihin. Ayshan mielikuvitus ja tapa kirjoittaa on niinkuin kirjaa lukisi.
ja Ankaran kirjoitustapa kuuluu myös suosikkeihin tamaranaaain lisäksi. On myös monia muita suosikkeja

Mistä ne löytyvät? (Linkitys suositeltavaa.)
Corporate Domination
Ayshan älä katso taaksesi löytyy Vanhasta lafista samoin kuin Ankaran Embrace
2 be wiz u
Minkälaisista ficeistä yleensäkin pidät? Mikä genre iskee ja mikä ei?

Päivittelen jos tulee uusia suosikkeja ^^
~no more here~

Avatar
Keikkudo
Roudari
 
Viestit: 93
Liittynyt: To Elo 14, 2008 5:13 pm

Re: Suosikkificit

ViestiKirjoittaja sirrrex » La Elo 23, 2008 5:15 pm

Mun lempificcejä on oikeesti tosi monta ja lisää tulee koko ajan. HamtaroHamin Kielletyt Tunteet, -Viikonpäivät- ja -Valokuvia-, Orkristin Lepattajat, Nasutain Syyt ja seuraukset, minnakon One of the yellow mornings on eräitä esimerkkejä mun lemppareista. Tää lempparit on ihan eri asia, kuin se mistä kaikista tykkään, koska jos kaikki alkaisin luettelemaan nii lukisitte tätä vielä ens vuonnaki. :D

Yleensäkin rakastan näiden kirjottajien kirjoitustyylejä ja tapaa kuvailla ja kertoa asioita. Lisäks näiden genret on just sellasia joita luen, joita tykkään lukea.
Mä tykkään oikeestaan ihan kaikista genreistä. Ei oo mitään mistä en tykkäis. Tykkään vaan lukea hyviä ficcejä ja jos ficci on hyvin kirjotettu nii ei sillä genrellä niin väliä oo. :D Tietty sillon kun on kauheen angstisel päällä nii ei ehkä fluff ois kovin suositeltavaa ja tietty toisinpäin. En oo vielä ikinä saanu aikaseksi lukea englannnin kielisiä [tai yleensäkään minkään muunkaan kuin suomenkielisiä] ficcejä, koska musta tuntuu, että sillon en sais ficeistä läheskään niin paljon irti, kun mun vieraiden kielien taidot nyt on mitä on.. Siksi siis lemppareita on vain suomenkielisistä ficeistä. Ja kaikki ficit löytyy Lafista, suurinosa uudestakin, mutta ainakin vanhasta Lafista löytyy.

sirrrex
 

Re: Suosikkificit

ViestiKirjoittaja Tonath » La Elo 23, 2008 5:33 pm

Mitkä/mikä ovat lempificcejäsi/lempificcisi?
Niihin kuuluu mm. Ayshan Älä katso taaksesi, Keikkudon Hold them sacred, Kirainen Rakastatko jos lihon?, monniksen 20 päivää elämästäni, Orkistin Lepattajat, Ankaran Embrace sekä Fanyaren a Human body ja I've nothing to lose except your heart.

Miksi?
Koska... Ne vain yksinkertaisesti koukutti minut. Kirjoittajat kaikki ovat taitavia ja heidän kerrontatapa saa seuraamaan ficiä.

Mistä ne löytyvät? (Linkitys suositeltavaa.)
Älä katso taaksesi
Hold them sacred
Rakastatko jos lihon?
20 päivää elämästäni
Lepattajat
Embrace
I've nothing to lose except your heart
A Human body

Minkälaisista ficeistä yleensäkin pidät? Mikä genre iskee ja mikä ei?
Sellainen yleensä iskee, minkä juonessa on muutakin, kuin armoton rakkaustarina. Siis jos on moniosainen. Yleensäkin tykkään enemmän AU:sta. Myös fluff, drama, angst (veriangst xD), humor ja jännitys puree. Oikeastaan luen mitä vain, jos kirjoittaja ja tarina on hyvä.
baby, don't rewind

let me out of my mind


last.fmirc-galleria

Avatar
Tonath
Teknikko
 
Viestit: 155
Liittynyt: To Elo 14, 2008 6:01 pm

Re: Suosikkificit

ViestiKirjoittaja sshokora » Su Elo 24, 2008 3:39 pm

Mitkä/mikä ovat lempificcejäsi/lempificcisi?
Enemy by Fugu, [NC-17, drama, slash, deathfic, Die/Aoi]
Fic, jota en aluksi meinannut lukea siinä esiintyvien henkilöiden takia. Luin ja olen onnellinen siitä - suosittelen kaikille. Erittäin kaunis ja taitavasti kirjoitettu fic, jota kenenkään ei pitäisi jättää välistä. Fic aiheuttaa ristiriitaisia tunteita; surullisuutta ja iloa, rakkautta, mutta samalla vihaa sitä kohtaan, mitä toiselle päähenkilölle ficissä tapahtuu. Pidemmin kommentoituna voit lukea kommenttini itse ficin luota.

Sadepäivän ilo by haido, [PG-13, draama, angst, fluff, deathfic, Kyo/Toshiya]
Hmm... jos täytyy miettiä vain yhtä ainoaa suosikkificciä, tämä taitaa olla se. Pidän erittäin paljon kuvailusta sekä siitä, miten tämän tarinan mielessään hahmottaa. Erittäin kaunista luettavaa, jota suosittelen ehdottomasti jokaiselle. Tämä saa kyyneleet silmiin ja on yksinkertaisesti... taidokas. Mahtava. Pidempi versio mielipiteestäni ficin omasta topicista, johon linkki ylempänä. ♥

boy friend? by nanni, [PG-13, drama, romance, humor, Toshiya/Die]
Tässä ficissä ei mielestäni ollut mitään angstiin vivahtavaakaan, mutta siltikin luettelen sen lempificikseni. Yleensä lempificcini ovat surullisia deathficcejä, joissa itsemurhiin kuolee useita henkilöitä. Tämä ei ollut sellainen, vaan ainutlaatuinen, kaunis tarina. Erittäin kaunista käsialaa, nanni yllätti suuren yleisön tarinalla, johon yksinkertaisesti rakastuu.

Tunnit by minnako, [G, angst, Kyo/?]
Lyhyt, mutta niin kaunis ja ytimekäs tarina, johon minulla ei ole mitään lisättävää. Erittäin kaunis sellainen. Nimi ei aluksi iskenyt, jätin koko ficin aluksi lukematta sen vuoksi. Myöhemmin kuitenkin onnekseni päätin lukea sen, ja se... oli erittäin hyvä päätös. Mahdoton lukukokemus!

Liquid Memoriam by minnako, [PG, drama, angst, hide]
Olin juuri sinä päivänä, kun ficciin törmäsin, muistellut ja ikävöinyt hideä. En muuten olisi lukenut, mutta se sopi sen päivän päätteeksi todella hyvin. Olen erittäin iloinen, kun luin, sillä tämä fic sai kyyneleet silmiini, mikä on tällaisen luonnon omistavalla ihmisellä erittäin harvinaista. Kiitos mahtavasta lukukokemuksesta, minnako! ♥

Lonely Day by RoLLe, [R, angst, drama, Ruki/Karyu (, Karyu/Zero)]
Olen nirso fandomien suhteen, joten luin tämän vain, koska tämä on RoLLen, hyvän nettituttavani kirjoittama. En kuitenkaan listaa tätä lempificceihini authorin takia, vaan yksinkertaisesti siksi, että fic on järisyttävän hyvä! Todella kaunis, kuvailu oli mahtavaa eikä mitään nipotettavaa löytynyt sujuvuudesta tai itse tekstistä.

Rakkauden hinta by RoLLe, [R, songfic, deathfic, Hizumi/Tsukasa]
Luin tämän siitä innosta, mitä saman kirjoittajan edellinen fic oli minulle aiheuttanut. Ihkutuskohtauksen, kyyneleitä ja suuria tunteita. Luettuani tämän olen yhä vakaasti varma, että RoLLen kirjoittajan ura ei jää pelkäksi harrastukseksi noilla taidoilla. Kaunis, tämä on ehkäpä vielä kauniimpi, kuin edellinen fic. ;______;

Miksi?
Yksinkertaisesti idea, juoni ja toteutus ovat olleet täydellisiä muiden, ehkäpä pienempien seikkojen rinnalla. Perustelin yksi kerrallaan tuohon, miksi juuri nämä ficit ovat minulle niin rakkaita. Sadepäivän ilo olisi sellainen ficci, jonka luultavasti tulostan nyt joku lähipäivä - yleensä en tulosta ficcejä/kirjoituksia ollenkaan. Yllä olevat ficit ovat mahtavia, joiden aiheuttamat reaktiot ovat olleet niin suuria, että ne ovat yksinkertaisesti... räjäyttäneet pään.

Minkälaisista ficeistä yleensäkin pidät? Mikä genre iskee ja mikä ei?
Pidän yleensä yksiosaisista, mutta siltikin suhteellisen pitkistä ficeistä. Moniosaiset harvoin iskevät niin hyvin, sillä en jaksa lukea samaa ficciä kovin pitkään, ellei se ole todella täydellinen, kuten jotkut lukemani ficit todella ovat. Alle kymmenosaiset ficit luen ajattelematta pituutta, yli sen mittaisissa ajattelen vähän, ennen kuin luen. Ajattelen paritusta, ikärajaa ja muita seikkoja. Genret? Eniten tykkään lukea Kyon angstia ja deathficcejä, jotka ovat kirjoitettu Kyosta. Myös slash (pervoimman tason? X''D) ja romance iskevät ja lujaa. Niin rakas genre taas ei ole humor, haluan ottaa kaiken lukemani tosissani enkä nauraa tyhmyyksille.


Huhhuh, tämän viestin tekemiseen meni todella kauan. Ensin muistella, minkä nimisiä ne pari rakkautta olivatkaan, sitten yksitellen etsiä linkit, yksitellen etsiä vielä muutamia perustietoja (ikäraja, genre, paritus) ja lopuksi vielä kirjoittaa oma mielipide. Siihen meni _kauan ja paljon aikaa ja vaivaa. :D
- I can't open myself up to anyone, I can't believe in anyone at all
And I can't see anything, the ray of light disappears and will dry up -

Avatar
sshokora
Teknikko
 
Viestit: 161
Liittynyt: To Elo 14, 2008 5:18 pm
Paikkakunta: Haapavesi

Re: Suosikkificit

ViestiKirjoittaja Hopsu » To Syys 04, 2008 10:55 am

Mitkä/mikä ovat lempificcejäsi/lempificcisi?

20 päivää elämästäni by monnis [NC-17, romance, action, angst, death, Ruki/Reita +muita]
Tämä kirjoittaja sai minut koukkuun tähän ficciin... Vaikka se lähtikin siitä, etten jaksannut aluksi alkaa lukemaan sitä ja sitten kuitenkin aloin lukemaan, kun silmäilin sitä aluksi sieltä täältä ja se vaikuttikin erittäin mielenkiintoiselta.

Vaikka tässä onkin eri artisteja, niin ei se silti lukemista estä. Minulle riittää vain se, että ficci on hyvin kirjoitettu ja, että se iskee. Suosittelen.

Kaupunkisi valojen alla by minnako [NC-17, angst, fluff, BDSM, monia parituksia]
Ihastuin tähän ficciin heti ensisilmäyksellä. Minna on tehnyt todella hyvää työtä tämän kanssa. Ihan oikeasti kannattaa lukea tämä.

Miksi?
Miksikö? Siksi koska rakastan lukea ficcejä, jotka oikeasti iskee muhun. En lue lyhyitä taidottomia ficcejä. Tai sitten jokin paritus herättää epäluuloja. Tosin joskus vielä luen inhoamieni artistien parituksia.

Minkälaisista ficeistä yleensäkin pidät? Mikä genre iskee ja mikä ei?
Se iskee mikä iskee. Minulle on vaikea tulla tyrkyttämään jotain ficciä, mikä pitäisi lukea. On vaikea sanoa myös sitä, että mikä genre iskee eniten, mutta TÄLLÄHETKELLÄ se on NC-17 puoli.
G -puolen genre taas on se hyvin harvoin käytetty minulla.
Viimeksi muokannut Hopsu päivämäärä Ma Syys 29, 2008 8:40 am, muokattu yhteensä 1 kerran
monnis sanoo:
ikuinen basisti XDD surkea tulevaisuus

Avatar
Hopsu
Bändäri
 
Viestit: 26
Liittynyt: To Elo 14, 2008 8:15 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suosikkificit

ViestiKirjoittaja Elindar » To Syys 04, 2008 10:14 pm

mun on pitänyt vastata tähän jo vaiks miten kauan. mulla oli lista vanhassakin lafissa, tosin en enää yhtään muista, mitä ficcejä siellä oli. XD noh, ei se mitään, tässä on kuitenkin jotain muutoksia.

cold crush gate by ccgensou. [ reituki, pg-13, 7/7 ]
memlei tämän jo esittelikin tuolla ylempänä. yksi parhaimmista reituki-ficeistä, joita olen ikinä lukenut. kirjoittaja on aivan käsittämätön, tuo tapa, millä hän saa sen tunteen vangittua tekstiinsä, on aivan käsittämätön. todella ihana fic, pitäisi taas joskus ottaa ja lukea se uudelleen. suosittelen erittäin paljon.

multicoloured ecstasy by ccgensou. [ reituki, uruki, reita/OC, PG-13, oneshot ]
sama kirjoittaja kuin edellisessäkin. muun muassa näiden ficcien takia sitä jaksaa yhä uskoa, että tuolla on ihmisiä, jotka osaavat kirjoittaa loistavaa reitukia. tämä on sitä. tässä reita ja ruki ovat vielä nuoria. kaksi toisilleen tuntematonta henkilöä istumassa samalla penkillä juna-asemalla. mitä pieni hymy ja aika voivatkaan muuttaa? aivan_tajuttoman_sympaattinen_ja_ihana_fic

tied to the wind by orange_rotted [ reituki, PG-13, 11/? ]
reitukia. yllättävääkö? :''D tätä ficciä ei tosin ole jatkettu pitkään aikaan, valitettavasti. : < //ihme tapahtui, tää ficci elää sittenkin. ja muistin ehkä ihan väärin, tästä on nyt tullut siis ulos kaikkiaan yksitoista osaa. ficci lähtee liikkeelle hahmojen lapsuudesta, ja parin ensimmäisen luvun ansiosta mä jäin koukkuun tähän ficciin. se kerrontatapa, se kuvailu - pidän todella paljon. ja juoni on mielenkiintoinen ja mukaansa tempaava, suosittelen lämpimästi.

unspoken by beautifulshade [ kagrra,, isshi/nao, R, oneshot ]
paras isshi/nao-fic, joka netistä löytyy. period. aivan tajuttoman, käsittämättömän, uskomattoman, selittämättömän loistava ficci. olen sulaa vahaa tuon lukemisen jälkeen joka helvetin kerta. ficissä ei sinällään ole mitään niin ihmeellistä, mutta sitten siinä kuitenkin on. tuo tapa, jolla kirjoittaja käyttää kieltä, on aivan mahtava. toivoisin niin pystyväni joskus samaan suomen kielen kanssa. teksti on yksinkertaista, mutta kuitenkin niin harkittua ja loppuun asti mietittyä. ja ficci on vielä suhteellisen lyhyt, mutta silti niin vaikuttava. aaaa, suosittelen !

hmmm ehkä noi riittää nyt tältä erää kun en keksi enempää. ja tossa oli vain enkunkielisiä, valitettavasti. pitää koittaa lisäillä tätä kotimaista puolta mukaan joskus.
七転八起。

Avatar
Elindar
Roudari
 
Viestit: 95
Liittynyt: Pe Elo 08, 2008 12:11 pm
Paikkakunta: tampere

Re: Suosikkificit

ViestiKirjoittaja Orkrist » Pe Syys 19, 2008 12:23 pm

Kai sit mäkin, kun ei muutakaan tekemistä ole ja lista on aika radikaalisti muuttunut sitten viime viestini vanhaan lafiin.

Suomenkieliset:

Elindarin empty hearts,
Gazette+12012, WataruxRuki, drama, romance, K7
Kaksi vokalistia toistensa naapureina ja pari hassua kohtaamista. Todella aidontuntuinen ja yksinkertaisesti aivan helvetin ihana. Mitä useampaan kertaan luen, sitä vahvemmin pidän siitä ja pönkitän sen paikkaa suomenkielisenä lempificcinäni.

Lauran Rikkinäinen epidemiateoria,
Atsushi Sakurai x Kiyoharu, angst, K13
Kertoo kaatumisesta, putoamisesta ja ikävästä niin saatanallisen hyvin, etten voi kuin ihailla.

Englanninkieliset:

A Dirty Carnival by minka
Gazette (+ Dir en grey, BUCK-TICK, 12012), AoixRuki, (MiyavixAoi,) AU, action, drama, NC-17, valmis
Komppaan härskisti Memleitä, joten lukekaa esittely + kommentti pari viestiä ylempää. Oli ehdoton lempificcini ikinä jo noin nelosluvun kohdalla, ja kun lopulta päästiin loppuun, en voi kuin myöntää, että jep, sellainen se on edelleen. Mieletöntä kerrontaa, henkeäsalpaavaa kuvailua ja kieroja juonenkäänteitä + parhaat ficci-Ruki ja ficci-Aoi IKINÄ. En voi oikeastaan muuta kuin todeta, että lukekaa, tai menetätte aivan helvetin paljon, koska ainakin mun silmissäni ADC muutti koko fanfictionin käsitteen.
Lisäksi DC:lle on nyt alkanut myös jatko-osa, The Hard Goodbye, joka on vielä paremmin mietitty, rakennettu, kirjoitettu ja joka sisältää vielä enemmän mahtavia hahmoja kuin ADC.

from behind closed eyelids by Jacey
Gazette, Dir en grey, KyoxRuki, romance, G, oneshot
Kärsiessään unettomuudesta Ruki törmää puistonpenkillä mieheen, jonka nimen tietää mutta jolle ei kerro omaansa.
Ihan mielettömän hyvä ja aidontuntuinen ficci - tapa, jolla Ruki ja Kyo luisuvat parisuhteeseen tuntuu luonnolliselta ja hyvin todelliselta, ja tää on just sellaista kyokia, joka uppoaa muhun ja jättää lämpimän ja läheisyydenkaipuisen olon.

Kill me gently by golden_kimono
Gazette, KaixUruha, RukixKai, AoixReita, draama, angst, romance, NC-17, osia 16/?
Kai ja Uruha ovat seurustelleet pari kuukautta, mutta Uruha on viime aikoina kummallisesti muuttunut, eikä suhde ole enää samanlainen happyjeejee-suhde kuin aiemmin. Ongelmia, angstia ja draamaa tulossa, ahoy!
Kill me gently päivittyy harmittavan hitaasti, mutta on yllättävän koukuttava ficci, joka ainakin mulle on saanut monta kertaa erittäin pahan ja myötätuntoisen olon. golden_kimolla on muitakin hyviä ficcejä, esimerkiksi erittäin lupaavalta vaikuttava He's all that (joka tosin ei ole jatkunut aikoihin).

Burning your grace by kouchou-kyoushu
Gazette, RukixKai, romance, AU, G, oneshot
Pääpiirteittäin juonen voi mahduttaa tähän: Ruki on lomalla Tokiossa, kun näkee Uenon puistossa tuntemattoman tummahiuksisen miehen, jonka tarkkaileminen muuttuu lopulta hänelle pakkomielteeksi.
Kuitenkin, niin kököltä kuin juonitiivistys kuulostaakin, tämä on ensimmäinen ficci todella pitkiin aikoihin, joka on koskettanut mua näin täydellisen paljon. Mielettömän hyvin kirjoitettu, sydäntäraastavan kipeä ja kaunis, ja ainakin mut se jätti ihan sanattomaksi. Tällaisten takia mä jaksan vielä lukea fanfictionia.
Myös saman kirjoittajan muut ficit ovat lukemisen arvoisia, erityisesti Dulling Beauty (KaixRuki) on ihan mieletön.

Leech by Koji
Gazette, Ruki, general, angst, PG, oneshot
En jaksa kirjoittaa itse, joten lainaan suoraan ficin summarya: "Rockstar was just an extension of their youth, a way of running from their responsibilities. But the more they gain, the more they lose, and somewhere along the line, they allowed themselves to fall asleep. It's a long way down."
Aivan mielettömän hyvin kirjoitettu oneshot rokkitähteydestä ja sen varjopuolista, nykypäivän Gazettesta ja siitä tahdista, jolla bändi painaa töitä silmäiltynä Rukin näkökulmasta. Kipeää ja syvältä koskettavaa, ainakin mulle.
Myös muihin Kojin ficceihin kannattaa tutustua, erinomainen kirjoittaja.

Chasing cars by calorie_zero
Gazette, Ruki/Kai (+Reita/Kai), fluff, angst, PG, oneshot
"Aren't we a little too old for that?"
Ehkä yksi kauneimmista oneshoteista, minkä olen koskaan lukenut - juonta ei sinänsä ollut nimeksikään, mutta ideaa, ajatusta ja tunnetta senkin edestä. Rakastan calorie_zeron kuvailuja ja tapaa, jolla hän kirjoittaa, ja yleensä itken ennen kuin edes tajuan tekeväni niin. Mieletöntä tekstiä.

Poor, unfortunate souls by sweetdepravity
12012, D, Gazette, kevyt Yuusuke/Ruiza, kevyt Uruha/Aoi, Asagin cameorooli, AU, drama, crack, PG13-R, oneshot
Tää on se, jonka takia mun ficcimaku leimattiin sairaaksi. 8( Aoi on ninja, joka tulee vahingossa lukituksi akvaarioon, jota kansoittavat esimerkiksi merenneito Suga sekä seireeni Shima. Kaikki ei kuitenkaan ole miltä näyttää ja etcetc. Jo pelkkä ajatus Aoista ninjana sai mut lukemaan tämän, enkä kadu kyllä - vaikka idea on harvinaisen skitso, teksti on loistavaa, hahmot hyviä ja ehkä muhun sitten vaan uppoaa nää kummalliset ideat. Plus parituksista ei kannata välittää, ne eivät ole niin suuressa osassa, että ajatus Suga/Ruizasta (joka muuten on aika ewww) häiritsisi.

Hues by neo-tenshi
alice nine., Tora/Saga, Shou/Hiroto, AU, romance, PG-13 toistaiseksi, 13/??
Saga on ammattivalokuvaaja, joka ei ole saanut yhtäkään onnistunutta otosta aikoihin - ennen kuin hän bussipysäkillä sateessa tulee napanneeksi tilannekuvan tuntemattomasta bussinodottajasta ja kotona tajuaa ottaneensa parhaan kuvansa pitkään aikaan. Yhteensattumien kautta Saga päätyy valokuvaamaan Toraa virallisesti ammattimielessä, mutta kuten arvattavissa on, tunteet tunkevat peliin jossain vaiheessa.
Hues on todella lämpimään ja humoristiseen sävyyn kirjoitettu ficci mielettömän hyvällä idealla ja kirjoittajalla. Hahmot ovat aidonoloisia, juoni loistava ja kirjoitustyyli koukuttava. Tavallaan hyvänmielenficci, suosittelen ehdottomasti.

Lisäksi esimerkiksi Memlein mainitsemat Dahlia ja Cold crush gate (ainoat Reitukit, joista olen tähän mennessä pitänyt) ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia. On näitä toki muitakin, mutta listasin nyt tärkeimmät, joita jaksan lukea uudelleen ja uudelleen tai joiden uutta osaa huomaan odottavani into pinkeänä.

//Päivitetty 271010.
here's the truth - baby, here's the truth.

Avatar
Orkrist
Pääesiintyjä
 
Viestit: 606
Liittynyt: Pe Elo 08, 2008 9:30 am

Re: Suosikkificit

ViestiKirjoittaja akumu » Pe Syys 19, 2008 9:12 pm

Mä en ole pitkään, pitkään aikaan lukenut livejournalista minkäänlaisia ficcejä, joten en sieltä nyt rupea mitään linkittelemään. Täällä Lafissakin on ihan tarpeeksi ihania ficcejä ja myös sellaisia, jotka yltävät minun lempificit -listalleni. Näitä saattaa tulla sitten muutama, varautukaa. Aloin nimittäin tosissani miettiä, mitkä ovat lempificcejäni.

Without feelings by Xtra
Reita/Ruki, Shinya/Uruha, Toshiya/Kai, myös Reita/OFC, Kaoru/Ruki, Kaoru/OC, Uruha/OFC, K18, AU, draama
Ehdottomasti parhain ficci, mitä olen ikinä lukenut. Sen sisältö on oikeasti ihan mielettömän mahtavaa ja rakastan oikeasti niitä sanavalintoja, joita Xtra käyttää. En ole koskaan, en ikinä lukenut yhtää hyvää ficciä kuin tämä. Ideakin on mahtava eikä liian arkinen, muttei myöskään liian erikoinen. Pakko sanoa, että lukekaa tämä ficci, hyvät ihmiset. Tämä on ihan mahtava.

Bloody pirates by Hayaku
Kenzo/Jui, Hizaki/Yuuki yms, humor, romance, AU + kaikkea muuta
Ihan mielettömän hauska ja mahtava ficci. Ideakin on ihana ja tässä on tuplasti enemmän huumoria kuin monissa muissa ficeissä. Mielestäni Hayaku on onnistunut luomaan mahtavia vertauskuvia ja muutenkin mahtavaa tekstiä. Paritukset ovat aivan liian erikoisia, mutta siitäkin plussaa. Olen nauranut täällä paljon, kun olen lukenut tätä. Haluaisin niin paljon lukea tähän jatkoa. Tämä on oikeasti hauska ja kevyttä luettavaa. Suosittelen kaikille. Plussana vielä sitten, että tämä on ficci, jossa ei ole Gazettea. Aika hieno saavutus.

Sielunsyöjä by Rieken
Ruki x Reita, Kai x Uruha, Horror, slash, deathfic, K17
Tämäkin on ihan mahtava ficci. En ole pitkään aikaan lukenut, tai noh, en ole peräti koskaan lukenut tällaista ficciä, missä osattaisiin hyvin kuvailla kaikkia erilaisia ääniefektejä ja luoda kauhunomainen tunnelma. Hyvin onnistunut ficci ja suosittelen lukemaan tätäkin, tämä senkun paranee.

Olihan mulla muitakin, mutten muista niitä nyt ;___; Ehkä pääsen piakkoin muokkaamaan tätä viestiäni. Ah, mutta nuo ovat ehdottomasti lempificcini täältä Lafista, livejournalissa on sitten yhdet kaikista parhaimmat ficit. Esimerkiksi yksi AoixUruhaXKai ficci.
Viimeksi muokannut akumu päivämäärä Ke Elo 05, 2009 8:56 pm, muokattu yhteensä 1 kerran
✞ THE IMAGE IS EMBODIED UNTIL DIE ✞

avatar made by me

Avatar
akumu
Pääesiintyjä
 
Viestit: 630
Liittynyt: To Elo 14, 2008 5:28 pm
Paikkakunta: Turku

Re: Suosikkificit

ViestiKirjoittaja tiku » Pe Syys 19, 2008 9:36 pm

Tää on vaikeeta. Mulle olisi paljon helpompaa esitellä perustellen lempikirjoittajia kuin yksittäisiä tarinoita. En edes taida muistaa kaikkia hyviä englanninkielisiä.
Lisäksi tämä lista voisi kahvaa hiton pitkäksi, mutta... niin. Onneksi luen ficcejä lähinnä Lafissa sentään :'D

Unpaid Pleasure, Unruled Desire ja Unchained Lover by Ujelo. Rakastan niitä ficcejä, ette edes usko. En muista mille ficille olisin kuolannu, nauranu ja melkein itkenyt niin paljon. Rakastan Ujelon kirjoitustyyliä muutenkin, melkein tekisi mieli linkittää sen ficarkisto tähän. En vain ole lukenut vielä kaikkea, niin en viitsi. (Ihme tunnustuksia. Olen laiska ihminen?) Eli siis AU ja vähän kaikenlaisia bändejä. Myös Ujelon Ecstasy Scissors on suosikkeja, enkä edes osaa selittää tätä sen ihmeemmin. AU, D'espairsRay ja Dir en grey. Aika hyvä kolmikko nee. En edes tykkää niin kauheasti Zero/Die-parituksesta, mutta tuossa rakastan silti.

Fanyaren ficit Not so silent jealousy, I've nothing to lose, except your heart ja A Human Body pitää kanssa mainita. Fanyare on upea kirjoittaja, nuo ficit on .... vetää mut sanattomaksi. X Japania. Suosittelen lukemaan.

Vanhoissa Lafeissa sääti paljon Qfeiss, mutta täytyy sanoa että miulle jäi aika vahvasti mieleen ficit Haluttu, Itsenäinen, Viallinen - positiivinen (Dir en grey, the GazettE) ja Hetkellisten mielenhäiriöiden trilogia (AnCafe, mutta en suosittelis alle 16-vuotiaille.). Mukavan erilaisia ja hyvin kirjoitettuja, mm-m. Myöskin kyseisen tyypin Nightmare-ficit on aws.

Sitten. minnakon Millainen on maailmasi, Toshiya?, Dir en grey angst joka oikeasti on jäänyt mieleen. Angstia, josta pidän. Tähän perään pakko mainita Kirainen Oodi stressille. Erilainen angst, mutta todella hieno. Karun todellinen. Dir en greytä edelleen. Ja hitto menkää lukemaan.

Ah. En jaksa etsiä englanninkielisiä. Ja luultavasti tästäkin puuttuu jotain, en jaksa penkoa vanhasta Lafista. Luultavasti tuun editoimaan vielä siis.

Päivitetty 6.1.2009

Yuugin fic Sekaisin Girusta. En osaa edes kuvailla, menkää lukemaan itse.
Viimeksi muokannut tiku päivämäärä Ti Tammi 06, 2009 10:27 pm, muokattu yhteensä 1 kerran

Avatar
tiku
Teknikko
 
Viestit: 216
Liittynyt: To Elo 14, 2008 5:03 pm
Paikkakunta: 4cm hole in your chest

Re: Suosikkificit

ViestiKirjoittaja Dobnu » Pe Tammi 16, 2009 11:08 pm

Mä luen paljon ja kaikenlaista, mutta lempificcejä on sinänsä vähän. Tässä kuitenkin semmoisia, joiden pariin jaksan palata yhä uudellen hyvän lukemisen puutteessa, tai jotka tekivät vaikutuksen ihan silloin ensimmäisellä kerralla lukiessa.

Mun lempificci tällä hetkellä taitaa olla Kill me gently by golden_kimono. Orkrist siitä jo mainitsi ennemmin, joten en ala tehdä toista summarya. Fakta kuitenkin on, että paljon menetätte, jos ette lue.
Samoin Memlein mainitsema You are my voice by kiyoshiyuu on lukemisen arvoinen, vaikka reitukia onkin.

Suomenkieliset:

Pohjoista leveyttä by Orkrist
K7, RukixKai, angst, general, oneshot
Gazette on hajonnut ja Rukin ja Kain tien eronneet, kunnes eräänä kevätpäivänä laivat tuovat Kain takaisin.
Paras oneshot, jonka olen koskaan suomeksi lukenut. Kuvailu ja tarina ovat riipaisevan kauniita, juuri sopivasti angstia, kaunis, koskettava, tunteita herättävä, onnistuu aina saamaan mut itkemään.

Eien by Shura
K13, Gazette + Dir en grey, ReitaxKai, AU, 4/?
Reita on elämässään eksyksissä. Eräänä päivänä hän kohtaa Kyon - "Peter Panin" -, joka johdattaa hänet omaan maailmaansa.
Tämä on aivan ihana sarja, vaikka ei olekaan päivittynyt melkein vuoteen. Kaunista kieltä ja hienoa kuvailua ja idea on mitä ihanin. Kaikki satuhahmot Kapteeni Koukusta Hulluun Hatuntekijään jrokkareina, ihana toteutus, satumainen ja silti täynnä ajatuksia, mutta ei kuitenkaan ole liian angstinen. Ihana. Lukekaa.

JFanFic50
Mä tykkään lukea tämän haasteen ficcejä, siksi linkkasin tuohon haasteen oman ficcilistauksen. Mitä olen itse lukenut, voin noista suositella ainakin Elindarin, minnakon, Ujelon, Lauran ja iacuin ficcejä.


Englanninkieliset:

Transition Sidestories by kagome_angel
RukixKai, NC17, romance, fluff, 3 osaa
Memlei tuolla aiemmin mainosti Transition-sarjaa, mutta minä pidän enemmän sen sivutarinoista. Niitä on kolme, Chicken, Perfect Morning ja Never, Always. Vaikka etenkin kaksi ensimmäistä ovat suurelta osalta seksiä, ei se haittaa, koska juoni on olemassa. Näissä on juuri sopivasti fluffia, romanssia ja huumoria ja ihana paritus. Jaksaa lukea yhä uudelleen.

Dulling Beauty by kouchou_kyoushu
Sallittu, RukixKai, angst, fluff, oneshot
En osaa kirjoittaa tästä summarya, joten lainaan sen suoraan: "He looked back to his reflection. It was like a magic trick. The smears were fixed, the sweat wiped off. When you’re capable of so much more and of something so grand, nobody notices what you’d sacrifice to get to where you were."
Tämä on ficci, jonka aukaisin vain parituksen takia, ja jonka hienoudesta yllätyin. Yksi parhaista ficeistä, mitä olen hetkeen lukenut. Kaunis, koskettava ja ajatuksellinen, eikä paritus todellakaan ole tässä pääasia, vaan tarina keskittyy Rukiin.

Bug by sani
ReitaxRuki, RukixAoi, AoixUruha, AU, romance, NC17, 10/10
Koska tämän ficin summary on sen verran hyvä, kopsaan sen tähän: Ruki is a man of many obsessions. After a fateful meeting with a stranger in a club, a series of events shows him that one obsession could destroy him - while another just might save him..."
Ensimmäinen reituki, josta koskaan olen pitänyt, eikä niitä ficcejä muutenkaan ole kuin kaksi. Ruki on todella omanlaisensa persoona, sympaattinen kaikessa obsessoituneessa outoudessaan. Kieli on sopivan kepeää ja huumoripitoista, olen nauranut joillekin tämän ficin letkautuksista pääni irti. Todella hieno ja hyvin kirjoitettu, erilainen ficci, jossa paritus ei haittaa menoa ollenkaan.

Fragments by insentient_doll
RukixKai, PG, romance, drama, angst, oneshot
Kai joutuu auto-onnettomuuteen ja menettää muistinsa.
Aihe on kieltämättä kliseinen, mutta ficci on niin hyvin kirjoitettu, ettei kliseisyyttä tule edes ajatelleeksi. Tunteita herättävä, surullinen ja angstinen, mutta lopusta jää kuitenkin hyvä olo.
Viimeksi muokannut Dobnu päivämäärä La Kesä 13, 2009 9:30 pm, muokattu yhteensä 1 kerran

Avatar
Dobnu
Teknikko
 
Viestit: 231
Liittynyt: To Elo 14, 2008 5:49 pm
Paikkakunta: Tähtilaiva

Re: Suosikkificit

ViestiKirjoittaja trouble » Ke Maalis 25, 2009 8:10 am

ajattelin nyt postata tännekkin, koska tuntui vaan siltä. :------------) joo moi.


Lempificcejä miul on oikeestaan aika paljon, joten pitää vähän karsia.
Ja en edes muista enää varmaan kaikkia tärkeimpiä.

Natural by Rinoa
PG-13, hyde/tetsu, romance & fluff

On the last day of exams, hyde came home after school to find an envelope sitting on his bed, his name written on the front in beautiful English script, as if someone had carefully agonised over it for hours. When he opened it, a small slip of folded paper fell out, red in colour, written over with small black characters. He realised what they said before he noticed the shape of the origami. A love heart.

yksinkertaisen söpö *__* ja tästä tulee tosi hyvä olo kaikin puolin :3
tää on just sellasta ylisöpöä mitä tykkään lukea.

Springtorn by Rinoa
PG-13, hyde/tetsu, romance & fluff

In spring, hyde’s clothes are always ripped and torn and his mother can never work out why.

niin no, mitäpä sitä selittelemään, Rinoa tekee sen taas.
Yksinkertaisen söpöä fluffyhattaraa. Tän pystyy hyvin näkemään ominsilmin samalla kun lukee tätä. namm :3

luen kyllä eniten mielellään VAMPS ja Laruku ficcejä tosiaan.
Lempiparitukset on: Hyde/Tetsu, Tetsu/Ken, K.A.Z/Hyde, Gackt/Hyde, Sakura/Hyde ... onhan niitä.
Show me landscapes 君が誘う
劈くような鼓動にのせて
眩しいくらい はしゃぎながら
Drive me crazy 塗り変えるのさ

Avatar
trouble
Fani
 
Viestit: 8
Liittynyt: Su Maalis 22, 2009 12:22 pm

Re: Suosikkificit

ViestiKirjoittaja gnrbu » Ti Kesä 02, 2009 5:22 pm

Tämänhetkiset suosikkini -lista, joka päivittyy täysin randomein väliajoin:

Paras deathfic
Fugu: Yritin kasvattaa siipiä selkääni (Diru, D/T, R, one-shot)
Uskomatonta mutta totta: On mahdollista kirjoittaa itsemurhafic ilman angstia. Suosittelen videokuvaamaan itseäsi lukemisen aikana, ainakin minun eläytymiseni oli eeppistä.

Paras epätasavertainen suhde (mitä on suomeksi "power differentials"?)
Hyanniee: Likaiset käteni (Screw, Byou/Yuuto, NC-17, one-shot)
Prostituutiota, helppoa seksiä ja hankalia ihmissuhteita. Jättää kielelle katkeran realistisen maun. Jatko-osa kuulemma suunnitteilla, tule auttamaan kinuamisessa.

Paras genreficci
Xtra: Moments in monochrome (Sid & Gaze, Ruki/Mao, PG-13, one-shot)
Etsivä!Mao jahtaa mestarivaras!Rukia vain huomatakseen joutuneensa itse jahdatuksi. Ylistäisin kirjoitustyylin taivaisiin, mutta sen, että lisäsin sen tälle listalle, pitäisi kertoa tarpeeksi.

Paras henkilökuvaus
Fanyare: A Human Body (X, Toshiki, R, 11 lukua)
Oikeastaan tämän yläpuolella voisi lukea "paras ihan mikä tahansa". Spoilaamisen pelossa en uskalla sanoa tästä muuta kuin että Yoshikilla on rankkaa, mikä vaikuttaa koko bändiin.

Paras ihmissuhdedraama
Nokku: Mitä olen tehnyt ansaitakseni tämän? (MUCC & Gaze +muita, R - NC-17, kesken)
Kiinnostavat, moniulotteiset hahmot ja sujuva dialogi kuljettavat tarinaa eteenpäin kuin huomaamatta. Koukuttaa paremmin kuin mikään televisiosaippua. Kunpa tätäkin tulisi lisää viisi kertaa viikossa.
Viimeksi muokannut gnrbu päivämäärä Ke Syys 23, 2009 9:42 am, muokattu yhteensä 2 kertaa

Avatar
gnrbu
Vuoden Kaoru
 
Viestit: 2497
Liittynyt: Ti Maalis 24, 2009 12:05 am

Re: Suosikkificit

ViestiKirjoittaja Tuuli » La Kesä 06, 2009 1:56 pm

Draama-sarja eli toisin sanoen ficit Romeo ja Julia, Kolme muskettisoturia, Enkeleistä ja mistelinoksista ja Troijan sota by Shura
Rakastan. Rakastanrakastanrakastan. Kerrankin minua ei kiinnosta, onko mukana sydäntäsykähdyttäviä, suuria tunteita ja täydellisyyttä hipovaa, koskettavaa kuvailua. Tutustuin näihin ficceihin jo muutama vuosi sitten ja niihin liittyy harvinaisen vahva tunneside. Ehdottomasti suurimpia suosikkejani kaikesta suomenkielisestä fanifiktiotuotannosta. Niitä harvoja kertoja, kun Dirugaze on oikeasti onnistunut.

An Ardent Pledge by Sadie K. Adder
Ensimmäisiä englanninkielisiä ficcejä, joita olen lukenut. Onnistuu myös harvinaisen hyvin oman hahmon ja jiirun parittamisessa, eikä tee päähenkilöstä Tomokosta lainkaan vihattavaa. Harmittaa vieläkin, että ko. ficci jäi kesken - pitkälle kuitenkin, osaan 26. Toimii vieläkin erittäin hyvin, vaikka ensimmäisestä lukukerrasta on jo aikaa.

Ryu in College Timeline by Delijah
Gokusen 2-draamaan pohjautuva fic, josta on kuitenkin luotu täysin uusi 'verse. Tulevaisuus sen jälkeen, kun 3D on valmistunut ja jatkanut elämäänsä (tosin keskittyy käytännössä pelkästään Hayatoon ja Ryuhun, muut 3D:n oppilaat näkyvät parhaimmillaan mainintoina). Yksi suosikeistani Delijahilta.

Not Like Other Boys by notaverse
Ihmettelen itsekin, miten tämä fic nousi niin korkeaksi suosikikseni, kun ottaa huomioon, että se on fluffyinen, one-sided!oneshot ja lisäksi mitoiltaan vain hieman päälle tuhat sanaa. Jostain syystä vain pidän kovasti kirjoittajan luomasta Yamatosta. Tämäkin pohjautuu Gokuseniin, tosin tällä kertaan kauteen numero kolme.

The BDSM Chronicles by Delijah
Täytyykö edes selittää? ;) Vanilla-NC käy joskus harmittavan tylsäksi lukea, sekä suomeksi että englanniksi. Nämä ficit kuitenkin piristävät kummasti ja paritukset sekä käytetyt ideat, tunnelmat ja huomiot ovat nannaa.

Boten Anna by soonilammas
Vaan niin mahdottoman suuria nostalgiaviboja herättävä fic, ettei mitään rajaa. :D Tykkään! Sama virsi kuin draamasarjankin kanssa; en välitä, vaikka kyseessä ei olekaan välttämättä Lafin liikuttavin tai kaunein teos, suosikki silti tästä hamaan ikuisuuteen. Basshunter/Reita, kjäh.

Haluttu, Itsenäinen, Viallinen - Positiivinen by Qfeiss
Muistan olleeni täysin monttu auki lukiessani tätä. Harvinaisen toimiva ja ovela fic - ja paritus lisäksi sopivan erikoinen, mutta silti helposti sulatettava. En tainnut koskaan edes ehtiä kommentoimaan tätä, sillä liityin kaikista vanhimpaan Lafiin vain jonkin verran ennen sen ensimmäistä muuttoa. J'adore.
ficcilistaus | tumblr | last.fm

( filthy victorians, they made me what I'm made of )

Avatar
Tuuli
Roudari
 
Viestit: 82
Liittynyt: To Elo 14, 2008 8:00 pm
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Suosikkificit

ViestiKirjoittaja gnrbu » La Kesä 27, 2009 3:21 pm

Pakko tulla jakamaan tämä: Two Worlds Collide, kirjoittanut lalalandfan, paritus Nick Jonas/Kyo, NC-17. Ihan oikeasti.

//minnako korjasi linkin

Avatar
gnrbu
Vuoden Kaoru
 
Viestit: 2497
Liittynyt: Ti Maalis 24, 2009 12:05 am

Re: Suosikkificit

ViestiKirjoittaja Apinakapina » Ke Tammi 27, 2010 11:30 pm

Omg, paras, eeppisin Gazette-fic (by heygeorge @ LJ), jonka olen ikinä lukenut. Kaikki kynnelle kykenevät ja englantia vähänkin osaavat lukemaan.... :D

Pääosassa julkinen vessa. ;______;
Kuvassa Keiji, Reitan neitokakadu. Se on söpö.

Avatar
Apinakapina
Taustalaulaja
 
Viestit: 281
Liittynyt: To Huhti 23, 2009 12:15 am

Re: Suosikkificit

ViestiKirjoittaja DIM » Pe Maalis 05, 2010 6:28 pm

Mitkä/mikä ovat lempificcejäsi/lempificcisi?
You, dream, illusion by Nightfall.
Tämä on / on ollut jo pitkään mun lempificci lafissa. Ensinnäkin, rakastan ton ficin ideaa ja aihetta. Siinä on ihan mielettömästi mielikuvituksellisia ja hienoja juttuja, täytyy olla tosi hyvä mielikuvitus, että voi keksiä kaiken tuon mitä tossa ficissä on. Tää aihe on tosi hankala kirjoittaa, mutta Nightfall on saanut toteutettua kyseisestä aiheesta mielettömän hienon ficin! Kaikki tossa vaikuttaa niin todelta ja teksti on niin hyvin kirjoitettua että huhhuh. Oon ihan kateellinen, kun en ite osaa kirjoittaa noin.

En oo tosin lukenut sitä vielä loppuun, johonkin puoleenväliin, mutta jo tässä vaiheessa pystyn sanoa, että toi on yksi mun lempificcejäni täällä. Osat on pitkiä, mutta se ei haittaa mua ollenkaan, koska kun luen mä vaan uppoudun ton ficin maailmaan ja sit kohta huomaankin et se on hupsis lopussa, siis osan lopussa. En oo lukenut sitä vähään aikaan, mutta siis ... toi on lempparificci ! Suosittelen kaikille, jotka tykkää fantasiaficeistä ~

Mä en ole vielä tota kommentoinut, mutta aion kommentoida heti ku oon saanut luettua tän ficin kokonaan (ihan Nighfallillekin tiedoksi, jos hän sattuu lukemaan tän :''D). Mut siis, kaikenkaikkiaan, mä rakastan tätä ficciä, vaik en ole viel loppuun lukenutkaan. ♥
please erase my wreck

Avatar
DIM
Teknikko
 
Viestit: 114
Liittynyt: Ti Helmi 24, 2009 8:34 pm

Re: Suosikkificit

ViestiKirjoittaja allisapp » Ma Helmi 13, 2012 9:42 pm

Näistä mikään ei valitettavasti ole jrock-fanfictionia. :( (Meepu antoi luvan, don't shoot the messenger!)

Mitkä/mikä ovat lempificcejäsi/lempificcisi?
Miksi?
Mistä ne löytyvät? (Linkitys suositeltavaa.)


You're Waiting for a Stranger by mixtapestar @ livejournal
- AU!Inception, Arthur/Eames, K-18/NC-17, valmis, englanniksi

Törmäsin tähän ficciin vuonna 2010, kun se oli vielä tekovaiheessa. Kierrän normaalisti kaukaa WIP (Work in progress)-tarinat, mutta sen sijaan olen aina hiukan kiinnostunut tarinoista, joissa henkilöt tutustuvat internetin kautta. Itse asiassa en edes tiennyt ficistä yhtään mitään löytäessäni sen erään henkilön rec-listalta - olin sen verran kiinnostunut Inceptionista, että oli pakko klikata auki jokainen vastaantuleva Arthur/Eames -ficci. Alku vaikutti lupaavalta ja jatkoin ihan normaalisti lukemista, mutta kun törmättiin ensimmäiseen Omegle-keskusteluun, oli silmät lähellä kulumista kun piti niin nopeasti lukea lisää.

Mutta siis, tämä ficci kertoo (kympin oppilas) Arthurista, joka tutkimusta tehdessään törmää Eamesiin internetissä.

The Dark Knight of GLU by tshapo_chi @ fanfiction.net
- AU!One Piece, Zoro/Sanji, K-18/NC-17, valmis, englanniksi

Tässä on fandom, jolta voin listata helposti yli kaksikymmentä hyvää ficciä ilman pääkipua. Olen ollut OP:n ystävä jo vuodesta 2005, ja olen tietenkin ollut myös ajoissa liikkeillä näistä ficeistä. Elämäni koki kuitenkin kovan kolauksen vuonna 2008, kun The Dark Knight of GLUn ensimmäinen osa julkaistiin. Vuoteni meni sujauksessa, kun katsoin sanamäärän nousevan ja nousevan 1k:sta 185k:hon. Ensimmäisen luvun jälkeen ei kestänyt kauaakaan, kun varmistuin lempificcini tulleen esille.

Ficci kertoo mysteerisestä vihreähiuksista Zorosta, joka muuttaa Amerikkaan Japanista isoisänsä omistamaan dojoon. Hän pitää normaaliin tapaan kendotunteja dojossa, kun yhtäkkiä koulun sanomalehdessä kerrotaan supermiehentyylisestä miehestä, joka on tapellut "pahiksia" vastaan katanalla. Lehden toimittaja, Sanji, on kiinnostunut kovastikin tästä henkilöstä, ja hän päättää saada identiteetin selville hinnasta millä hyvänsä.

Sinners by Ladya C. Maxine @ fanfiction.net
- AU!Beyblade, Kai/Tala, K-18/NC-17, kesken, englanniksi

Uskokaa pois, älkää antako fandomin hämätä. Törmäsin tähän ficciin pari päivää sitten tietämättä fandomista. Kuvitelkaa se shokki, kun tajusin sarjan olevan Beyblade... Pahin oli kuitenkin jo ehtinyt tapahtua; olin ihastunut tähän tarinaan. Kirjoittaja vangitsee helposti lukijansa tarinallaan, kun päähenkilö yrittää löytää sarjamurhaajan. Apua hän kysyy toiselta vankilassa asustelevalta sarjamurhaajalta, joka kiinnostuu Venäjältä kotoisin olevasta päähenkilöstä, Tala Ivanovista.

Sarja on vielä valitettavasti kesken (viimeksi päivitetty vuonna 2010), mutta vaikka kuinka välttelisit keskeneräisiä ficcejä, tämä kuuluu must-to-read -listalle. Huomatkaa kuitenkin, että ficci ei välttämättä sovi herkkänahkaisille kuvauksiensa perusteella.

"Tala Ivanov, a law enforcement trainee, is sent to Japan to solve the twisted intentions of a psycho serial killer. Once there, he is sent to interrogate Kai Hiwatari, the most sadistic yet intelligent mass murder in the world. Things only get more complicated when Hiwatari escapes the asylum, and begins a deadly cat-and-mouse game with Tala"

Minkälaisista ficeistä yleensäkin pidät? Mikä genre iskee ja mikä ei?


En haluaisi yleistää, mutta en ole koskaan törmännyt _mahtavaan suomenkieliseen ficciin. Tämän takia koen englanninkieliset fanfictionit paremmaksi muun muassa sanavalintojen ja kuvauksien perusteella. Luen harvoin lyhyitä ficcejä ja koska olen erittäin nopea lukija, kiinnyn helpommin pidempiin tarinoihin. Niin kuin leffojenkin suhteen, pidän kirjoissa/novelleissa/ficeissä-kin toiminnasta. Koen helposti tylsääntyneeksi, jos esim. tunteita kuvaillaan paljoneikä tarina meinaa liikkua millään eteenpäin. Tämän suhteen aikaisemmin suosittelemani OP-ficci on erinomainen esimerkki - tarina kulkee suht. ripeään tahtiin, siinä on toimintaa ja hahmot ovat miellyttäviä. Vaikka monessa fandomissa on niitä helmiä, niin aina niiden joukosta löytyy myös sellaisia hirviöitä, joita ei olisi kannattanut lukeakaan. Yleensä kierrän kaukaa mm. fantasian, vaikka esimerkiksi LOTR-ficit (Taru Sormusten Herrasta) ovat myös suosiossani.
Kuva
The g l o o m y morning has already died

Avatar
allisapp
Taustalaulaja
 
Viestit: 252
Liittynyt: Ma Syys 15, 2008 9:11 pm
Paikkakunta: tossun alla

Re: Suosikkificit

ViestiKirjoittaja illusionchiu » Ma Heinä 23, 2012 6:42 pm

Mulla(kin) on näitä lemppari ficcejä aika paljon, mutta yritän karsia tähän muutaman etten laita sentää ihan kaikkia.~


Mitkä/mikä ovat lempificcejäsi/lempificcisi?

Älä Katso Taaksesi by Aysha

Pintaa syvämmällä by Aysha

Go-en by Ninjin

Immortal Blood by Avalyn ja shy-rebel

Nemesis by Avalyn

+ Dekirun & Fanyaren kirjoittamia X Japan-ficcejä (;

Miksi?

Ficcejen kirjoittajat osaavat kirjoittaa ficcejen tapahtumat niin että lukijasta tuntuu että olisi oikeasti katsomassa omin silmin sitä ja eikä vaan luo mielikuvitiksellensa sitää hetkeä mitä ficcissä tapahtuu juuri silloin.

Mistä ne löytyvät? (Linkitys suositeltavaa.)

Täältä lafista ja yläpuolella on linkit suoraan jokaiseen ficciin. (:

Minkälaisista ficeistä yleensäkin pidät? Mikä genre iskee ja mikä ei?

Ööh tykkään vähän kaikenlaisista ficceistä, mutta sanotaan vaikka että ficcit joissa genreinä on slash, AU, horror jne iskee eniten muhun ainaskin nyt. (: Mikä taa ei... En oikee tiedä.. :/
Life is not about waiting for the strom pass,
it is about learning to dance in the rain.

    3 tykkää.
Avatar
illusionchiu
Taustalaulaja
 
Viestit: 284
Liittynyt: Ti Joulu 06, 2011 5:20 pm
Paikkakunta: Turku

Seuraava

Paluu Lukeminen & kommentointi

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron