WE WANT JROCK BANDS TO FINLAND-videoprojekti

Yleistä keskustelua liittyen japanilaiseen musiikkiin.

WE WANT JROCK BANDS TO FINLAND-videoprojekti

ViestiKirjoittaja blueblade » Su Maalis 10, 2013 9:23 pm

En ole varma, voinko julkaista asiani täällä, mutta jos ylemmät tahot keksii/tietää paremman palstan, siirtäköön sitten!
gnrbu siirsi viestin yleiseen jrock-keskusteluun 12.3. Ketju löytyy edelleen vanhalla osoitteella ja on myös rekisteröitymättömien kävijöiden luettavissa.

~*~

Hei lafilaiset! Oletteko kaivanneet jotakuta J-rock bändiä Suomeen keikkaamaan, mutta bändiä ei ole näkynyt?
Tuntuuko jo teistäkin siltä, että J-rockin suosio vähenee ja koko kultti voi kadota pahimmassa tapauksessa olemattomiin?
Pelkäättekö että heitä ei tule näkymään enää ollenkaan tai ani harvoin?
Nyt voitte itse auttaa asian edistämisessä ja yhteistyöllä ja todella kovalla työllä tähän voi tulla muutos!

Jotkut teistä ovat voineet kuulla projektista FINLAND WANTS KPOP-videoprojektista, nee?
Projektissa siis Kpopin kannattajat ovat kirjoittaneet isolle paperille suosikkiartistiensa nimet ja ottaneet kuvan, ja yhteisvoimin luoneet niistä videon.
KoMen sivuilla julkaistiin kyseinen video ja sen merkitys.

Tämän projektin innoittamana päätimme yrittää pystymmekö me j-rockin kannattajat samaan, joten nyt olemme tarttuneet taas yhteisvoimin härkää sarvista ja laitoimme pystyyn samankaltaisen projektin eli WE WANT JROCK BANDS TO FINLAND-videoprojektin joka toimii samalla tavalla.

Ohjeet tulevat tässä:

1. Kirjoita lista bändeistä paperille keiden haluaisit vetävän keikan Suomessa.
Kirjoita bändien nimet mahdollisimman isolla että ne näkyisivät hyvin youtubeen tulevassa videossa.

2. Ota itsestäsi tai kaverien kanssa kuva lapun kanssa.

3. Lähetä kuva osoitteeseen O-ChanAnime@hotmail.com

4. Kuvista kootaan video youtubeen.

Linkkejä alla:

FB > http://www.facebook.com/groups/218264121648937/
IRC-Galleria > http://irc-galleria.net/community/3406773-we-want-jrock-bands-to-finland-videoprojekti
Tumblr > http://wompatti.tumblr.com/post/44799136747/we-want-jrock-bands-to-finland

Kiitoksia lämpimästi etukäteen kaikille halukkaille ja osallistujille!
Jakakaa toki eteenpäin~!
~ Yearning for open wounds as if to ridicule myself. ~
- The GazettE - Naraku -

    4 tykkää.
Avatar
blueblade
Fani
 
Viestit: 23
Liittynyt: Ti Elo 14, 2012 3:24 pm

Re: WE WANT JROCK BANDS TO FINLAND-videoprojekti

ViestiKirjoittaja Yuugi » Su Maalis 10, 2013 11:03 pm

Ihan pakko nyt kysyä.

Oon kuullut tästä projektista ennenkin, mua mua itseäni hieman hämmentää sen merkitys. Eli, tuoko JaME Suomeen bändin, jota ehkä 20 tyyppiä on toivonut erinäisillä lappusilla? Eikö moinen veto olisi aika riskialtis ja luultavasti hintava, eikä rahoja ehkä koskaan saataisi takaisin?

Toisekseen, myönnän, etten juuri näe tästä hyötyä omalle kohdalleni, koska en kuuntele oikeastaan... yhtäkään länsimaissa kovin tunnettua J-bändiä. Eli, toteaako JaME/keikkajärjestäjä, et "Kappas, tuolla on yksi tsiku, jolla on listassa Kiryu. Voitais tuoda Kiryu Suomeen." Vai ohittavatko he minun bändini, kun vastassa onkin 50 ihmistä, joiden listalla on An cafe?

Ajatus on kaunis, toteutus ehkä hiukan turhan... kollektiivinen omaan makuuni. Mutta hei, oon ihan onnellinen niiden puolesta, jotka tällä saa sen oman bändinsä Suomeen. ^-^ Lykkyä tykö teille!
ママちゃん, 平手打ちしてください!!

Kuva

Avan tehnyt Hasu

Avatar
Yuugi
Pääesiintyjä
 
Viestit: 595
Liittynyt: To Elo 14, 2008 7:03 pm
Paikkakunta: Ramen hameen alunen, siellä minne kaikki kadonnut menee

Re: WE WANT JROCK BANDS TO FINLAND-videoprojekti

ViestiKirjoittaja allisapp » Ma Maalis 11, 2013 8:09 am

^ Haluaisin korjata yhden jutun, minkä olen huomannut monen unohtaneet. JaME ei järjestä keikkoja lainkaan. Silloin tällöin voi löytyä kilpailuja, joista voi voittaa lippuja, mutta nekin tulee keikkajärjestäjiltä. Toistan: JaME ei järjestä keikkoja. :'D

Idea on kaunis, kuten Yuugi sanoikin, mutta realistisesti ottaen erittäin epätodennäköistä. En kuitenkaan tyrkkää projektia samantien alamäkeen, vaan kannustan teitä jatkamaan, koska ajatushan on tärkein.
Kuva
The g l o o m y morning has already died

    4 tykkää.
Avatar
allisapp
Taustalaulaja
 
Viestit: 252
Liittynyt: Ma Syys 15, 2008 9:11 pm
Paikkakunta: tossun alla

Re: WE WANT JROCK BANDS TO FINLAND-videoprojekti

ViestiKirjoittaja Amber » Ma Maalis 11, 2013 3:40 pm

Niin, itsekin kommentoisin tätä hieman skeptisesti, vaikka onkin aivan ihanaa, että haluatte vaikuttaa asioihin yhteisvoimin. Olettehan tietoisia, että tämä video pitäisi saada bändien keikkamyyjien sekä varsinkin suomalaisten keikkajärjestäjien näkyville, jotta sillä olisi edes teoreettisia vaikutusmahdollisuuksia? Pistokeikka Suomeen sitä paitsi on aika kaukaa haettu vaihtoehto; rahallisesti kannattavaa taitaa olla vain kiertueen yhteydessä täällä piipahtaminen.
Sateen jälkeen hiekkatiellä kauneus hehkuu ja kumartaa syvään.

"I think that giving up is a harder road. Walk a road that wouldn’t leave you any regrets."
- Kaoru, Dir en grey

Avatar by Ninjin.

    1 tykkää.
Avatar
Amber
Vuoden beta
 
Viestit: 1282
Liittynyt: Pe Elo 08, 2008 8:58 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: WE WANT JROCK BANDS TO FINLAND-videoprojekti

ViestiKirjoittaja philosophy » Ma Maalis 11, 2013 8:21 pm

Hienoa että tällaisia projekteja on, mutta toivon että niiden yhteydessä myös ymmärretään että viesti pitää saada virallisille tahoille asti. Pelkkä monen monta fania paperilappujen kanssa ei riitä.

blueblade kirjoitti:Tuntuuko jo teistäkin siltä, että J-rockin suosio vähenee ja koko kultti voi kadota pahimmassa tapauksessa olemattomiin?
Pelkäättekö että heitä ei tule näkymään enää ollenkaan tai ani harvoin?


Tähän lienee pakko mainita, että ettekö juuri te - me - pidä sitä ylhäällä? Vai eikö suosikkibändiään voi fanittaa jos se ei tule kotikonnuille ränkyttämään? J-rock ei katoa olemattomiin niin kauan kuin itseään todellisiksi faneiksi väittävät pysyvät musiikin parissa eivätkä heitä sitä romukoppaan seuraavan muotisensaation tullessa.

Ja hei, ajatelkaas nyt hyvät ihmiset kuinka paljon meillä Suomessa on jiirukeikkoja! Ihan viimeisimpien kuukausien aikana isänmaan tantereella on talsinut
THE MICRO HEAD 4N'S, BLACK LINE, An Cafe, Acid Mothers Temple ja monta muuta. Tulossa on muun muassa GOCOO, HIROMI ja SIGH. Euroopaan kiertueita yltää muun muassa OROCHIlta ja DEATHGAZElta, hyvällä tuurilla jopa VAMPSilta. Se, että lempibändinne ei ole juuri nyt keikkailemassa ei tarkoita sitä että j-rockin suosio on kuolemassa.
Viimeksi muokannut philosophy päivämäärä Ma Maalis 11, 2013 9:00 pm, muokattu yhteensä 1 kerran
Pahuus on aina mahdollista, mutta hyvyys loputtoman vaikeaa
my misery, my love, my text

    2 tykkää.
Avatar
philosophy
Fani
 
Viestit: 4
Liittynyt: Pe Heinä 22, 2011 7:21 pm
Paikkakunta: Taijin jääkaapin ylähylly

Re: WE WANT JROCK BANDS TO FINLAND-videoprojekti

ViestiKirjoittaja maiko » Ma Maalis 11, 2013 8:48 pm

^Samaa mieltä ! Projekti on oikeasti hyvällä asialla varsinkin kun ottaa huomioon sen, miten monet fanit ovat nykyään välinpitämättömiä lempimusiikkinsa suosion ylläpitämisen suhteen, eli toisin sanoen musta on tosi ihanaa nähdä ihan oikeasti aktiivisia ihmisiä. Mutta kuten edellinen kirjoittaja mainitsi, niin ei ne keikat täältä mihinkään ole kadonneet, bändit tietysti vaihtuvat vuosien varrella, samoin kuin keikoille tuleva ihmismäärä toisinaan on entistä pienempi, mutta niin kauan kun täällä on edes jonkin verran faneja, toivoa tuskin on kokonaan menetetty. Toivon tietenkin parasta sen suhteen, että tän projektin tulokset saadaan eteenpäin sellaisten ihmisten näytille, jotka oikeasti voivat tehdä asioille jotakin !

En tosin tiedä, kuinka realistisen kuvan bändin abc fanikannasta Suomessa tuo projekti antaa (= eli onko bändin tuominen Suomeen rahallisesti kannattavaa järjestäjän kannalta oikeasti), jollei siihen jotenkin saada mukaan about koko suomen jrock-porukkaa, tai ainakin niin isoa ihmisryhmää, että tulokset olisivat oikeasti vakavasti otettavat. Eivät siis sellaiset, että bändin abc faneja on sattumalta eksynyt suht pienestä ihmismäärästä koostuvaan projektiin suhteettoman paljon verrattuna bändin xyz faneihin, joita kumminkin projektin ulkopuolelle jäävästä suuresta ihmismäärästä löytyisi oikeasti monta kertaa enemmän. okei sori, tää esimerkki oli kummallinen ja täynnä outoja, pitkiä lauseita, mutta toivottavasti pysyitte kärryillä. :---(

    1 tykkää.
Avatar
maiko
Roudari
 
Viestit: 61
Liittynyt: Ke Marras 03, 2010 2:19 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: WE WANT JROCK BANDS TO FINLAND-videoprojekti

ViestiKirjoittaja Raura » Ma Maalis 11, 2013 9:37 pm

Hyvänen aika tätä skeptisyyttä. Paremmaksi lähtökohdaksi toimisi ennemmin positiivisuus, eikä tämä "kun ei odota liikoja, ei pety" -asenne.

Uskoakseni on jo maalaisjärkeä, että projektin tuotokset täytyy saada keikkajärjestäjien ja vaikuttavien tahojen tietoisuuteen. Ja uskon projektin aloittaneiden henkilöiden jo tietävän tämän; jos halutaan vaikuttaa, otetaan selvää oikeista ja vaikuttavista keinoista, joita ns. siviili voi omalla panoksellaan saada aikaan - eihän muutoin olisi järkeä edes herätellä kanssapelaajien toiveita.

Ja vaikka yritys vetäisikin vesiperän karille, ei sitä voi katsoa huonolla. Ainakin voimme sanoa oikeasti yrittäneemme. Emme sentään istuneet ryystämässä teetä pyöritellen peukaloita ja toivoen, että joku nostaisi ihraperäsimensä tuolista tositoimiin. (What?)
君はどこに落ちたい?
・・・
I don't wanna become the fucking garbage like you.

    3 tykkää.
Avatar
Raura
Fani
 
Viestit: 17
Liittynyt: La Syys 19, 2009 10:42 pm

Re: WE WANT JROCK BANDS TO FINLAND-videoprojekti

ViestiKirjoittaja Hipsu » Ma Maalis 11, 2013 9:42 pm

Ihmiset on ollut nyt jostain syystä tosi varautuneita ja meiningillä 'ei tämä mitään auta' ja nooh, jokainen toki voi olla mitä mieltä haluaa. : ) Onneksi kuitenkaan suoraan olla tyritty ideaa, mutta silti .. en tiedä. Joidenkin mielestä on perätön juttu, että keikat ovat vähentyneet Suomesta. Onhan se totta, että bändit vaihtuvat ja sitä rataa, mutta maifonkin keikka meinattiin peruuttaa juuri sen takia, ettei faneja ole. Sekä asia on todettu useammilla tahoilla jo, että skene on syrjääntymässä ja hiljeentymässä, aivan järjestien kautta.

Asiasta B7KLAN allekirjoittamana: https://www.facebook.com/notes/b7klan/discussion-report-decline-of-jrock-visual-kei-in-europe-/535855316433917

Real Visual Kei and J-Rock fans might feel bad reading this report, because they like Visual Kei and they keep following and supporting their favorite artists, but sadly they are not in a sufficient number anymore to make sure a EU tour will be well organised and financially safe. This is our objective and everyone can notice that today, except the upcoming tours of THE MICRO HEAD 4N'S and GUNJI & ADAPTER, we have no knowledge of any other european tour planned in the next months.

If we don't want this movement to die in Europe, it is really necessary to keep a fanbase of passionated people.

En nyt mitenkään sormella osoittaen -meiningillä halua mennä, mutta haluan vain, että ihmiset ottaisi totuuden tosissaan ja auttaa jos haluaa. Se on ihan okei, jossei halua osallistua, koska ymmärtäähän sen, että tää varmasti tuntuu monista todella mahdottomalta. Mä ymmärrän ja tiedän, mutta yleensä täytyy uskoa ja tehdä, että jotain voi tapahtua. Jos mitään ei tee, eikä edes yritä, niin ei niitä bändejä ainakaan tule. Ja kyllä.. kuten aiemmin joku kirjoittikin, että jos yksi kirjoittaa vain yhden pienen bändin, mitä se auttaa -noh. Kehiteltiin Mejibraylle vähän aikaa sitten adressi, joka keräsi yli sata nimeä. Järjestäjät olivat vain hyvillä siitä, että saivat kuulla liikkeestä. Ja uskon, että jokaisella pikku bändillä on toinenkin fani tässä maassa ja aina, aina on mahdollisuus uusiin faneihin! Älkää siis vain tyytykö toteamaan, että voih, olen ainut, vaan mainostakaa ja huutakaa maailmalle siitä, mistä rakastatte. Mikään ei ole mahdotonta.
I keep losing heart, thinking “I can’t go any further...I can’t walk anymore”
But I’ve still managed to keep walking, right?

    2 tykkää.
Avatar
Hipsu
Fani
 
Viestit: 9
Liittynyt: To Huhti 30, 2009 2:44 pm

Re: WE WANT JROCK BANDS TO FINLAND-videoprojekti

ViestiKirjoittaja maiko » Ma Maalis 11, 2013 10:23 pm

Oon mäkin kyllä huomannut just esim. tuon, että keikoille ei enää tule niin paljoa porukkaa, tai ainakin joidenkin ihmisten ennakkoasenteet on luokkaa "no tuun jos viittin mut ei kyl hirveesti kinost vaikka onki iha jees bändi", ja tottakai haluaisin itekkin muutosta tähän! Tosta maifon keikasta vaan sen verran, että yllätyin kyllä siitä, miten paljon porukkaa tosta perumisuhkauksesta huolimatta tuli paikalle, varsinkin jos vertaa johonkin Black Linen keikkaan, jossa imo oli huomattavasti vähemmän ihmisiä, mutta jonka mahdollisesta peruuntumisesta ei kumminkaan ollut missään vaiheessa puhetta. Ja tosi monethan ostaa liput keikoille vasta ovelta / pari päivää ennen keikkaa, joka voi tietty olla osasyy siihen, miksi lipunmyynti oli sanotaan vaikka nyt pari viikkoa ennen keikkaa vielä alhaisempi, ja joka ehkä aiheutti järjestäjissä huolta siitä, että meneekö niitä edes silloin keikan lähiaikoina sen enempää kaupaksi. :--( Mutta tottakai alhaisemmiksi muuttuneet lipunmyyntiluvut ovat jrock-keikkojen suhteen tosiasia, sitä ei voi kieltää.
Mun alkuperäisen viestin pointti nyt lähinnä oli kumminkin se, että tossa projektissa on hyvät ja huonot puolensa, joista jälkimmäiset eivät kumminkaan välttämättä tee onnistumista mahdottomaksi! Mun tarkoitus ei siis ollut olla skeptinen asian suhteen, vaan ihan vaan pohdiskella viestissäni mitä nyt mieleen sillä hetkellä tuli.

    1 tykkää.
Avatar
maiko
Roudari
 
Viestit: 61
Liittynyt: Ke Marras 03, 2010 2:19 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: WE WANT JROCK BANDS TO FINLAND-videoprojekti

ViestiKirjoittaja gnrbu » Ti Maalis 12, 2013 12:05 am

Sorry, aion valittaa. Skipatkaa rauhassa, jos ei kiinnosta. :D

Vaikka minusta on ihanaa, että ihmiset osoittavat aktiivisuutta, en pysty allekirjoittamaan projektin tavoitetta. Minä nimittäin en halua jrock-bändejä Suomeen.

Minä haluan Suomeen Dirun, MUCCun, Girugameshin, lynchin, 9goatsin tai minkä tahansa minua kiinnostavan bändin, oli se sitten areenakeikkoja vetävä X Japan tai kirjaimellisesti kellarista löytämäni Scli+pt. Moni viime aikoina Suomessa käynyt bändi on ollut minulle ennestään täysin tuntematon, musiikillisilta saavutuksiltaan merkityksetön ja lisäarvoltaan vähäinen, ja tämän kolmikon kokoontuessa minä olen mieluummin jossain muualla. En halua kuunnella mitä tahansa japanilaista musiikkia, haluan kuunnella minun mielestäni hyvää, kiinnostavaa ja/tai viihdyttävää japanilaista musiikkia. Siksi pistäisin nimeni - tai tässä tapauksessa kuvani - mieluummin vaikka "Sadie Suomeen" kuin "jrock-bändejä Suomeen" -adressiin. (Enkä edes fanita Sadieta - lähtisin keikalle vain siinä toivossa, että Mizuki olisi pukeutunut nättiin neulepaitaan. Black Linen tai Maifon keikoilla en käynyt, koska minulla ei ollut edes näin huonoja syitä.)

Jos joku haluaa fanittaa jrockia pelkästään esiintyjien kotimaan takia ja kiertää kaikki Suomen keikat Mejibraysta taiko-orkestereihin, se on ihan ok. En kuitenkaan ole sitä mieltä, että kaikkien jrockin kuuntelijoiden tulisi jatkuvasti tehdä niin pelkästä solidaarisuudesta kanssafaneja kohtaan. Jrock-fanien esittäminen homogeenisenä massana tuntuu mielestäni epärehelliseltä. Yuugia mukaillen, jos minä kirjoitan lappuuni Scli+pt ja jonkun keikkajärjestäjän aivopierun tuloksena bändi kutsutaan Suomeen esiintymään tyhjille saleille, kuka siitä muka hyötyy?

Pakko vielä sanoa, että keikkojen kävijämäärien lasku johtuu mielestäni myös keikoista itsestään, ei pelkästä jrockin kuuntelijoiden määrästä. Vuonna 2013 olemme nähneet toistaiseksi Maifon ja Lolita Complexin ja odotamme Hiromia, Plunklockia, Sighia ja Gocoota. Vuonna 2007 näimme MUCCun, Ayabien, D'espairsRayn, Dir en greyn, Moi dix Mois'n ja The GazettEn. En liene ainoa, johon jälkimmäinen listaus iski kovempaa.

    11 tykkää.
Avatar
gnrbu
Vuoden Kaoru
 
Viestit: 2497
Liittynyt: Ti Maalis 24, 2009 12:05 am

Re: WE WANT JROCK BANDS TO FINLAND-videoprojekti

ViestiKirjoittaja tycho » Ti Maalis 12, 2013 7:37 am

itsekin tässä vähän vastahakoisesti, enkä edes kunnon käytännön syiden takia.

mielestäni kuitenkin tämä nimenomainen tempaus saisi olla ihan vain kpop-fanien juttu. ne sen ensin tekivät, syystäkin luultavasti, eikä ainakaan minusta ole mukavaa viedä toisten karkkeja ja yhteisöllisyyttä, eihän?

itse voisin meepua hieman mukaillen osallistua(/järjestää) jonkun, todennäköisesti diruun liittyvän (yksi bändi yhdistää helpommin kuin jrockin kaltainen laaja ja häilyvä käsite), mahdollisesti vielä järjettömämmän (no hei, ois musta jännä tietää miten joku shinee tai big bang järjestetään järkevästi tavastialle) tempauksen ihan sen huomioarvon takia. jos tempaus olisi hyvä ja vaikka ne dirpan pojat sen jotakin kautta näkis, vois se niistä (noin kun diru on vähän kiero kulttubändi tjv) olla siinä määrin ihan hauskaakin, missä suomeen kannattaa tulla keikkailemaan (suomen kiertue!!).

itseäni hieman harmittaa yhteisöllisyyden kuihtuminen, mutta niin vain käy. vannoutuneimmat kasvavat yli, mutta kaikki järkyttävä on jo nuorempien puolesta tehty. en kuitenkaan henkilökohtaisesti pidä käsitteestä jrock eikä minulla ole minkäänlaista jrockfani-identiteettiä. (koska ^^^)

mut pääasia se, et keksitään mieluummin jotain omaa?
It disappears without even being able to let out a word / Was it freedom that we won?
Feeling the body temperature of my dream and I pray / Everything gets twisted


Sade hakkaa tätä maata eikä lopeta
Se vain hakkaa maata

    4 tykkää.
Avatar
tycho
Vuoden moderaattori
 
Viestit: 697
Liittynyt: Ma Elo 25, 2008 12:49 am
Paikkakunta: Vantaa

Re: WE WANT JROCK BANDS TO FINLAND-videoprojekti

ViestiKirjoittaja gnrbu » Ti Maalis 12, 2013 8:05 am

^ Komppaan täysin tychoa.

Kyllä joukossa on voimaa, ja uskon, että esim. "Diru Tuskaan" tai "The GazettE Suomeen 2014" olisivat ihan saavutettavissa olevia tavoitteita, kun vähän mietittäisiin ja nähtäisiin vaivaa. Sitä varten pitää kuitenkin päättää, mitä halutaan. Jos haluaa "jotain", saa... no, jotain.

    3 tykkää.
Avatar
gnrbu
Vuoden Kaoru
 
Viestit: 2497
Liittynyt: Ti Maalis 24, 2009 12:05 am

Re: WE WANT JROCK BANDS TO FINLAND-videoprojekti

ViestiKirjoittaja Raura » Ti Maalis 12, 2013 1:01 pm

Tottakai aihe on häilyvärajainen ja sisältää kaikki mahdolliset yhtyeet. Käsittääkseni osallistujien tarvitsee 'allekirjoittaa' vain niiden bändien kohdalle, joita Suomeen halajaa vierailemaan.

Mielekkäitä bändejä voi olla useampi ja siten vähän vaikea osallistua kymmeneen eri projektiin, right? Mielestäni ryhmä on parempi tällaisenaan ja sieltä voi onkia yksittäistenkin bändien 'saanti'projekteihin, jos sellaisia halutaan ohella aloittaa.

Nyt vain täytyy puntaroida, että haluaako kaikki lempparinsa samana vuonna käymään vai suoko kukkaro vain 1-2 bändin vierailun.
君はどこに落ちたい?
・・・
I don't wanna become the fucking garbage like you.

    1 tykkää.
Avatar
Raura
Fani
 
Viestit: 17
Liittynyt: La Syys 19, 2009 10:42 pm

Re: WE WANT JROCK BANDS TO FINLAND-videoprojekti

ViestiKirjoittaja blueblade » Ti Maalis 12, 2013 6:23 pm

^ Jatkan vielä tästä itsekin; projektilla on oikeastaan tarkoituksena näyttää, että Jrockin kannattajia on yhä ja halutaan saada bändejä Suomeen. Yritetään saada myös kysyntää kasvamaan ja koitetaan saada isommat tahot huomaamaan, että hei, kyllä me kuuntelemme heitä yhä, miksei heitä vaan näy täällä, kun se suurin buumi meni?

Sitten kun ollaan saatu viestiä edes vähän perille isommille tahoille (kuten juuri keikkajärjestäjille), niin sittenhän tod. näk. alkaa juuri nämä "Dirut Tuskaan" ja "GazettE Suomeen 2014" jutut.
Tällä oikeastaan on tarkoitus vain yhdistää sitä, että Suomessa on ihmisiä, jotka haluaa bändit Suomeen, ei tässä nyt puhuta siitä, että hehkutaan kyseistä maata tai puhutaan kaikista Jrock bändeistä, musiikkityylejäkin on siinä niin erinmoista.

Sitten kun ollaan taas siinä, että kannattavuutta löytyy pienestä maastammekin, niin aletaan vetämään allekirjoituksia adresseihin jotka tuovat jonkun/joitakin bändejä tänne.
~ Yearning for open wounds as if to ridicule myself. ~
- The GazettE - Naraku -

    5 tykkää.
Avatar
blueblade
Fani
 
Viestit: 23
Liittynyt: Ti Elo 14, 2012 3:24 pm

Re: WE WANT JROCK BANDS TO FINLAND-videoprojekti

ViestiKirjoittaja Hipsu » Ti Maalis 12, 2013 9:59 pm

Hmmn. En voi enää kuin todeta, että jokaisella on oma mielipiteensä asiasta kuin asiasta. Jokainen tekee, kuten näkee parhaakseen ja olkoon se myös niin. Toki on kiva lukea muitten mielipiteitä asiasta, mutta ah - en tiedä. Tää ihme 'spekulointi' vaan saa naurahtamaan, kun en tiedä enää ollaanko samalla vai eri puolella ~vaikka samaa puolta ainakin piti olla. Ehkä ihmiset ovat kasvaneet jotenkin sen yli, että yritetään tälläisillä bändejä tuoda Suomeen. En tiedä. Mikä teistä sitten olisi parempaa, kun tämäkään ei kelpaa? Miksette te tee mitään, jos teidän mielestä ne ovat hyviä ideoita? Itse perustin moisen 'gazette Suomeen 2010/2011) aina nettisivuja myöden, mutta voin sanoa, ettei se tuottanut mitään tulosta. Ja kuten blueblade sanoi, tämän tarkoituksena on näyttää että jrockin kannattia on yhä olemassa ja halutaan saada bändejä Suomeen. Ja älkää ihmeessä takeru liikaa tähän jrock käsitteekseen, kun ei nyt jaksa alkaa väsäämään japanilaista musiikkia käsitystä joka kerta. : )) Well ~~ mun mielestä tää on vaa niin turhauttavaa kiistellä, kun selkeästi ihmiset ovat erimieltä tästä asiasta ja toimivuudesta. Me sentään yritetään.
I keep losing heart, thinking “I can’t go any further...I can’t walk anymore”
But I’ve still managed to keep walking, right?

Avatar
Hipsu
Fani
 
Viestit: 9
Liittynyt: To Huhti 30, 2009 2:44 pm

Re: WE WANT JROCK BANDS TO FINLAND-videoprojekti

ViestiKirjoittaja gnrbu » Ti Maalis 12, 2013 11:24 pm

Mielestäni jrock-fanien yhdistäminen, japanilaisen musiikin / visual kein näkyvyyden edistäminen Suomessa ja jrock-keikkojen saaminen Suomeen ovat ihan eri asioita. Kaksi ensimmäistä hyväksyn varauksetta. Ovathan fanien saattaminen yhteen ja bändien ristipromootio tämänkin foorumin olemassaolon tarkoitus! (On myös hurjan hauskaa, että vähemmän täällä käyvätkin ovat saapuneet keskustelemaan aiheesta vakionaamojemme kanssa. ^^)

Keikkojen hankkiminen on mielestäni lähtökohdiltaan erilainen asia. En sano, että nykyinen projekti olisi huono - mielestäni lähes 300 ihmistä samassa Facebook-yhteisössä puhumassa jrockista on hurjan hyvä asia, ja uskon, että useimmilla osallistujilla on myös hauskaa itseään ja toiveitaan kuvatessaan. Lopputuloskin on varmasti mukavaa katseltavaa. Ja kyllä, sosiaalinen media voi saada aikaan omituisia lumipalloefektejä. Parhaassa tapauksessa video voi johtaa toisiin projekteihin, jotka johtavat konkreettisempiin asioihin.

Tässä ollaan kuitenkin vasta toiveajattelun tasolla. Mutu-tuntumani on, että tämänkin ketjun "epäilijöillä" olisi hurjasti intressejä (ja jopa kykyä vaikuttaa asioihin) saada japanilaisia bändejä Suomeen. "Joku sano et pitäs tehä jotain" ei kuitenkaan ole heille riittävä kannustin lähteä tekemään asioita, vaan tarvitaan konkreettisempia tavoitteita ja toimenpiteitä. Tämä on tietysti kaksiteräinen miekka - jollekin "perustetaan JrockSuomen kaltainen yhdistys, joka järjestää the GazettEn keikan Suomessa 2015 - tässä toimintasuunnitelma, alustava aikataulu ja budjettiluonnos" tuntuu videoprojektia helpommalta idealta, moni ei uskaltaisi edes ajatella sellaista vaihtoehtoa. Jonkun mielestä keikkajärjestäjä ei ole iso, pelottava taho, jolle lähetetään sähköpostilinkki vasta kun kaikki muu on jo tehty, vaan luonnollinen ensimmäinen keskustelukumppani.

Projekti ei ole ainakaan vielä tehnyt mitään konkreettisia lupauksia, joten tavoiteorientoituneemmat ihmiset ovat jääneet sen ulkopuolelle.

    4 tykkää.
Avatar
gnrbu
Vuoden Kaoru
 
Viestit: 2497
Liittynyt: Ti Maalis 24, 2009 12:05 am

Re: WE WANT JROCK BANDS TO FINLAND-videoprojekti

ViestiKirjoittaja Avalyn » Ke Maalis 13, 2013 12:36 am

Täytyy sanoa, että olen pitkälti samaa mieltä kuin Hipsu vähän ylempänä. En oikein ymmärrä, minkä takia tätä projektia kohtaan ollaan niin kamalan negatiivisia ja kyynisiä. Totta kai on hyvä, että esitetään rakentavaa kritiikkiä, mutta mielestäni tämän keskustelun sävy on ollut enemmän lyttäävä kuin rakentava, mikä on mielestäni ikävää. Ei oikein kannusta tekemään tällaisia projekteja ja harrastamaan kansalaisaktiivisuutta, jos vastaanotto on innostuneen ja positiivisen sijaan tällainen. :(

Ensinnäkin mietin sitä, minkä takia kaikilla tuntuu olevan tähän projektiin osallistumiseen niin suuri kynnys. Minusta ei kuulosta kovin isolta panokselta kirjoittaa A4-arkille lempibändieni nimet ja ottaa/otattaa itsestäni kuva kyseisen lapun kanssa. Olisi vähän eri asia, jos tässä projektissa pitäisi maalata lempijiirujensa kuvat öljyväreillä, mutta kun kyse on vain A4-arkista ja yhdestä valokuvasta, niin osallistuminen ei vaadi suuria. Sitten voisi ainakin sanoa, että on edes yrittänyt tehdä jotain Suomessa järjestettävien jrock-keikkojen puolesta sen sijaan, että on vain harmitellut kaverille, kun mikään kiva bändi ei enää vaivaudu tulemaan tänne.

Toisekseen kummastelen, miksi niin moni tässä keskustelussa antaa ymmärtää, että osallistuminen olisi jonkinlainen riski. Mikä on pahinta, mitä voi tapahtua? Minun nähdäkseni se, ettei projektiin reagoida millään tavalla. Mikäli niin käy, niin onhan se toki harmi, mutta kannatti edes yrittää. Kuten edellä jo sanoin, projektiin osallistuminen ei vaadi paljoa, joten ei tässä ole myöskään yksittäisellä osallistujalla paljoa menetettävää, jos tuloksia ei tule.

Joku otti esiin sen, ettei pienten bändien fanien kannata osallistua, koska he jäävät suositumpien bändien fanien jalkoihin. Se on tietysti mahdollista, mutta toisaalta Suomessa on viime aikoina nähty useita pieniä bändejä ja toisinaan pienillä bändeillä on suurempi halu lähteä ulkomaille kuin isoilla ja suosituilla bändeillä, joilla riittää faneja joka sormelle ja varpaalle kotimaassakin. Ja edelleen, mitä menetettävää minulla on, jos kirjoitan paperiini vaikkapa Gotcharockan, jolla on Irc-gallerian mukaan kaksi fania Suomessa minun lisäkseni? Se, ettei Gotcharocka saavu tämän projektin jälkeenkään Suomeen, ei ole heikennys nykytilanteeseen, koska eihän kyseinen bändi ole nytkään saapumassa Suomeen. Toisin sanoen tilanne voi ainoastaan pysyä ennallaan tai parantua.

Sille, joka huolehtii, että keikkajärjestäjä saisi aivopierun ja keksisi tuoda tänne bändin, jonka keikalle tulisi viisi ihmistä, niin että bändi jäisi rutkasti tappiolle: sanoisin, että sellainen keikkajärjestäjä, joka tekee noin pahan virhearvion, on ihan väärällä alalla. Keikkajärjestäjän tehtävähän on järjestää keikkoja, jotka ovat kannattavia, enkä usko, että yksikään keikkajärjestäjä tekee järjestämispäätöstä pelkän videoprojektin perusteella. Todennäköisemmin hän tekee lisäselvitystä, niin kuin esimerkiksi jrocksuomi teki The Micro Headin kohdalla. (Vaikka tuon selvityksen tulos ei ilmeisesti vastannut ihan todellisuutta, kun keikka oli perumisuhan alla, se antoi kuitenkin suuntaa.) Ja eivätköhän ne japanilaisetkin osaa vähän rahojensa perään katsoa. Lisäksi on otettava huomioon, että Euroopan kiertueita tehdään myös promoamistarkoituksessa eikä pelkästään siksi, että yritetään päästä kunnolla voiton puolelle, jolloin pieni miinukselle jääminenkään ei välttämättä ole katastrofi. Ja no, monet jrock-fanit lähtevät yhä katsomaan myös sellaisia yhtyeitä, joita eivät fanita, joten vaikka tänne tuotaisiin bändi, jolla on vain viisi fania, niin eiköhän sinne keikalle kuitenkin raahautuisi enemmän väkeä. Itse lähdin katsomaan esimerkiksi Maifoa ja Black Lineä, vaikka kuulin ensimmäiset biisit yhtyeiltä vasta keikkapäivänä, ja kivaa oli.

Ja niille, jotka laittaisivat mieluummin nimensä "bändi x Suomeen" -adressiin, haluaisin huomauttaa, ettei tämä projekti ole mitenkään pois tuollaiselta adressilta. Voit osallistua ihan hyvin molempiin, varsinkin kun tähän projektiin osallistuminen on niin vaivatonta kuin vain voi olla. Eli jos haluat esimerkiksi Dir en greyn Suomeen, niin tee toki tuollainen adressi/projekti ja mainosta sitä täällä. Ainakin itse näkisin mieluusti enemmänkin ruohonjuuritason aktiivisuutta.

mielestäni kuitenkin tämä nimenomainen tempaus saisi olla ihan vain kpop-fanien juttu. ne sen ensin tekivät, syystäkin luultavasti, eikä ainakaan minusta ole mukavaa viedä toisten karkkeja ja yhteisöllisyyttä, eihän?


En ole tästä samaa mieltä. Mielestäni tällainen videoprojekti ei ole mitenkään kpop-faneilta pois. Eihän se mene niin, että Suomeen voitaisiin saada vain joko kpop-yhtyeitä tai jrock-yhtyeitä! Kyllä tänne molempia mahtuu tulemaan. Olen itse osallistunut yhteen kpop-projektiin, joka päätyi Youtubeen, enkä lainkaan koe tätä jrock-videoprojektia sille uhaksi tai sen idean varastamiseksi. Minusta jrock-fanit saisivat pikemminkin ottaa mallia kpop-fanien aktiivisuudesta. Ja no, nykymaailmassa lähes kaikki on jo tehty kertaalleen, että jos mitään ei saisi kierrättää ja "tuunata" omaksi, niin aika hankalaksi menisi. (Eihän kukaan kai ajattele, että tuleva opiskelijamielenosoitus opintotuen puolesta olisi matkittu hippiliikkeen rauhanmarsseista tai ammattiyhdistysten mielenilmauksista? Ja kuka tietää, kuka keksi videoprojektit, itse en kyllä ole yhtään vakuuttunut, että ne olisivat alun perin kpop-fanien käsialaa.)

Mutta niille, jotka keksivät toimivamman/omalaatuisemman/muuten paremman projektin, niin go for it! Aina saa tehdä paremmin, jos vain osaa - ja ennen kaikkea jos sitten myös tekee eikä vain puhu. Tässä topicissakin on jo esitetty paljon ideoita, joiden näkisin mieluusti tulevan toteen. Olen ihan valmis osallistumaan esimerkiksi "Gazette Suomeen 2014" -projektiin. Jos tuo projekti kuitenkin jää pelkäksi toteuttamattomaksi ideaksi, niin ei siitä juuri iloa ole.

Hipsu kirjoitti:Miksette te tee mitään, jos teidän mielestä ne ovat hyviä ideoita? [--] Me sentään yritetään.


Nimenomaan. Tämän projektin vetäjät sentään yrittävät tehdä jrock-bändien Suomeen saamisen eteen jotain, mikä on enemmän moni tässä topicissa kommentoinut voi omasta puolestaan sanoa. Tai sitten olen missannut harvinaisen monta jrock-bändiprojektia viime vuosina.

Yhteenvetona sanoisin, että koettakaa ihmiset hyvät suhtautua toisten ponnisteluihin vähän myönteisemmin ja kannustavammin. En kiellä ottamasta kantaa ja esittämästä rakentavia parannusehdotuksia - joita osalta keskustelijoista on jo tullutkin - mutta vähän positiivisempi ja innostuneempi asenne olisi kyllä tervetullut tähän ketjuun, jotta erilaisia projekteja huvittaisi järjestää jatkossakin. Ette oikeasti häviä mitään, jos osallistutte tähän projektiin - voitte ainoastaan voittaa. Tämä projekti ei nähdäkseni ole pois sen paremmin "Gazette Suomeen 2014" -projektilta kuin kpop-faneiltakaan, ja osallistuminen on tehty maksimaalisen vaivattomaksi. Ja mikäli tämän projektin muoto tai toteutus ei miellytä, niin tehkää ihmeessä oma, parempi projekti. Lisää aktiivisia ja idearikkaita ihmisiä tarvitaan aina, kun taas passiivia arvostelijoita on liiankin kanssa tarjolla. Jos ei itse ole valmis näkemään vaivaa asian eteen, on yksinkertaisesti tyydyttävä siihen, mitä on tarjolla.

Tsemppiä vielä tämän projektin vetäjille! Negatiivista palautetta tulee aina, mutta älkää antako sen lannistaa. Minä ainakin aion ottaa osaa tähän projektiin. ^^

(Anteeksi vielä, jos kirjoitin tavallista kärkevämmin. Tarkoitukseni ei ollut syyttää tai loukata ketään kanssakeskustelijaa tai mitään vastaavaa.Tuli vain niin turhautunut ja paha mieli tämän projektin järjestäjien puolesta, kun vastaanotto on ollut niin kielteinen. ;_;)
Jossain ollessaan on jostain poissa.

    4 tykkää.
Avatar
Avalyn
Vuoden trouble
 
Viestit: 589
Liittynyt: Ma Helmi 16, 2009 10:13 pm

Re: WE WANT JROCK BANDS TO FINLAND-videoprojekti

ViestiKirjoittaja Yuugi » Ke Maalis 13, 2013 7:28 am

Avalyn kirjoitti:Toisekseen kummastelen, miksi niin moni tässä keskustelussa antaa ymmärtää, että osallistuminen olisi jonkinlainen riski. Mikä on pahinta, mitä voi tapahtua? Minun nähdäkseni se, ettei projektiin reagoida millään tavalla. Mikäli niin käy, niin onhan se toki harmi, mutta kannatti edes yrittää. Kuten edellä jo sanoin, projektiin osallistuminen ei vaadi paljoa, joten ei tässä ole myöskään yksittäisellä osallistujalla paljoa menetettävää, jos tuloksia ei tule.

Kyse taitaa enemmän olla siitä, että ihmiset näkevät suoraan, ettei tästä projektista ole hyötyä itselle, sattuneista syistä. Ajattele sitä näin: Miksi et pyörisi ympyrää kolme minuuttia huviksesi? Ei siitä ole mitään haittaa tai mitään hyötyä, mutta ainakin voit sanoa pyörineesi ympyrää. Ei se ole mitään sinulta pois. Sen jälkeen voit mennä katsomaan telkkaria.

Eli, koska itse olen kauaskatseinen ja tiedän heti, että jos viisi ihmistä pistää paperille Kameleon, ei bändi ole lähelläkään tulossa Suomeen, jätän osallistumatta. Tämän lisäksi pikkubändit, jotka tulevat Suomeen, ovat usein myös pikkubändejä Japanissa, ja näinollen halvempia saada tänne. Herran jestas, emme saaneet edes OROCHIa! Hollanti sai OROCHIn! Ja OROCHIa olisin jopa mennyt katsomaan, jos olisivat tulleet Suomeen.

Avalyn kirjoitti:Sille, joka huolehtii, että keikkajärjestäjä saisi aivopierun ja keksisi tuoda tänne bändin, jonka keikalle tulisi viisi ihmistä, niin että bändi jäisi rutkasti tappiolle: sanoisin, että sellainen keikkajärjestäjä, joka tekee noin pahan virhearvion, on ihan väärällä alalla.

Todistit juuri, miksi minun ei nimenomaan kannata osallistua tähän projektiin. :'D Vaikka keikkajärjestäjä tekisi kuinka lisäselvityksiä, Kameleota tai Kiryuta (no ehkä Kiryun just ja just) ei yksinkertaisesti kannatettaisi tarpeeksi, jotta keikka järjestyisi. Sulla on se hyvä puoli, että Suomessa on ainakin jossain vaiheessa ollut kiitettävä määrä Vidoll-faneja, jotka saattaisivat ihan nostalgian puitteissa tulla katsomaan Juita.

Minä en kiellä ketään osallistumasta projektiin, jos siitä jollekin tulee hyvä mieli. Minä vaan en henk. koht. näe mitään järkeä siinä, että osallistun johonkin tällaiseen vain saadakseni sanoa, että ainakin osallistuin.
ママちゃん, 平手打ちしてください!!

Kuva

Avan tehnyt Hasu

    2 tykkää.
Avatar
Yuugi
Pääesiintyjä
 
Viestit: 595
Liittynyt: To Elo 14, 2008 7:03 pm
Paikkakunta: Ramen hameen alunen, siellä minne kaikki kadonnut menee

Re: WE WANT JROCK BANDS TO FINLAND-videoprojekti

ViestiKirjoittaja tikraw » Ke Maalis 13, 2013 12:03 pm

En tiedä onko mulla taas vaan jotkut vaaleanpunaset lasit päässä kun en näe tässä keskustelussa mitään kamalaa lyttäysmeininkiä :D Oli mielestäni ihan odotettavaa, et Lafin kokoiselta foorumilta löytyisi monenlaista mielipidettä (ja projektia ehdottomasti ilman kritiikkiä kannattavat tuskin kommentoivat vain että jee hyvä idea, vaan osallistuvat suoraan, joten keskustelun sävy on siksi enemmän negatiiviseen taipuva). Idea on minustakin ihana ja kannattava, kuten olette sanoneet, tää on paljon parempi kuin sormien pyörittely ja asioista valittaminen ja mielestäni tällä on paremmat mahdollisuudet hyviin seurantavaikutuksiin kuin Yuugin ehdottamalla ympyrää pyörimisellä. Yuugilla on kuitenkin mielestäni myös hyvät syyt olla osallistumatta - häntä projekti tuskin hyödyttäisi sen enempää kuin se ympäri pyöriminen hänen itsensä kertomien syiden perusteella. Projektin järjestäjänä toteaisin, että harmi, tää ei sit ole sun juttu, ja se siitä. Monien muiden kohdalla ei kuitenkaan ole näin.

Näin monet ihmiset tuskin esittäisivät kärkkäästi näin mietittyä kritiikkiä, jos asia ei koskettaisi heitä tai idea olisi heidän mielestään täysin tyhmä ja toivoton. He tekevät sen, koska näkevät hommassa jotain hyviä puolia ja potentiaalia, eivätkä halua sen menevän metsään. Mielestäni tällaiseen kritiikkiin voi vastata fiksusti kahdella tavalla riippuen siitä, mikä tässä on oikeasti tavoitteena (mulle kun se ei ainakaan ole käynyt missään vaiheessa oikein selväksi). Jos tavoite on enemmänkin yhdistää ja herätellä jrock-piirejä ja muu hyöty on plussaa mut ei sinällään tavoite, voidaan todeta et meidän tavoitteet on nämä, jos haluatte edistää niitä niin tervetuloa, jos jotain muuta niin ehkä tää ei sitten ole teidänkään juttu tällä kertaa. Jos taas hommassa on suurempia ja vakavampia tavoitteita, kuten konkreettisesti jonkin keikan järjestäminen tms., kannattaisi mielestäni epäilijöitä yrittää vakuutella ja heidän kritiikkiinsä vastata rakentavasti. Nyt homma on mennyt lähinnä niin, että kun joku kritisoi sitä, et miten isoille tahoilla tää pitäisi saada näkyviin, et hommalla olisi vaikutusta, vastaus on ollut että "no totta kai me tiedetään". Ai, no hyvä. Millaisia tahoja olette ajatelleet? Laitetaanko youtube-linkkiä bändiläisten fanipostiin, vai lähetetäänkö levy-yhtiön pomolle kukkakorin ja rahalahjan kanssa? Epäilijät voisi voittaa projektin puolelle, kun heidän kritiikkiinsä ja huoliinsa vastattaisiin ja annettaisiin konkreettista tietoa!

Henkilökohtaisesti jos lähtisin projektiin mukaan, kynnys ei ole se fyysinen vaiva et pitää kirjottaa lapulle jotain yms., se on pieni juttu ja sen tekisi viidessä minuutissa. Sen sijaan isompi olisi henkinen sijoitus ja panostus - jotta mä lähden tällaiseen mukaan, mun pitää uskoa, et tällä voi oikeasti olla mahdollisuuksia. Ei kukaan halua herättää toiveitaan ja tehdä edes pientä panostusta, jos uskoo, ettei sillä ole mitään väliä minkään suhteen. Siksi mulle isoin ongelma on ollut juuri se infon puute: mikä tän projektin konkreettinen tavoite on, miten siihen oikeasti pyritään, mitä mun panoksella tehdään ja niin edelleen. Mitä mä yritän saada aikaan, jos osallistun? Olen yksi gnrbun aiemmin mainitsemista tavoiteorientoituneista ihmisistä :P

Mut jos te ette ole, ja tavoitteet eivät ole niin vakavat ja korkealentoiset, kannattaa sekin sanoa suoraan. Se ei tee projektista yhtään huonompaa - se voi varmasti innostaa uusia ihmisiä jrockin pariin, yhdistää porukkaa ja saada toisia vastaavia projekteja liikkeelle. Silloin myös tällaiset vakavat ja tylsät ihmiset kuin minä voidaan joko lähteä hommaan uudella, tavoitteiden mukaisella asenteella (mulle kyllä sopisi, et vaan pidetään yhdessä hauskaa, promotaan toisillemme uusia bändejä ja siinä sivussa ehkä saadaan jrocksuomi tms. huomaamaan, et on niitä aktiivisia faneja vielä jossakin) tai sitten vaan todeta et okei, toi projekti ei ole sitten mun juttu, mut paljon onnea teille sen kanssa! Ei se ole multa tai keltään muulta pois, eikä sitten tarvitse asiaa enää stressata ja miettiä, jos vaan tietäisi et tää todellakin on eri tyypin projeksti kuin mihin itse haluaisin tuhannesti panostaa ja jonka onnistumiseen vaadittaisiin suurta suunnitelmallisuutta (jota toki voi teillä olla, mutta se ei ole käynyt vaan käynyt meille muille ilmi), rakentavaa kritiikkiä ja keskustelua yms. Ei kannata myöskään unohtaa, et iso osa kritiikkiä esittäneistä on myös toivottanut teille onnea/kehunut ideaa, ollaan siis kaikki samalla puolella, vaikka meidän tavoitteet ja lähtökohdat onkin vähän erilaisia :)
Just smile, it confuses people.

    8 tykkää.
Avatar
tikraw
Pääesiintyjä
 
Viestit: 1846
Liittynyt: Su Maalis 01, 2009 7:23 pm

Re: WE WANT JROCK BANDS TO FINLAND-videoprojekti

ViestiKirjoittaja AMAZE » Ke Maalis 13, 2013 5:44 pm

Jotenkin näitä viestejä lukiessa tulee sellainen olo, että pitäisi valita joku puoli. Ja sitten alan ihmettelemään, että miksi mulle tulee tällainen olo, eihän se saisi näin mennä. Keskustelu on mielestäni asiallista, kyllä, mutta rivien välistä tuntuu siitä huolimatta pursuavan järjetöntä vihamielisyyttä. Tämä voi olla vain oma mielipiteeni, mutta mulla ainakin vähän suupielet vääntyi alaspäin yllä olevia viestejä lukiessani. Pointit olivat hyviä ja asiallisia kaikilla kommentoijilla, mutta silti mulle jäi sellainen olo kuin tässä oltaisiin riitelemässä.

Ollakseni rehellinen, mä kuulun siihen porukkaan, joka ei usko tämän jutun toimivan, mutta oon silti valmis kannustamaan ja ehkä jopa osallistumaan projektiin! Kuitenkin tätä ja muitakin netissä pyöriviä keskusteluja seuratessani minulle tuli olo, että uskallanko sittenkään osallistua. Jos osallistun, pidetäänkö minua typeränä haaveilijana, joka ei tiedä keikkojen järjestämisestä ja todellisista toimintatavoista mitään? Enkä usko, että olen ainut, joka miettii ihan samaa. Että projektilla olisi mitään vaikutusta, vaadittaisiin todennäköisesti satoja osallistujia - sadoissa lapuissa pitäisi olla sen jonkun tietyn bändin nimi. Mutta koska ihmiset eivät usko tähän projektiin, he eivät osallistu ja ne jotka uskovat, eivät välttämättä osallistu siltikään, koska muutkaan eivät osallistu. Ja silloin siitä ei ainakaan ole yhtään mitään hyötyä. Jos kaikki suomalaiset japanilaisen musiikin fanit osallistuisivat tähän, uskaltaisin lyödä vaikka pääni pantiksi, että edes muutama mainituista bändeistä saataisiin Suomeen.

Monet keikkajärjestäjät todennäköisesti kohauttavat olkiaan tällaiselle nimen omaan osallistujakadon vuoksi. Ja onhan se ihan fakta, että on turha edes puhua minkään pikkubändin tuomisesta Suomeen ilman Euroopan kiertuetta tai esimerkiksi Tsukicon/Tsukifest -tyylistä tapahtumaa. Se vaan tulisi niin kalliiksi ja jos keikkayleisöä ei ole, ei se ole kannattavaa. Mä uskoisin tähän projektiin paljon enemmän, jos se esimerkiksi olisi koko Eurooppaan kohdistuva tai kuten aiemmin mainittu, olisi edes kerrottu tarkemmin tavoitteista. Mä (yhdessä erään toisen kanssa) tein aikoinani sen UnsraW Suomeen -adressin, jolla ei ollut mitään tulosta ja sain siitä jopa haukkuja "ylemmältä taholta", kuinka yritän puuttua heidän työhönsä - tämä ei todellakaan ollut tarkoitukseni, vaan halusin vain auttaa ja rehellisesti sanottuna sen jälkeen ei ole kauheasti huvittanut osallistua yhtään mihinkään tämänkaltaiseen projektiin. Vaikka tarkoitus oli hyvä, siitä oppineena mulle jäi sellainen fiilis, että ellei liikkellä ole satoja ihmisiä, ei se vaan kannata keikkajärjestäjän silmissä. Ja nyt lopetan, koska mun viesti alkaa toistamaan itseään.
Kehdossasi keinahtelee nätti prostituoitu.

    3 tykkää.
Avatar
AMAZE
Bändäri
 
Viestit: 31
Liittynyt: Ma Huhti 30, 2012 5:14 pm
Paikkakunta: Seinäjoki

Seuraava

Paluu Yleistä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron