Ikärajoista

K-7 on S:ää hieman vahvempaa materiaalia. Alastomuutta, huumausaineita, väkivaltaa tai huonoa kielenkäyttöä voi esiintyä lievässä muodossa, mutta ei tarkasti kuvailtuna. Seksiä tai seksuaaliseksi koettua käytöstä saatetaan käsitellä maininnan tasolla. K-11 ja K-13 voivat jo sisältää edellä mainittuja sisältöjä hieman enemmän.

Ikärajoista

ViestiKirjoittaja Amber » Ma Kesä 01, 2009 10:09 am

Yleistä:
Ikärajoja käytetään fanfictionissa sivustosta riippuen paitsi ikärajoina, myös sisällön kuvaajina. Lafissa noudatetaan lähinnä jälkimmäistä ajattelumallia, mikä ohjaa ikärajoituksia hieman joistakin muista fanfiction-sivustoista poikkeavaan suuntaan. Allaolevat ohjeet on siis hyvä lukea niidenkin, jotka ovat tulleet ratingejen kanssa tutuiksi jo muualla.

Käytämme pääosin suomalaisia ikärajoja (S, K-7, K-11, K-13, K-15, K-18). Rinnalla kulkevat myös yhdysvaltalainen elokuvien ikärajasysteemi (G, PG, PG-13, R, NC-17).

Ikärajat ovat melko liukuvia, joten selkeitä rajoja on vaikea vetää tekstiä näkemättä. Mikäli olosi on epävarma ficcisi ikärajaa asettaessasi tai vaikkapa jonkun muun ficciä lukiessasi, voit lähettää ficcisi jollekulle ylläpidosta ja pyytää apua ikärajan asettamiseen. Voimme siirtää ficcejä alueelta toiselle myös jälkikäteen, mikäli ikärajoitus on mennyt pieleen.

Ikärajojen sisältökuvaukset ja vastaavuudet:

G / S
Teoriassa alle seitsemänvuotiaan silmille sopivaa materiaalia. Ficissä saa olla paritus riippumatta henkilöiden sukupuolesta, mutta fyysinen kontakti saa jäädä pieneen pussailuun ja halailuun. Alastomuus, seksi tai seksuaaliseksi koettu käyttäytyminen, huumausaineet, väkivalta tai huono kielenkäyttö eivät kuulu tämän ikärajan ficceihin kuin maininnan tasolla.

PG / K-7, K-11
G-ficciä hieman vahvempaa materiaalia. Alastomuutta, huumausaineita, väkivaltaa tai huonoa kielenkäyttöä voi esiintyä lievässä muodossa, mutta ei tarkasti kuvailtuna. Seksiä tai seksuaaliseksi koettua käytöstä saatetaan käsitellä maininnan tasolla.

PG-13 / K-13
Voi jo sisältää huonoa kielenkäyttöä, alastomuutta, seksiä tai seksuaaliseksi koettua käytöstä, väkivaltaa ja huumausaineita hieman vahvemmin kuin edellisessä ikärajassa.

R /K-15
Alastomuus, seksi tai seksuaaliseksi koettu käytös, huumausaineet, väkivalta ja huono kielenkäyttö saattavat esiintyä ficissä jo selkeinä tai voimakkaina.

NC-17 / K-18
Voi sisältää erityisen selkeää alastomuutta ja seksikuvausta, raakaa väkivaltaa, voimakkaita huumausainekuvauksia ja erityisen rankkaa kielenkäyttöä. Sisältö ei sovi lapsille.
Sateen jälkeen hiekkatiellä kauneus hehkuu ja kumartaa syvään.

"I think that giving up is a harder road. Walk a road that wouldn’t leave you any regrets."
- Kaoru, Dir en grey

Avatar by Ninjin.

Avatar
Amber
Vuoden beta
 
Viestit: 1282
Liittynyt: Pe Elo 08, 2008 8:58 pm
Paikkakunta: Tampere

Paluu K-7 - K-13

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron