Julma harhakuva ( Megu/Ayumu, oneshot )

K-7 on S:ää hieman vahvempaa materiaalia. Alastomuutta, huumausaineita, väkivaltaa tai huonoa kielenkäyttöä voi esiintyä lievässä muodossa, mutta ei tarkasti kuvailtuna. Seksiä tai seksuaaliseksi koettua käytöstä saatetaan käsitellä maininnan tasolla. K-11 ja K-13 voivat jo sisältää edellä mainittuja sisältöjä hieman enemmän.

Julma harhakuva ( Megu/Ayumu, oneshot )

ViestiKirjoittaja akumu » Pe Helmi 20, 2009 4:29 pm

Title: Julma harhakuva
Author: akumu
Beta: en koe tarvitsevani
Rating: pg
Pairing: Megu/Ayumu
Fandom: Zwei
Genre: sekametelisoppa
Disclaimer: Idea on mun, idea kuuluu Dobnun haasteeseen. Henkilöt omistavat itse itsensä enkä rahasta tällä ketään.
Summary: Eihän naisilla ollut yhteistä tulevaisuutta.

A/N: Joo siis. Tämä on melko lyhyt oneshot, joka kuuluu Dobnun Erilaiset fandomit -haasteeseen. Settilistana mulla on 5, ja listasta ensimmäinen Julma harhakuva, joka on tämän nimenäkin. Mun ei pitänyt kirjoittaa tätä tänään, mutta tämä kuva inspiroi mua jotenkin. En oo koskaan kirjoittanut tästä bändistä mitään, mutta nytpähän kokeilin. Mun mielestä tämä onnistui hyvin.

. . . ja itselläni on kokemuksia kangastuksista. Ehkä liikaakin.

~

Megu istui merenrannalla erään kiven päällä. Tuuli hyväili hänen lyhyitä vaaleita hiuksiaan, se tuntui hyvältä. Hän oli pitkään halunnut istua kauniilla säällä ulkona mererannalla erään ihmisen kanssa. Mutta sitä erästä ihmistä ei ollut, hän ei ollut paikalla. Megun mielessä oleva henkilö oli jossain maailmalla, kaukana Japanista. Vaaleahiuksinen ei ymmärtänyt, minkä takia hän ei ollut lähtenyt Ayumun mukaan kiertelemään maailmaa. Jos hän olisi vain sanonut sen yhden taikasanan he voisivat sillä hetkellä olla yhdessä. Megu vain torui itseään ja typerää mieltään.

On paskamaista olla nainen.

"En minä saa rakastua naiseen", basisti mumisi hiljaa ja potkaisi varvassandaalinsa pois jalastaan. Hän nousi seisomaan kiveltä ja hyppäsi lämpimän hiekan syleilyyn. Jalkapohjien alla oleva rantahiekka tuntui ihmeellisen hyvältä. Tuntui jotenkin ihmeelliseltä seistä yksin rannalla katsellen kaikkien lapsien menoa. Vesi oli ilmeisesti lämmintä, lapsien kasvoilla näkyi hymy, onnellinen hymy.

Megu nosti varvassandaalinsa käsiinsä ja lähti hitaasti kävelemään vettä kohti. Ehkä muutaman simpukan voisin poimia hänelle, nainen ajatteli ja tunsi sitten, miten vesi häivytti sen lämpimän tunteen jaloista pois. Ei se ollutkaan niin lämmintä kuin hän oli ajatellut. Mutta kai siihen tottuisi, kun antaisi koko kehonsa olla veden kanssa yhtä. Pieni hymy nousi lyhythiuksisen naisen kasvoille, vaikkei hän melkein koskaan hymyillytkään. Tuntui kauhealta olla yksin, Megu olisi toivonut Ayumun viereensä. He olisivat voineet viettää ihanan päivän yhdessä nauraen typerille jutuilleen ja tummahiuksinen olisi voinut laulaa kauniilla äänellään Distancen sanoja.

"Se on kaunis kappale."

Megu nosti hieman farkkujensa lahkeita ylemmäs, etteivät ne olisi ihan märät illan hämärtyessä. Mutta väliäkö sillä olisi sitten muka ollut? Kaikki ne tukahdetut tunteet janosivat taas pääsyään Megun kehoon, mutta hän yritti estää sen. Hän ei saisi rakastua, hän ei saisi rakastaa naista. Niin äitini minulle opetti. Pitäisi rakastua mieheen, mennä hänen kanssaan naimisiin ja perustaa perhe.

"Niin, eihän naisilla ole tulevaisuutta keskenään..." basisti huokaisi ja tuijotti merelle päin. Aurinko painuisi muutaman tunnin kuluttua horisonttiin ja ilmestyisi vasta monien tuntien jälkeen takaisin taivaalle. Auringonlaskun Megu aikoisi katsoa ennen kuin lähtisi kävelemään harmaaseen asuntoonsa. Olihan hänellä mahdollisuus mennä vanhempiensa luokse, mutta ainoa syy miksi Megu ei mennyt sinne, oli isä.

"En halua nähdä sinua, likaista lesboa täällä enää. Mene pois."

Niin harmaahiuksinen isä oli sanonut. Miten julmia vanhemmat saattoivatkaan olla? 35-vuotias äiti oli kuitenkin vain hymyillyt tyttärelleen ja kertonut, miksei isä hyväksynyt naisten välisiä suhteita. Tuntui tökeröltä kuunnella sellaisia asioita, koska Megu ei ollut missään vaiheessa kertonut rakastavansa Ayumua enemmän kuin ystävänä. Eivät he ymmärtäneet, kukaan ei ymmärtänyt. Ja miksi basisti kertoisi vanhemmilleen, jos ei aikoisi kertoa ystävälleenkään?
Vain yksin olemalla lyhythiuksinen sai ajatella ja miettiä omia tunteitaan. Hän ei ollut edes varma tunteistaan, ne olivat epäselvät. Vaikka kuinka niitä yritti miettiä, ei Megun päähän mahtunut selkoa hänen tunteistaan.

On paskamaista olla tietämätön.

Taivaalta kuului lokkien ääniä. Jossain lapset kiljuivat ja juoksivat toistensa perässä. Päivä oli ollut kaunis aamusta alkaen, aamu oli alkanut Megun osalta hyvin, mutta sitten se kaipuu oli ottanut vallan hänen mielessään. Kaikista eniten hän olisi halunnut Ayumun vierelleen.
Megu kääntyi huokaisten katsomaan taakseen ja samalla hänen silmiensä tielle ilmestyi tummahiuksinen pitkä nainen. Nainen seisoi selkäpäin häneen, mutta Megu oli täysin varma, kuka se olisi.

Ayumu. Hän on tullut takaisin.

Nopeasti mitään ajattelematta vaaleahiuksinen lähti kävelemään nopeasti naisen suuntaan, hän halusi halata Ayumua takaapäin. Hän halusi yllättää tämän ja suudella tämän täydellisesti kaartuvaa niskaa. Pahaksi onnekseen sandaalit tippuivat basistin käsistä ja kumartuessaan nostamaan ne, nainen oli kadonnut.

Oliko se kangastus? Vain pelkkä julma harhakuva.
Viimeksi muokannut akumu päivämäärä Ke Loka 06, 2010 2:47 pm, muokattu yhteensä 5 kertaa
✞ THE IMAGE IS EMBODIED UNTIL DIE ✞

avatar made by me

Avatar
akumu
Pääesiintyjä
 
Viestit: 630
Liittynyt: To Elo 14, 2008 5:28 pm
Paikkakunta: Turku

Re: Julma harhakuva (Megu/Ayumu, 1/1)

ViestiKirjoittaja tiku » Su Helmi 22, 2009 3:45 pm

Mä niin päätin kommentoida tätä heti lukemisen jälkeen, et luulin myöhemmin tehneenikin niin. Nyt vähän nolottaa.

Mun on hirveän vaikea muodostaa mun ajatuksia tästä, koska mikään "iiih<3"-kommentti ei miellyttäis oikeen ketään, ne. Mutta kuitenkin, turha odottaa kritiikkiä.

Mä pidin tästä liikaa sellaiseen xD

Kun tosta muodostaa kuvan päässään, miten paljon siinä tapahtuu. Megu istuu hetken ja nousee ylös, kompastuu. Ja sitten kaikki on kuvattu niin hyvin, että näkee sen selkeästi. Rakastuin tuohon kerrontaan. Meinasin alkaa miettiä, että oonko muka lukenu enemmän tällaisia, kun kuvio tuntui niin tutulta. Lol @ tiku, mut mistähän johtuiskaan, että tunteet kuulostaa tutuilta.

Taitavaksi työksi sanoisin, ei voi muuta. Pidin tämän lukemisesta ja odotan innolla niitä muita.

tiku kiittää ~

Avatar
tiku
Teknikko
 
Viestit: 216
Liittynyt: To Elo 14, 2008 5:03 pm
Paikkakunta: 4cm hole in your chest

Re: Julma harhakuva (Megu/Ayumu, 1/1)

ViestiKirjoittaja Tuulessakulkija » Su Helmi 22, 2009 6:11 pm

Kyllä munkin nyt on pakko kommentoida. Ihan alkuun pakko sanoa, että oli kivaa lukea femmeä näin vaihteeksi, vaikka mulla ei oo koko bändsitä taaskaan mitään käsitystä. :'D Tuo kuva on muuten tosi söpö~

Mistähän sitä aloittais. Tässä oli alusta asti tosi kiva tunnelma, sellanen... omalla tavallaan lämmin, mutta kuitenkin jotenkin haikea ja viileä. Oon tosi huono selittämään sitä mitä aattelen, joten.. yritä tajuta jotain. ^^' Mutta oli ihanaa kuvitella tähän sellanen loppukesän ilta ja merenranta, auringonlasku jota Megu katseli yksinään. Ja jostain syystä tykkäsin hirveesti siitä kun Megu meni sinne veteen ja se lämpö haihtu jaloista. Tässä koko tarinassa tapahtu jotenkin tosi monta asiaa ihan lyhyessä ajassa ja se oli tosi kivaa, silleen että pieneen hetkeen mahtuu kuitenkin tosi paljon.
Ja miksi basisti kertoisi vanhemmilleen, jos ei aikoisi kertoa ystävälleenkään?

Tää kohta oli kyllä jotenkin söpö.
Megun tunteet vaan jäi mulle vähän tyhjiksi. Kun se koko ajan toisteli ettei sais rakastua naiseen, mutta mulle tuli ainakin sellanen kuva että se oli jo rakastunu siihen. Se oli aika ristiriitasta. Enkä oikein käsittäny sitäkään, miksi sen isä piti sitä lesbona jos se ei ollu kertonu tunteistaan kenellekään. Lopustakaan en saanu oikein kiinni, mutta se miten Megu pudotti sen sandaalin ja sillä aikaa Ayumu oli kadonnu, oli kiva kohta.

Aaa... Mulla loppuu aika kesken tän kirjottamisen kans, anteeksi jos tästä tuli ihan sekava. ^^'
Memories are beautiful
I'll never let you go
Memories are beautiful
I don't ever want to say
"goodbye"

Avatar
Tuulessakulkija
Teknikko
 
Viestit: 184
Liittynyt: To Elo 14, 2008 6:39 pm

Re: Julma harhakuva (Megu/Ayumu, 1/1)

ViestiKirjoittaja akumu » Su Helmi 22, 2009 9:36 pm

tiku:

Kiitos jälleen kerran piristävästä kommentistasi! Luulin, että tämä haukuttaisiin ihan lyttyyn, kun tässä ei varsinaisesti ollut mitään femmeen viittaavaa. Vain pientä mainintaa siitä, että Megu yritti estää itseään rakastumasta Ayumuun. Kiva kuitenkin, että pidit tästä. Sehän se tässä onkin tärkeintä, eikö totta?

Mä en edes tiedä, mistä tällainen idea lähti. Kun siis. Mä tykkään ihan älyttömästi kirjoittaa jotain sellaista kaunista, sellaista kesäistä ficciä. Melkein koskaan en tule oikein ajatelleeksi, että kuvailenpas nyt erittäin hyvin tapahtumapaikkaa tai muuta. Nyt kuitenkin ajattelin, että voisinkin tehdä poikkeuksen. Olen kyllä melko tyytyväinen tähän, tämä kun kerta on ensimmäinen sellainen ficcini, missä Gazette ei ole pääosassa. Kerrankin jotain muuta, voisin sanoa melkeinpä.

Mutta kiitos kommentistasi! ♥

Tuulessakulkija:

Kiitos sinullekin todella paljon! Olin ihan hämmentynyt, kun tähän oli tullut toinenkin kommentti, mutta se ei todellakaan haittaa mua ollenkaan, päinvastoin! Olen tosi ilonen, että joku sellainenkin lukee tämmöisiä erikoisempia ficcejä, vaikkei ole fandomiin oikein perehtynytkään. Ja tuo kuva on munki mielestä ihan älyttömän söpö niistä kahdesta!

Tässä koko tarinassa tapahtu jotenkin tosi monta asiaa ihan lyhyessä ajassa ja se oli tosi kivaa, silleen että pieneen hetkeen mahtuu kuitenkin tosi paljon.


Täytyy myöntää, että tästä olisi luultavimmin tullut pidempikin ficci, mutta ajattelin, että se olisi tosiaankin pilannut tämän lopun ihan tyystin. Mä oikeasti pidin tuosta lopusta, en tiedä, mistä tuollainenkin lopetustapa tuli mun päähäni. Mutta musta on kivaa saada sellaisia yhtäkkisiä päähänpistoja tuosta noin vain ~

Megun tunteidenkin piti jäädä vähän tyhjäksi, koska sehän ei itsekään tiennyt kaikkea kaikesta. Se mietti, että onko tosiaankin rakastunut Ayumuun niin pahasti, toisaalta se yritti estää itseään rakastamasta. No, jokainen lukija ajatelkoon miltä kantilta itse haluaa. Ja mä en tiedä itsekään, että minkä takia Megun isä haukkui sitä lesboksi. Mutta toisaalta, jälkeenpäin itse ainakin ajattelin, että jos se isä on huomannut Megun ja Ayumun välillä jotain, mitä ne ei ole itse huomannut. En mä tiedä. Tämäkin on itse asiassa lukijan oman päätösvallan alaisena.

Mutta kiitos kommentistasi! Ja pyh, se mitään sekava ollut. Piristävä, oikeastaan. ♥
✞ THE IMAGE IS EMBODIED UNTIL DIE ✞

avatar made by me

Avatar
akumu
Pääesiintyjä
 
Viestit: 630
Liittynyt: To Elo 14, 2008 5:28 pm
Paikkakunta: Turku

Re: Julma harhakuva (Megu/Ayumu, 1/1)

ViestiKirjoittaja nazogi » Ma Helmi 23, 2009 8:14 pm

enpä ole koskaan heistä kuullutkaan, mutta koska halusin lukea jotain muuta ja jotain, mistä en entuudestaan tiedä oikeastaan mitään, päädyin tähän. oon aina pitänyt sun kirjotuksista ja tuo nimi kuulosti oikein mielenkiintoiselta. mun on kuitenkin jotenkin tosi vaikee kommentoida tätä, ihan kun en ois alussa saanut tästä oikeen mitään otetta. huomasin toisella lukukerralla, että multa jäi ekalla kerralla tuosta alusta muutama kohta jotenkin ihan unohduksiin ja jouduin keskittymään tän lukemiseen tavallista tarkemmin. mutt laitan tän kaiken ihan oman väsymyksen piikkiin. tää on oikeesti hieno.

tunnelma tässä oli jotenkin… en tiedä, rauhallinen ja haikea, ehkäpä. tuo tunnelma tuolla rannalla oli hieno, en voi muuta sanoa. kuvailit asiat kivan yksinkertaisesti ja teksti oli muutenkin upea, vaikka mulla nyt olikin vähän vaikeuksia keskittyä. pidin erityisesti tuosta, miten se lämmin hiekka syleili megun jalkoja ja sen jälkeen se vesi häivytti sen lämpimän tunteen pois. en itse henkilökohtaisesti nykyään kovin pidä uimisesta, mutta ai että rakastan kävellä ja upottaa varpaat lämpimään hiekkaan. :3 tää oli sopivan pitunen, ei liian pitkä eikä sitt liian lyhyt ja tää oli myös asia rikas ficci, oot saanut paljon näinkin lyhyeen tekstiin ja pieneen hetkeen. pidin muuten noista toistoista On paskamaista olla nainen ja On paskamaista olla tietämätön tuolla välissä. (ne on niin totta ! D:)

mulla kävi sääliks megua. se on surullista, kun kaikki muuttuu/tyssähtää siihen yhteen sanomattomaan sanaan tai toisinpäin väärin sanottuun sanaan (olen allekirjoittanut tämän ehkä liiankin monta kertaa…) ja kun se kuitenkin selvästikin rakasti ayumua, vaikka ei sitä halunnutkaan itselleen myöntää. rakkaus on aina kaunista, olkoon se sitt minkälaista tahansa, joten tuo megun ajatus siitä, että ei saisi rakastaa naista, oli niin väärin.
ja loppu. äääh, voin niin kuvitella mikä pettymys megulla oli, kun se tajusi sen kaiken olevan pelkkää harhaa. surullista.

mutta siis kiitän, pidin tästä, tämä oli kivaa vaihtelua ja oli pitkästä aikaa kiva lukea tämänlaista femmeä. 8)
it's
n o t
a

d r e a m

Avatar
nazogi
Teknikko
 
Viestit: 100
Liittynyt: Pe Elo 15, 2008 4:52 pm

Re: Julma harhakuva (Megu/Ayumu, 1/1)

ViestiKirjoittaja akumu » Ke Helmi 25, 2009 9:02 pm

nazogi:

Kiitos sullekin kommentistas! Et tiedäkään, miten paljon se piristi mun synkkää ja kiireistä päivääni. Tai noh, itse asiassa iltaani. Tuntuu jotenkin hienolta, että tätä kommentoidaan, vaikka Zwei nyt onkin vähän epätunnetumpi bändi. Ite ihastuin siihen hiihtolomalla ja voin sanoa, että kannattaa kuunnella. Ja mun vaan oli pakko kirjoittaa tästä kaksikosta jotakin, siksi osallistuinkin siihen Erilaiset fandomit -haasteeseen ~

Oot aina pitäny mun kirjoituksistani? Öh, vau. Se on aikas hyvin jo silleen, että osa mun kirjoituksista on tosiaankin hieman... huonolaatuisia, kyllähän sen sitten huomaa, jos on kehittynyt kirjoittajana ja jos ei. Ittestäni tuntuu, että oon kehittynyt ainakin jotenkin, oon jopa peräti ylpeä joistain kirjoituksistani. Mutta siis ihan mahtavaa kuulla, jos sä tykkäät! Haluaisin kuulla mielipidettäsi toki muistakin ficeistäni, että lue ihmeessä enemmänkin mun tuotoksiani ~ Ähyy, mulla nousee oikeesti pissa päähän, ku luen tota sun kommenttias hieman enemmän. Mä en yksinkertasesti pysty sisäistämään noita kehuja, mutta oikeasti - ihana kuulla, että sun mielestä teksti oli upea ja kaikista tärkeintä: todella ihanaa jos tykkäsit noinkin paljon!

Mulla oli tarkotuksenaki saada Megusta hieman... surullisempi hahmo, joka ajattelee, ettei sais rakastaa, vaikka on rakastunut jo. Kiva kuulla, jos tämä herätti sussa jonkinlaisia tunteita ja silleen. Kiitos, kun luit ja kommentoit! ♥
Viimeksi muokannut akumu päivämäärä Ke Maalis 04, 2009 8:53 pm, muokattu yhteensä 1 kerran
✞ THE IMAGE IS EMBODIED UNTIL DIE ✞

avatar made by me

Avatar
akumu
Pääesiintyjä
 
Viestit: 630
Liittynyt: To Elo 14, 2008 5:28 pm
Paikkakunta: Turku

Re: Julma harhakuva (Megu/Ayumu, 1/1)

ViestiKirjoittaja Yuksupuksuh » Ke Maalis 04, 2009 6:53 pm

"Niin, eihän naisilla ole tulevaisuutta keskenään..."

;c

...unou... aika.. hieno tapa alottaa kommentti, mutku se vaan tuli jostain, tod näk ellen olis alottanu noin niin tuo lause olis jääny vaivaamaan. Ah ai syy? No härregod tuo vaan on niin mun isän sanomaa.XD

He olisivat voineet viettää ihanan päivän yhdessä nauraen typerille jutuilleen ja tummahiuksinen olisi voinut laulaa kauniilla äänellään Distancen sanoja.

megu ja Ayumu on niiin helppoa kuvitella just naureskelemaan tyhmille banaanivitseilleen ja sit rauhottumaan miljööseen sopivasti iltapäivällä rannalle ja Ayumu alkaa laulamaan hiljaa. ara mielikuvia..*ww*

on hienoo että megun asenne on tässä just tollanen "en saa rakastua naiseen", koska japanilassahan sitä pidetään jotenki... epäaikuisena etc ja jotenki ihan tosta ekasta kuittauksesta tulee mieleen just tämä!

pientä pilkunviilausta:
Megu nosti hieman farkkujensa lahkeita ylemmäs, etteivät ne olisi ihan märät illan hämärtyessä.

ihan... mie käsitän tuon puhekielenä, ja tää on muuten kirjotettu kirjakielellä. But I might as well be wrong. // Esim aivan?

Kiitos paljon, ja ah mulla säily erittäin kronologinen järjestys myös kommenttien suhteen...XD
toivottavasti siulla inspaa pian jatkoon!
Viimeksi muokannut Yuksupuksuh päivämäärä Su Maalis 15, 2009 7:17 pm, muokattu yhteensä 1 kerran

Avatar
Yuksupuksuh
Bändäri
 
Viestit: 49
Liittynyt: To Elo 14, 2008 6:12 pm

Re: Julma harhakuva (Megu/Ayumu, 1/1)

ViestiKirjoittaja akumu » Su Maalis 15, 2009 1:02 pm

Yuksupuksuh:

Kiitos jälleen kerran kommentistasi! Ja hei, mun iskä sanoo aina samalla tavalla, ettei kahdella naisella ole yhteistä tulevaisuutta keskenään. Ei edes, vaikka rakastaisi kuinka paljon. Eikä sen puoleen kuullemma kahdella miehelläkään ole minkäänlaista tulevaisuutta keskenään. Ainakin näin mun iskäni sanoo. Mä kuitenkin tiedän, ettei se oo totta.

Tuosta pilkunviilauksesta... Se on kyllä ihan oikein kirjoitettu lause :'D Ja kun et kerran edes sanonut, miten se olisi pitänyt kirjoittaa, jos kerran tuo on väärin. Että sori, se ei ole väärin vaan ihan oikein ~

Luulen, että mulle tulee inspis kirjoittaa jatkoa pian ~ Thnx kommentistasi!
✞ THE IMAGE IS EMBODIED UNTIL DIE ✞

avatar made by me

Avatar
akumu
Pääesiintyjä
 
Viestit: 630
Liittynyt: To Elo 14, 2008 5:28 pm
Paikkakunta: Turku

Re: Julma harhakuva ( Megu/Ayumu, oneshot )

ViestiKirjoittaja serellenders » Pe Elo 13, 2010 12:20 am

Et pääse pakoon-fictin saattelemana kävin tonkimassa nämä muut kirjoittamasi Zwei fictit. Yllätin itseni kun löysin sinänsä jo nyt itseni lukemassa tätä ja vielä heti perään kommentoimassa. Minulla kunon vähän huono tapa jättä fictien kommentoiminen jonnekin tulevaisuuteen, hehs.

Mutta kuiten, nyt sitten itse tekstiin.

Sanoisiko heti tähän alkuun, että sinun kohdallasi on tapahtunut tämän ja et pääse pakoon-fictin välillä tapahtunut huima kehittyminen.

Olit oikein mukavasti leikitellyt sanoilla ja niitten merkityksillä. Kuvailuakin löytyi loogisin määrin sille tarkoitetulla kohdilla. Kuvailua ei ollut yhtää liikaan vain sen verran mitä teksti minimaalisissa määrin tarvitsi. Jos olen oikein nipo niin olisihan siihen voinut paneutua enemmän mutta nyt se oli saanut tuollakin määrällä tekstin tasapainoon.

Teksti oli pääasiallisesti sujuvaa, mutta kursiivit töksähtivät ikävästi ja niin sanotusti keskeytti hetkellisesti sujuvan lukemisen. Mä en harmikseni voi sanoa kaikessa yksinkertaisuudessa, että kursiivit olisit vain kylmän viileästi deletoitunut. Silloin tämä teksti ei olisi toiminut ollenkaan vaan koko idea olisi jäänyt lukijalta täysin pimentoon. Näitä kohtia olisi siis pitänyt työstää enemmän ja trhdä kursiiveista yhtenäisiä muun teksyin kanssa jotta tätä töksähdys efektiä ei olisi tullut. Tai sitten poistaa kaikki muut kursiivit paitsi viimeinen ja keksiä jokin muu tapa tuoda tekstin idea esille lukijoille.

Kun tuossa kommentoin, että viimeinen kursiivi pitäisi jättää rauha. Se kokosi koko fictin yhtee ja toimi loistokkaana lopetuksena vaikka toiseksiviimeinen lause oli kysyvä. Ja pakko vielä mainita, että itse olisin käyttänyt "vain"-sanan tilalla "vai"-sanaa.

Se, että viimeinen tai toiseksi viimeinen lause on kysyvä toimii todella harvoin. Kuitenkin tässä se oli jonkin lainen yhteenveto koko fictistä joka myös kertoi viimeistään siinä vaiheessa koko fictin idean lukijalle. Yleensä kun kysyvä lause herättää lukijan päändisällä kysymyksiä joka ei tälläisellä one-shotilla ole tarkoitus. One-shotissa kun viimeisten lauseitten pitäisi juuri antaa vastaus kysymyksiin jotka ovat heränneet lukijan päässä tekstin ededtessä.

Vaikka tässä tekstissä oli paljon hyvää niin sanavalintojen perusteella huomasi jo selvän kehityksen. Samoin tässä teksti oli vähän ontuvaa uudempii julkaisuihin verrattuna.

Kiitos tästä siis!
Kun ruumiini ajattelee... On ihollanikin sielu
Colette, la retraite sentimentale


ex-altesse

Avatar
serellenders
Teknikko
 
Viestit: 147
Liittynyt: La Maalis 14, 2009 1:39 pm
Paikkakunta: warkaus

Re: Julma harhakuva ( Megu/Ayumu, oneshot )

ViestiKirjoittaja akumu » Pe Elo 13, 2010 1:43 pm

altesse,

kiitos kommentistasi, jälleen kerran ! Mä en olisi varmaan tätäkään ficciä huomannut, ellen olisi tsekkaillut, mitä jotkut ovat eri ficcipuolilla kommentoineet :D Päätin nyt sitten heti vastata tohon sun kommenttiis, koska muuten mulla olisi mennyt ihan perskatin kauan, että olisin edes harkinnut vastaamista, laiska kun mä satun nyt lukion alettua olemaan ^^ Kiva taas, että kommentoit, piristi paljon !

Sanoisiko heti tähän alkuun, että sinun kohdallasi on tapahtunut tämän ja et pääse pakoon-fictin välillä tapahtunut huima kehittyminen.


Kyllä, mä tiedän, että mun kirjoitustyylini on kehittynyt ainakin jonkun verran, en vaan tiedä, minne suuntaan ^^' Jotkut sanovat, että mun kirjoitukset vain paranee, jotkut sanovat, että ne pysyvät lähestulkoon samanlaisina kuin aina ennenkin. Joten, toivottavasti ihan hyvään suuntaan on tää mun kirjoittamisen ura lähtenyt liikkeelle !

Musta tuntuu, että ennen tosiaankin leikittelin enempi sanoilla, panostin kuvailuun jotenkin enemmän kuin nykyään ja miettinyt eri sanojen merkityksiä. Hmm, en sitten tiedä. Nykyään mä en oikein osaa katsella, millä tavalla mä kuvailen jotakin asiaa, kun tuntuu, että "no samapa tuo, kyllähän muut kirjoittaa paljon enempi sellaisia, missä on yksinkertaisia lauseita ja ne ficit menestyvät". Ja se on mun kohdallani väärä taktiikka. Mun pitäisi oikeasti nykyään panostaa kirjoittamiseen, ihan samalla tavalla kuin aiemmin.

Ää, oon niin jäässä nyt monen asian kanssa, joten tuun varmaankin muokkailemaan tätä vastausta sitten, kun tulen Emman luota takaisin ^^' Anteeksi siis, että vastauskommentti jää hieman lyhyeksi, yritä silti rivien välistä lukea, että oikeesti arvostan kommenttiasi ja sitä, kun sä tunnut olevan mun ficcien vakiokommentoija ! Kiitos ~ ♥
✞ THE IMAGE IS EMBODIED UNTIL DIE ✞

avatar made by me

Avatar
akumu
Pääesiintyjä
 
Viestit: 630
Liittynyt: To Elo 14, 2008 5:28 pm
Paikkakunta: Turku

Re: Julma harhakuva ( Megu/Ayumu, oneshot )

ViestiKirjoittaja Simma » Su Joulu 05, 2010 9:46 pm

Tämä on ficci, joka miun oli tarkoitus lukea jo aikoja sitten. Olenhan lukenut jo kaksi tästä Erilaiset fandomit -haasteesta, mutta tämä ilmeisesti on se ensimmäinen osa siihen.
Alkutiedoissa kiinnitin suurimmaksi osaksi huomiota summaryyn, mikä vaikutti mielenkiintoiseslta. (Se toi mieleen eilisen elokuvan minkä katsoin ja minkä nimeä en muista, mutta se oli hyvä.)

Jo ficin kaksi ensimmäistä lausetta sai miut ajattelemaan, että pidän erityisesti tämän kuvailusta.Siitä tuli mieleen heti sellainen tietynlainen rauhallinen tunnelma, hieman ehkä haikea ja surumielinen. Olisin ehkä tahtonut tietää enemmän siitä, miksi Megu ei ollut lähtenyt Ayumun mukaan, ja siitä miksi Ayumu oli lähtenyt. Tosin ei kai siihen tarvitse mitään suurempia syitä, jos tahtoo lähteä "kiertelemään maailmaa".

Kuvittelin aluksi rannan tyhjäksi Megua lukuunottamatta, mutta siellä näytti näköjään olevan muitakin, kuten toisesta kappaleesta käy ilmi. Näen ne lapset rannalla paljon Megua kauempana - tavallaan jossain sivummalla poissa tekstin "päätapahtumista" niin, että Megu kaikesta huolimatta on tavallaan siellä yksin.

Vaikka Megu ei sitä myönnäkään, sain tästä sellaisen kuvan, että hän on jo rakastunut Ayumuun. Vaikka hän vain tässä koettaa olla rakastumatta. Vähän väliä hänen ajatukset karkaavat Ayumuun. Katselee ensin rannalla lapsia, sitten miettii että poimisiko Ayumulle simpukoita. :D

Megun isä antoi tuon yhden lauseensa perusteella kamalan homofobisen vaikutelman. Ymmärrän vanhempien näkemyksen tässä, varsinkin jos kyseessä on oma lapsi. Heidät on aikanaan opetettu rakastumaan vastakkaiseen sukupuoleen ja perustamaan perheen kahdella lapsella, koiralla ja omakotitalolla. Toisaalta jos Megu ei kerta ole koskaan hälle sanonut olevansa lesbo, niin tuo haukkuminen on kyllä aika kohtuutonta. Ja vaikka kuinka Megun seksuaalinen suuntautuminen olisikin vastoin kaikkia luonnonlakeja, Megu on silti hänen lapsensa, joten odottaisin hieman kiltimpää kohtelua. 8<

Loppu oli aika jännä. En osannut päättää, kuvittelinko tuon naisen hahmon tuohon oikeasti vaiko vain harhaksi. Jo pelkkä ficin nimi kertoo, että kyseessä on harhakuva, mutta jotenkin onnistuin näkemään kohtauksen niin, että Megu näkee jonkun naisen siinä, joka ihan totta on siinä. Mutta se ei ole Ayumu, vaan joku muu hänennäköineen nainen, joka ilmeisesti lähti muualle Megun katsoessa maahan nostaessaan sandaalejaan. :'D Hmm, nähdessään "Ayumun" Megu tahtoi heti päästä suutelemaan toista... eiköhän tässä käy hyvinkin selväksi Megun tunteet toista kohtaan. Harmi, ettei Megu itse päässyt selvyyksiin niiden kanssa. Tai halunnut päästä.

On paskamaista olla tietämätön.

Asia, johon oli pakko kiinnittää huomioni. Tämä vain on niin totta. :D Välillä todellakin toivon, että pääsisin johonkin selvyyksiin omien ajatusteni kanssa, kun en tiedä, mitä mieltä pitäisi mistäkin taas olla.

Kiitän tästä ficistä, pidin paljon. (:
Does anybody know if we're looking out on the day of another dream?

Avatar
Simma
Teknikko
 
Viestit: 100
Liittynyt: Ke Syys 24, 2008 7:38 pm

Re: Julma harhakuva ( Megu/Ayumu, oneshot )

ViestiKirjoittaja akumu » Ma Joulu 06, 2010 1:58 pm

Simma,

tiedätkö, ilman kommenttiasi en olisi luultavimmin edes muistanut, että olen tällaisen ficin kirjoittanut joskus. En olisi uskonut, että näinkin vanha ja vähän epätunnetummalla fandomilla kirjoitettu teksti saisi vielä kommentteja, mutta tietenkin tuollaiset kommentit piristävät entisestään, eli kiitos siitä ! ^^ Ja vielä kivempaa on kuulla, että sun mielestäsi summary vaikutti mielenkiintoiselta, toisaalta taas se ei ole kirjoittajan aka mun mieleeni mitenkään erityisemmin. Laitoin summaryksi vain jonkun lauseen, joka saattaisi olla sopiva kuvaamaan tekstiä kokonaisuutena.

Jo ficin kaksi ensimmäistä lausetta sai miut ajattelemaan, että pidän erityisesti tämän kuvailusta.


Oi hienoa ! Mulle on jo pitkään ollut ongelmana kuvailu, joko sitä puuttuu tai sitä on liikaa :D Joten uskaltaisin olettaa tuosta lauseestasi, että kuvailua oli sun mieleesi ainakin tarpeeksi ^^ Musta kyllä tuntuu, että ennen sitä kuvailua oli ihan tarpeeksi ja nykyään sitä uupuu ihan liikaa. No, hienoa kuitenkin, että pidit erityisesti tästä kuvailusta !

Vaikka Megu ei sitä myönnäkään, sain tästä sellaisen kuvan, että hän on jo rakastunut Ayumuun.


Sitä jokainen voi miettiä oman pikkupäänsä sisällä ;) Mutta kuitenkin - jos mun tekstejä on aiemminkin lukenut ja ymmärtää, miten paljon rakastan romantiikkaa/kliseitä niin kyllä voi päätellä, että mun oli tarkoituskin antaa vähän sellainen kuva, että Mehu on jo rakastunut Ayumuun.

Isästä halusin antaa hieman homofobisen vaikutelman, vaikka useasti ficeissä vanhemmat eivät hyväksy, jos lapset ovat ihastuneet/rakastuneet oman sukupuolensa edustajiin. Silloin kun joskus itse olin tytön kanssa niin en pystynyt ikinä kertomaan mun vanhemmilleni siitä, koska he eivät olisi tietenkään hyväksyneet sitä.
Vaikka Megu ei suoranaisesti maininnut asiasta niin kyllähän joskus vanhemmat osaavat lukea "rivien välistä" ja tajuavat asioitten oikeat laidat. Megun vanhemmat eivät nyt sinäänsä olleet pääasiassa tässä oneshotissa, mutta ihan hyvä se kuitenkin on mainita jostain tuollaisista asioista.

Ja vaikka kuinka Megun seksuaalinen suuntautuminen olisikin vastoin kaikkia luonnonlakeja, Megu on silti hänen lapsensa, joten odottaisin hieman kiltimpää kohtelua. 8<


:( Sellaista se elämä joskus on. Jotkut hyväksyvät, jotkut eivät.

Musta oli hienoa kuulla sun mielipiteitä tästä ficistä ja tietenkin ajatuksia, niitä on oikeasti aina ilo lukea ! Kiitos kuitenkin kommentistasi ja anteeksi tällainen kökkö vastaus. Olen vain vähän jäässä vieläkin väsymyksen takia, mutta kuitenkin, arvostan kommenttiasi todella, todella paljon !

Suuri kiitos siitä ja hienoa, että pidit tästä ! ^^
✞ THE IMAGE IS EMBODIED UNTIL DIE ✞

avatar made by me

Avatar
akumu
Pääesiintyjä
 
Viestit: 630
Liittynyt: To Elo 14, 2008 5:28 pm
Paikkakunta: Turku


Paluu K-7 - K-13

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa