Ohjeita ficcilistauksen perustamiseen

Täällä voit listata omaan topiciisi ficcisi ja niiden päivitykset.

Ohjeita ficcilistauksen perustamiseen

ViestiKirjoittaja jasper » Ti Maalis 01, 2011 1:03 am

Helposti ymmärrettävissä oleva ja hyvin rakennettu ficcilistaus auttaa takuulla jokaista ficcaajaa löytämään uusia lukijoita tai ainakin kalastelemaan avauskertoja. Muutama juttu on syytä pitää siis mielessä, kun aloittaa oman ficcilistauksensa.

1. Ole johdonmukainen
Yhtenäisyyttä ja käyttömukavuutta lisää se, että jokaisesta ficcilistauksen ficistä löytyy samat tiedot. Voit listata joko kaikki alkutiedot tai valikoidusti; kuitenkin on hyvä mainita nimi, fandom/paritus, tyylilaji ja varoitukset sekä yhteenveto lukijoita houkutellaksesi. Myös nippelitietoja, kuten sanamäärän voi mainita oman makunsa mukaan.
Ficit voi ja kannattaa myös jaotella eri alaluokkiin esimerkiksi päägenren, ikärajan, fandomin tai lukumäärän (oneshotit ja pidemmät) mukaan. Useimmat jakavat ficit ikärajoittain, joka tekee selailusta ja etsinnöistä helpompaa sekä mukavampaa!

2. Linkitä ficcisi
On ikävää mainita listauksessa vain ficin nimi linkittämättä sitä laisinkaan. Todennäköisesti mahdollinen lukija jättää lukemisen aloittamisen jo siinä vaiheessa kesken, koska monien viestien ja ficcien joukosta on turhauttavaa lähteä etsimään juuri sitä tiettyä topicia - vaikka tarkennettu hakukin olisi hanskassa.

Upotetut ja siisteimmän näköiset linkit saat seuraavasti:
Koodi: Valitse kaikki
[url=http://www.ficinsoite.net]Ficin nimi[/url]


3. Älä yritä liikaa
Kaikki sateenkaarin värit yhdistettynä vuoroin lihavointiin, kursivointiin, alleviivaukseen ja kokojen vaihteluun aiheuttaa todennäköisemmin vain päänsärkyä lukijoille. Värejä voi tietenkin käyttää korostamaan esimerkiksi varoituksien kohdalla, mutta järki käteen, kuten muissakin viesteissä. ; )

4. Muista ficcilistauksesi olemassaolo
Päivitä ficcilistaustasi! Älä jätä sitä vain roikkumaan, vaikka julkaisetkin uutta materiaalia. Voit ilmoittaa uusimmasta julkaisustasi postaamalla viestin omaan topiciisi. Ethän kuitenkaan nosta topiciasi turhaan postaamalla turhaa /samaa informaatiota uudelleen.


Havainnollistava esimerkki kruunaa tämän ohjeistuksen kauneuden, siispä:

Kuva
ja taas
hierrät a i k a a s i verille

    1 tykkää.
Avatar
jasper
Vuoden Kiyoharu
 
Viestit: 841
Liittynyt: Ti Elo 19, 2008 2:10 pm
Paikkakunta: helsinki

Paluu Ficcilistaukset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron