Lafin säännöt

Lue foorumin säännöt ja yleiset ohjeistukset ennen rekisteröitymistä. Rekisteröitymällä sitoudut noudattamaan niitä.

Lafin säännöt

ViestiKirjoittaja tikraw » La Tammi 12, 2013 5:47 pm

Lafin säännöt

1. Foorumin pääasiallinen tarkoitus
Foorumin tarkoitus on tarjota julkaisukanava jrock-fanfictionille sekä paikka siitä ja japanilaisesta musiikista keskustelemiselle.

2. Ikäraja
Lafin ikäraja on 13 vuotta. Sitä nuoremmat eivät saa rekisteröityä foorumille. Lisäksi K-15 ja K-18 –alueet sisältävät rankkaa materiaalia, kuten väkivaltaa ja tarkasti kuvailtua seksiä, joka ei sovellu kaikille vanhemmillekaan käyttäjille. Pyydämme siis käyttämään omaa harkintaanne näiden alueiden lukemisessa.

3. Ennen rekisteröitymistä
Lue foorumin säännöt huolella, sillä rekisteröityessäsi sitoudut noudattamaan niitä. Seuraavaksi keksi itsellesi nimimerkki eli nick. Lafissa kiellettyjä nickejä ovat tunnetuimpien jrockareiden nimet sekä bändien nimet (mm. the GazettE, An Cafe, MUCC, Miyavi, Dir en grey). Vältä samanlaisuutta jo foorumilla olevien käyttäjien nickien takia, jottei sekaannuksia synny. Jätä pois myös turhat erikoismerkit (kuten *, ^ ja ~) äläkä sekoittele isoja ja pieniä kirjaimia (ei TäLlÄ TaVAlLa vaan näin tai Näin).

Mikäli et saa tunnuksen aktivointisähköpostia vuorokauden kuluessa rekisteröitymisestä, älä tee uutta tunnusta. Lähetä sähköpostia osoitteeseen admin.lafi @ gmail.com (sähköpostinpalvelin hylkii hotmailin ja luukun osoitteita, joten jos mahdollista, käytä jotain muuta osoitetta) ja kerro käyttäjätunnuksesi, ja ylläpito aktivoi tunnuksesi manuaalisesti. Uusia, aktivoimattomia tunnuksia aktivoidaan säännöllisin väliajoin myös ilman ilmoituksia.

4. Käyttäytyminen ja laki
Jokaisen käyttäjän on käyttäydyttävä foorumilla asiallisesti. Turhan riidan haastaminen, toisten käyttäjien haukkuminen ja loukkaaminen sekä yksityisasioiden levitteleminen on kiellettyä. Henkilökohtaisia kaunoja tai foorumin ulkopuolisia riitoja ei Lafiin saa tuoda. Lisäksi turhan kiroilun välttäminen ja muutenkin hyvän yleiskielen käyttö antaa sinusta fiksuimman kuvan muille. Hyvillä tavoilla ja maalaisjärjen käytöllä viihdymme kaikki täällä paremmin. Vältä tuplapostausta eli kahden viestin postaamista peräkkäin, ellei kyseessä ole esimerkiksi ficin uusi osa tai uusi uutinen bänditopiciin. Jos haluat viestin lähettämisen jälkeen lisätä vielä jotain, voit muokata viestiäsi muokkaa-napista.

Lafissa noudatetaan myös netikettiä ja Suomen lakia. Kiellettyä on siis muiden kiusaamisen lisäksi esimerkiksi plagiointi eli jonkun muun idean, kirjoitelman tai muun tuotoksen kopiointi sekä tekijänoikeuksien suojaaman materiaalin levittäminen.

5. Ficcien postaaminen
Lafiin postattavien ficcien tulisi olla kielellisesti sellaisella tasolla, ettei virheiden (esim. yhdyssana- ja pilkkuvirheet) määrä häiritse lukemista. Virheitä vilisevä fic saa ensin ylläpidolta varoituksen, ja mikäli virheitä ei korjata annetun aikarajan puitteissa, ficci poistetaan. Sen voi kuitenkin myöhemmin postata uudelleen korjattuna. Yleisesti betan eli oikolukijan käyttö on hyvin suositeltavaa, ja itselleen sellaista voi etsiä esimerkiksi betatopicista tai –listauksesta.

Postaa ficisi oikealle ikäraja-alueelle. Mikäli et ole varma ficisi ikärajasta, ylläpito auttaa mielellään ja myös siirtää väärälle alueelle joutuneita ficejä. Merkitse ficin otsikkoon bändi ja mahdollinen paritus. Vieraskielisiin ficeihin tulee näiden lisäksi lisätä ikäraja, ja Muu fanfiction -teoksiin ficin kieli. Originaalitekstien otsikkoon lisää ikäraja sekä tekstin tyyppi (novelli, jatkokertomus, runot...). Runot tulee postata samaan topiciin, eikä jokaiselle runolle tehdä omaa topicia.

Merkitse tekstisi alkuun varoitukset selvästi erottuvalla tavalla, kuten näin, mikäli teksti sisältää rankkaa materiaalia, kuten esimerkiksi raiskauksen, kuoleman tai mielenterveyshäiriöitä.

Huomioithan, että yksityiskohtaisesti kuvailtu pedofilia (täysi-ikäisen ja alle 16-vuotiaan suhde), lasten välinen seksuaalinen kanssakäyminen, nekrofilia (kuolleisiin sekaantuminen) ja zoofilia (eläimiin sekaantuminen) ovat Lafissa kiellettyjä. Insestiä sisältävät ficit ovat sallittuja, kunhan ne eivät sisällä lasten välistä seksuaalista kanssakäymistä tai tarkasti kuvailtua lasten hyväksikäyttöä. Maininnan tasolla kielletyistä aiheista on lupa kirjoittaa. Jos olet epävarma, onko tekstisi sopiva lafiin, ota yhteyttä ylläpitoon.

6. Kommentointi
Ficin kommentointi on kirjoittajan paras palkkio! Jokaisesta kommentista pitäisi löytyä vähintään yksi mielipide ja sen perustelu. Myös rakentava kritiikki on sallittua, eli perustele myös negatiivinen mielipiteesi ja anna parannusehdotuksia. Lisää vinkkejä kommentoimiseen löydät Ohjeita kommentointiin –topicista.

7. Ylläpito
Lafissa on kolme ylläpitäjää eli adminia ja neljä valvojaa eli moderaattoria. Pidämme foorumin pystyssä, mutta tärkein tehtävämme on saada teidät, lafilaiset, viihtymään täällä mahdollisimman hyvin. Älkää siis pelätkö ottaa meihin yhteyttä, autamme teitä oikein mielellämme!

Mikäli havaitset sääntöjä rikkovaa materiaalia tai haluat oman viestisi poistettavan, voit ilmoittaa viestin sen yläkulmassa olevasta huutomerkkinapista. Mikäli taas haluat esimerkiksi viestisi siirrettävän paikasta toiseen tai sinulla on kysyttävää, laita jollekulle ylläpitoon kuuluvalle yksityisviesti :)

Foorumilla toimii myös Hylje-emoilu-ketju, josta jokainen uusi tai muuten vain hukassa oleva lafilainen voi pyytää opastajakseen kokeneemman hylkeen. Lisäinfoa itse ketjussa!

Tervetuloa Lafiin, toivottavasti viihdyt joukossamme!

gnrbu - admin
minnako - admin
tikraw - admin
jasper - moderaattori
niini - moderaattori
Ninjin - moderaattori
tycho - moderaattori
Just smile, it confuses people.

    5 tykkää.
Avatar
tikraw
Pääesiintyjä
 
Viestit: 1846
Liittynyt: Su Maalis 01, 2009 7:23 pm

Paluu Säännöt & ohjeistukset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron